Prawko B1 - dlaczego tak jest?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Prawko B1 - dlaczego tak jest?

Postprzez albin » piątek 27 kwietnia 2007, 17:52

Może mi ktoś wytłumaczy dlaczego egzamin na kat.B1 musi być przeprowadzany na z góry ustalonej trasie egzaminacyjnej. Czyżby przyszli kierowcy tych kategorii różnili się czymś od tych posiadających kat.B? Będą jeździć po innych drogach? mniej zatłoczonych? A może są dojżalsi i nie potrzebują poważnego egzaminu na tą kategorię?
Przecież jak ta trasa jest ogólnie znana (wywieszona w ośrodku), to przecież można się nauczyć tą trasę przejeżdżać "z zamkniętymi" oczami. Czyli mają dużo łatwiej niż ci co zdają na B.
Dla mnie to jest nieporozumienie, co wy na to?
albin

Postprzez cman » piątek 27 kwietnia 2007, 18:10

Dla mnie wszystkie wcześniej określone trasy egzaminacyjne są bez sensu. Przecież nawet przy kategorii A1 i A jest łączność radiowa, więc co przeszkadza w tym, żeby trasa była ustalana również przez egzaminatora.
Mówiąc krótko, ja też tego nie rozumiem.
cman

Postprzez wiesniak » sobota 28 kwietnia 2007, 00:09

Co do kat. A to z tą łącznością radiową różnie bywa, jakby mój egzamin miał być w ten sposób przeprowadzony, to bym jechał cały czas prosto z powodu braku komend :). Poza tym mało kto robi samą kat. A, więc bardziej chodzi tu o sprawdzenie, czy ktoś panuje nad motocyklem. A przy B1 to ja też nie rozumiem.
wiesniak

Postprzez albin » niedziela 29 kwietnia 2007, 16:46

Zobaczcie na to
http://word.katowice.pl/index.php?inc=1 ... 4423312481 (trzeba kliknąć na statystyki)
ci przyszli kierowcy kat B1 muszą być naprawdę dobrze przygotowani.....do przejechania tej wytyczonej trasy .
albin

Postprzez KUBA_1 » poniedziałek 30 kwietnia 2007, 13:20

Na kat. B1 ida zapaleńcy motoryzacji (zdają za zgodą rodziców od 16-lat). Często jeżdżą na gokardach po torach, pojazdy mogą podstawiać własne więc i efekty pracy własnej ucznia sa tu bardzo widoczne. GRATULUJĘ im.
Widziałem dziś ciekawy spór,
Jak z głową dyskutował mur,
KUBA_1

Powrót do Egzamin na prawo jazdy