Grupa wsparcia dla zdających w W-wie :-)

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Dj.Polarny » niedziela 25 marca 2007, 13:54

12 kwietnia mam tesciorki a jazde to niewiem jesczze kiedy.A najlepsze ze sie okazalo ze zgubili gdzies moje fotki :D i musze zrobic nowe ale to male piwo moze te nowe dadza mi wiecej szczescia i zdam ;) Oczywiscie zart.Slyszalem ze na odlewniczej jest jednoi skrzyzowanie z tramwajami gdzie jak przejedziesz na 1wsze zolte to zatrzymujesz sie potem na torach za ktorymi jest 2 sygnalizator i z gory mamy wtedy oblany egzamin.A co wy sadzicie znacie moze jakies miejsca egzaminatorow gdzie na odlewniczej lubia oblewac ?
2006 Ciechanow
Oblane jazdy ale teoria bez bledu za 1wszym razem

A teraz czas na wawe :)

Word Odlewnicza w Warszawie
12.04.2007 Teoria bezblednie +
06.06.2007 Plac - :(
27.07.2007 Godz 7:00 Praktyka :)
Dj.Polarny

Postprzez loser » wtorek 27 marca 2007, 15:35

Nie wiem o jakim skrzyżowaniu słyszałeś.

A co do miejsc:
-różnakie linie na jezdni, gdzie nie wolno na nie najechać
-przystanki autobusowe po skręcie w prawo, na które nie wolno wjeżdżać
-linie bezwarunkowego zatrzymania
-jednokierunkowa, na której każą skręcać w lewo i należy stawać jak najbliżej lewego krawężnika
parę krzywych jezdni (rondo żaba i jeszcze przed linią bezwarunkowego zatrzymania), gdzie jak się zatrzymasz, to trzeba nogą przytrzymać hamulec bo zacznie samochód toczyć się do tyłu.
-małe uliczki ze złą widocznością, gdzie może z prawej coś wyjechać i trzeba zdążyć zahamować i go przepuścić.
loser

Postprzez Dj.Polarny » środa 28 marca 2007, 15:41

Woielkie dzieki Looser za rade i porade gdzie co i jak :D bo to bardzo wazne gdzie uwazac :).Zreszta uwazac trzeba wszedzie bo nigdy niewiadomo jakis nam sie przyslowiowy wariat trafi na drodze i lamiac wszystkie przepisy wymusi pierwszenstwo a do tego na czerwonym swietle.Pozdrawiam wsztystkich zdanych i zdajacych :D
2006 Ciechanow

Dj.Polarny

Postprzez czarnykot » niedziela 01 kwietnia 2007, 19:37

studi napisał(a):Witam,
Co do wyższej zdawalności to z tym jest różnie, bo zarówno jak czekałem na teoretyczny jak i na praktyczny to widziałem takiego jednego egzaminatora (taki gruby, chodzący w skórze, siwy, po 50-siątce), u którego niektórzy nie wjechali nawet na łuk, a na miasto to chyba nikt nie wjechał, więc wszędzie się może pech zdarzyć, choć kolesia obserwowałem przez jakieś w sumie 3 godzi. łącznie przed tymi dwoma egzaminami więc jest to moje subiektywne odczucie, ale cieszyłem się, że nie zostałem wylosowany z nim w parze.

Mam dziwne wrażenie, że w piątek zdałam u niego egzamin, ale skurczybyk straszny. Zdenerwował mnie potwornie, a wypowiedzenie słów, że mi zalicza, przyszło mu z ogromnym trudem. Ci egzaminatorzy powinni jednak myśleć o tym, że to strasznie stresujące i nie denerwować dodatkowo kandydatów. Tak strasznie zaciskałam zęby, że mnie teraz potwornie boli szczęka. :( Tragedia jakaś. :D
najbardziej bawią mnie wszechwiedzący kierowcy od dwóch dni
czarnykot

Postprzez loser » czwartek 12 kwietnia 2007, 21:30

Co do pytania gdzie zdawać:
W ubiegłym tygodniu było tekst w Wyborczej, że na Oblewniczej są już 2 miesięczne terminy a na Powstańców miesięczne.
Wiem jedno: czym dłuższa przerwa tym większy regres umiejętności.
Czym większy regres, tym większe ryzyko oblania.
Jak obleją mnie na Oblewniczej przenoszę się na Oblewanych Powstańców.
loser

Postprzez Dominikka » czwartek 10 maja 2007, 17:41

Witam wszystkich po długiej nieobecności :)
Muszę się pochwalić, że dzisiaj w końcu zdałam :D Na Odlewniczej. Czekałam prawie dwa miesiące, miałam nawet pisać podanie o przyspieszenie terminu, ale ostatecznie z braku czasu dałam sobie spokój. I tak zleciało błyskawicznie.
Wydaje mi się, że miałam tego samego egzaminatora, o którym pisze czarny kot. Zapowiadało się nieciekawie, ale ostatecznie przypadliśmy sobie do gustu :D Na całe szczęście. Było nawet całkiem sympatycznie. :) Relacja jest tutaj

A jak u Was?
10 maja 2007 plac + miasto + :D
w radosnym oczekiwaniu..... ;)
(18.05.2007) Przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne...
(23.05.2007) Odebrane :D
Dominikka

Postprzez loser » piątek 11 maja 2007, 10:06

Kretyńsko oblałem. Tak kretyńsko, że nie będzie z tego żadnej relacji. Mam nadzieję, że materiały z egzaminów są niszczone i moi biografowie nie dogrzębią się do tego.

Czekam na następne podejście.
loser

Postprzez Myslovitz » wtorek 15 maja 2007, 22:08

Loser, głowa do góry :D :P
Ja zdałam za 5. razem: wszystkie egzaminy miałam na Bemowie...

Hehe, stare dzieje, choć opisy moich egzaminów były dramatyczne :lol: łza się w oku kręci :wink:

Zdałam u fantastycznego egzaminatora (pan Szwed), po poprzednich 4 wrednych typach (w tym jednej pani), ten był ludzki, sympatyczny, uprzejmy i miły. Prawdziwy rodzynek :lol:

Powodzenia :!:
6.03.2006 - zdane
21.03.2006 - odebrane
Myslovitz

Postprzez bajpas » poniedziałek 28 maja 2007, 14:23

ja mam termin na 20.06 na powstancow, podejscie nr 1, zobaczymy, ale uparlam sie ze zdam za 1szym razem hehe, terminy na powstancow naprawde normalne, chcieli mi poczatkowa wcisnac 05.06 na praktyke, ale stwierdzilam ze na betona nie pojde, bo nawet instruktor ma juz zajete terminy na nast tydzien, no i dali mi 20go na 11ta, byleby tylko chłodno było
bajpas

Postprzez ewa26* » piątek 01 czerwca 2007, 12:45

JA zdawałam wczoraj po raz 3. Za każdym razem trafiałam na fajnego egzaminatora. Wczoraj bardziej czułam się jakbym jechała z instruktorem (CHOCIAŻ PAN MIAŁ GROBOWĄ MINĘ I NIC SIĘ NIE ODEZWAŁ) ale widac było że jest miłym człowiekiem.
Poszło jak z platka. :lol:
Obrazek
Pierwszy egzamin teoria pozytywna ale praktyka negatywna :(
Drugi znowu praktyczny negayuwny :(
Trzecie podejście 31.05.07 POZYTYWNY
15.06.2007 Mam prawko już w rączce:)
ewa26*

Postprzez Dj.Polarny » czwartek 07 czerwca 2007, 00:07

A ja dzis zdawalem egzamin no i jakby to ujac nieudalo sie przez Luk :(.Niemowie bo moj blad i pacholek ale to tez dlatego ze nieda sie podniesc wyzej siedzenia a niejestem wysoki i za wiele niewidzialem (167 cm) no i te pieronskie zaglowki.2 sprawa zdawalem po raz pierwszy na corsie C (wczesniej na punto) moze to tez swoje zrobilo bo robilem sporo na wyczucie :).

Mam tez do was OPytanko jak teraz z terminami na odlewniczej bo tam zdawalem dzis ale z tych nerwow jeszcze sie niezapisalem i chce to zrobic w ten piatek po bozym ciele? Jesli ktos cos wie to prosze dajcie znac mam nadzieje ze niebede czekal za dlugo bo niechce zdawac kolejny raz teori :D.
2006 Ciechanow

Dj.Polarny

egzamin jutro

Postprzez Karaliewa » piątek 15 czerwca 2007, 17:11

Ja mam egzamin jutro 1 podejscie.... W tym tygodniu raczej nie mam szczescia do egzaminów (4 egzaminy sesyjne w tym tygodniu i na razie z 2ch wynikow juz 1 niezdany;( ) wiec nie wroze sobie najlepiej,ale zobaczymy. Moze podziala zasada- glupi ma szcescie, bo za dobrego kierowce na pewno sie nie uwazam!:)
Prawo jazdy zdane za 4tym razem.
Karaliewa

Postprzez zouza27 » czwartek 30 sierpnia 2007, 09:57

Witam,

Zdawałam na Odlewniczej 16.08.2007 - ZDANY ZA PIERWSZYM RAZEM :) Egzamin zaczął się o 11.00 - losowanie - idę na pierwszy rzut. Od egzaminatora dostałam kluczyki i kazał przygotować mi stanowisko. Wsiadłam - fotel, zagłówek lusterka. Pierwsze omawianie samochodu pod maską (ręce strasznie mi sie trzęsły, że nie mogłam wcelować z powrotem wskażnika poziomu oleju na miejsce). Omawianie świateł i jazda na łuk. (noga strasznie mi latała na sprzęgle ale jakoś to opanowałam) Pan spytał się czy wiem o co chodzi ja,że tak i wysiadła - łuk bezbłędnie. Dalej kazał mi podjechać na górkę. Podjechałam, zaciągnełam ręczny i czekam, aż egzaminator podejdzie - kazał podjechać - podjechałam leciutko bez szarpnięć. Zjechałam i znowu czekam, aż do mnie podejdzie. Wsiadł i każe jechać na miasto. Na samym początku kazał mi wjechać na drogę osiedlową i parkowanie - udalo się. Później mechaniczna jazda na polecenia - "na najbliższym skrzyżowaniu z sygnalizacją świetlną proszę skręcić...". Później na wąskiej uliczce usłyszałam polecenie "proszę zawrócić na drodze" - zawróciłam na trzy i jadę, a On "za szybko pani myśli, mogła pani podjechać 10 metrów dalej i wykorzystać podjazd do bramy" - powiedziałam tylko,że faktycznie mogłam wykorzystać infrastruktrę i jechałam dalej. Wolałam z nim nie wdawać się w dyskusję, że mógł powiedzieć proszę zawrócić z wykorzystaniem infrastruktury. Potem na rondo i powrót. Ruch był mały o tej porze także trochę się najeździłam. Jak już wjechałam na plac egzaminacyjny słyszę pytanie "to który już raz pani już próbuje" zamarłam, myślę sobie jak się przyznam,że to pierwsze podejście to zaraz coś wymyśli i mnie obleje. Odpowiadam Mu drżącym głosem, że to pierwszy raz......czekam i słyszą "no dobrze to zaliczam pani, to wszystko z mojej strony" wysiadł i odszedł. I tak zakończył sie ten stres. :) Teraz jeszcze czekam na dokument - jeszcze tylko tydzień :)

Pozdrawiam i życzę wszystkim takiego uczucia.
teoria - 25.06.2007 - za pierwszym razem
praktyka - 16.08.2007 - zdany za 1 razem ;) jupii
zouza27

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy