kamilneo napisał(a): Moja wątpliwość wynika z tego, że w temacie o oblanych egzaminach przeczytałem post dziewczyny, która twierdziła, że należy trzymać się prawej strony takiej "luki".
Tą dziewczyną byłam zapewne ja :roll: Instruktor który mnie uczył nie zwracał na to większej uwagi. Przeważnie ustawiałam się do prawej, natomiast raz stanełam po lewej stronie(zasugerowałam się innym samochodem) i też instruktor nic mi niepowiedział. Nietwierdze że tak jest na 100% db ale tak właśnie powiedział mój egzaminator: cytuje "
tutaj akurat bardzo ładnie się pani ustawiła do prawej, niektórzy to robią do lewej". Przełączka dotyczyła dwóch kierunków ruchu, czyli tak jak na obrazku.
wiesniak napisał(a):W tej sytuacji na pewno należy zawracać tak jak na rysunku, bo trzymanie się prawej strony po prostu uniemożliwia zawracanie pojazdom jadącym z przeciwka.
Jak uniemożliwia?nierozumie tego co napisałeś. Przecież w żaden sposób nie uniemożliwia. Gdyby to miało wyglądać dobrze tak jak zwrócił mi uwage egzaminator wtedy żadne samochody sobie nieprzeszkadzają bo każdy trzyma się swojej strony i jest bezkolizyjnie. No a wiadomo że po dojechaniu do końca przełączki trzeba ustąpić pierszeństwa pojazdom jadącym po tejże właśnie drodze.