przez KUBA_1 » niedziela 24 czerwca 2007, 11:32
przez fibi » niedziela 24 czerwca 2007, 15:07
Salansky napisał(a):slayer17 napisał(a):Ja zauważyłem :D I zauważyłem też, że niektórzy kierowcy robią znak krzyża przejeżdżając koło każdej kapliczki. Kosmos
A co w tym, pytam się, jest złego? Jezeli ktoś ma taką ochote, taką wolę i takie checi, zeby przy napotkanym kościele zrobić znak krzyza? albo przy kapliczce?
.
przez Qnia » niedziela 24 czerwca 2007, 16:34
przez karolina1 » niedziela 24 czerwca 2007, 18:28
Qnia napisał(a):Nie wiedziałam, że moja wypowiedź tak niektórych poruszy. jeżeli kogokolwiek uraziły moje słowa to przepraszam, ale każdy z nas ma prawo mówić, pisać i myśleć to co chce. Mam prawo ukazywać jakie jest moje zdanie na temat tego dekalogu kierowców.
Qnia napisał(a):Moim zdaniem nie powinno to być nażucane przez kościół ale wpajane od małego dzieciom i takie rzeczy powinny byc w każdym kierowcy nie ważne jakiego wyznania. bez sensu jest ta dyskusja bo każdy z nas ma inne zdanie na temat religii. Jedni będą mieć św. Krzysztofa inni różańca a inni miśki na lusterkach.
przez kamiles » niedziela 24 czerwca 2007, 19:31
fibi napisał(a):(...) A no w tym złe, że do kierowania samochodu jednak najlepiej się przydają obie rączki i jak mi taki np młody i niedoświadczony kierowca jedną rączką toru jazdy nie utrzyma albo się zamyśli nad tą modlitwą czy tam kreśleniem krzyża w najmniej odpowiednim do tego momencie i mi potem drogę zajedzie albo w tył przywali to ja bardzo dziękuję ale już wolę żeby się jednak ludzie od tego kreślenia krzyża powstrzymywali :?
przez fibi » niedziela 24 czerwca 2007, 20:52
kamiles napisał(a):...ale odrywać jedną rękę od kierownicy, żeby przełączać stacje w radioodbiorniku to już może... :roll: ...a może lepiej będzie, jak taki np. młody nie będzie zmieniał biegów w czasie jazdy :wink: - to też odrywanie ręki od kierownicy...
...czasami warto pomyśleć...
..czasami warto pomyśleć...
przez karolina1 » niedziela 24 czerwca 2007, 21:18
przez Salansky » niedziela 24 czerwca 2007, 21:30
fibi napisał(a):de facto po pierwsze zasłaniasz sobie ręką pole widzenia
karolina1 napisał(a):jak kierowca chce wytrzeć pot z czoła, to też na ułamek sekundy zasłania sobie ręką widoczność.
przez kamiles » niedziela 24 czerwca 2007, 21:37
fibi napisał(a): W momencie przełączania biegów raczej patrzysz na drogę i oceniasz sytuację.
fibi napisał(a):Jeśli rysujesz znak krzyża na czole - de facto po pierwsze zasłaniasz sobie ręką pole widzenia (chyba nie muszę tumaczyć, że sekundy na drodze czasem decydują o czyimś zyciu),(...)
fibi napisał(a):(...)po drugie w moim przekonaniu jeśli ktoś jest katolikiem i z tych powodów kreśli krzyżyki na czole przy mijaniu kościołów to w sposób naturalny wiąże się to z chwilą zadumy (a w każdym razie chyba po to się te krzyżyki kreśli a nie dla formalności), która również niem usi być wskazana na drodze.
fibi napisał(a):Poza tym sytuacja przełączania biegów to naturalna sytuacja dla kierowcy, którą się wykonuje automatycznie i która jest czynnością konieczną.
fibi napisał(a):Zmienianie stacji w radiu nie jest czynnością konieczną na drodze(...) A przez takie niepotrzebne zmienianie stacji radia w nieodpowiednim momencie - w przypadku mojej koleżanki skończylo się kasacją samochodu.
fibi napisał(a):Wybacz, ale ja Ciebie nie obrażam....
przez kwito » poniedziałek 25 czerwca 2007, 11:15
fibi napisał(a):Jeśli rysujesz znak krzyża na czole
przez scorpio44 » poniedziałek 25 czerwca 2007, 14:11
przez Qnia » poniedziałek 25 czerwca 2007, 17:33
przez maciass » poniedziałek 25 czerwca 2007, 17:36
przez fibi » poniedziałek 25 czerwca 2007, 18:08
przez jovanka » poniedziałek 25 czerwca 2007, 21:48