Odbyłem kurs na prawo jazdy w 2004/2005 roku (zakończony w pierwszych miesiącach 2005), następnie zdałem część teoretyczną poczym podszedłem do egzaminu praktycznego 3 razy z mizernym skutkiem, że tak powiem ;).
Potem z braku finansów nie byłem w stanie konturować przygody ze zdobywaniem prawa jazdy. No ale chciałbym się teraz za to zabrać. Jak to teraz dla mnie wygląda? Czy muszę teraz przechodzić pełny kurs, czy - z czysto prawnego punktu widzenia - mogę iść i się zapisać. (oczywiście pare-naście godzin wezmę).
W międzyczasie, w połowie 2005 zmieniły się przepisy. (nie za bardzo wiem co dokładnie, wiem tylko że plac jest ograniczony, oraz że część na mieście trwa dłużej i jest chyba rejestrowana)
Na forum znalazłem posta w którym wg. ustawy z 98 roku wszystkie kursy zakończone po tym czasie są ważne bezterminowo. Post ma date 2004, więc dopytuję.
Oczywiście pamiętam o tym że kiedy zdawałem teoretyczny, był on ważny przez pół roku, i to oczywiście będę musiał powtórzyć.
Czyli reasumując. Czy muszę odbywać cały kurs od nowa?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
PS. Byłem w miarę przyzwoitym kierowcom. Samochód rzadko gasł i nie odczuwałem paniki w ruchu miejskim ;) wymusiłem tylko pierwszeństwo przy lewoskręcie.