przez lordbobstein » sobota 09 czerwca 2007, 01:38
przez Sober » sobota 09 czerwca 2007, 02:06
lordbobstein napisał(a):Jestem juz po 1 egzaminie w Bytomiu. Za kilka dni podejscie 2 ale tym razem w Czestochowie. Jutro planuje jechac z kims do czestochowy w celu poogladania ulice:) Nie znam tego miasta i nie wiem na ktore miejsca mam zwrocic szczegolna uwage. Jesli jest ktos z Czestochowy to bardzo prosze o miejsca ktore warto odwiedzic :)
przez tyziek » sobota 09 czerwca 2007, 14:45
przez Sober » sobota 09 czerwca 2007, 15:21
przez fibi » sobota 09 czerwca 2007, 19:53
tyziek napisał(a): Nie wiem czy tylko w czestochowie tak jest ale u nas nie parkuje się równolegle na egzaminie.
przez Sober » sobota 09 czerwca 2007, 20:43
fibi napisał(a):A co do tego nibyproblematcznego skrętu w lewo - wystarczy nie pachać się na skrzyżowanie na drugiego czy trzeciego i stać grzecznie przed sygnalizatorem jeśli poprzedni nie zjechali (udając, że się nie słyszy trąbienia pojazdów za nami :wink: ).
przez oskarosi » środa 20 czerwca 2007, 01:12
tyziek napisał(a):Po wyjezdzie z WORD-u zazwyczaj (95%) jedzie się najpierw do skrzyżowania ul. Legionów z ul. Faradaya. To jest własnie ten kłopotliwy lewoskręt dużo osób tam już oblewa. Część jedzie potem w Aleje NMP. tam jest przejazd przez tory tramwajowe. Zazwyczaj parkowanie skośnie w alejach. (tam tez mozna oblać bo kierowcy krzywo parkują :/) Trzeba uważać bo na uliczkach osiedlowych koło WORD są te żółte słupki i tez tam duzo osób oblewa bo nie patrzy czy z prawej nic nie jedzie. Jest sporo stref ograniczenia prędkości. Czasami jazda DK-1. Ronda są rzadko bo jest bardzo mało w cz-wie. Troche skrzyżowań niekolizyjnych. Nie wiem czy tylko w czestochowie tak jest ale u nas nie parkuje się równolegle na egzaminie.
przez cman » środa 20 czerwca 2007, 09:07
oskarosi napisał(a):Gdy wjeżdza się na nią ze skrzyżowania Legionowej widać wyraźnie dwa pasy - lewy i prawy - później te pasy zanikaja a ludzie i tak jeżdzą dwoma rzędami...
przez oskarosi » środa 20 czerwca 2007, 10:19
cman napisał(a):oskarosi napisał(a):Gdy wjeżdza się na nią ze skrzyżowania Legionowej widać wyraźnie dwa pasy - lewy i prawy - później te pasy zanikaja a ludzie i tak jeżdzą dwoma rzędami...
Bo nadal są dwa pasy ruchu, tyle tylko że niewyznaczone.
przez scorpio44 » środa 20 czerwca 2007, 10:41
przez oskarosi » środa 20 czerwca 2007, 10:50
scorpio44 napisał(a):Niestety nie, bo wyprzedzanie z prawej strony dopuszczalne jest tylko na drogach z wyznaczonymi pasami ruchu. A tutaj były 2 pasy (bo mieściły się obok siebie 2 rzędy pojazdów), ale właśnie niewyznaczone. ;)
przez scorpio44 » środa 20 czerwca 2007, 13:01
przez oskarosi » środa 20 czerwca 2007, 18:07
przez Thomaszek » środa 29 sierpnia 2007, 00:20