Buty na egzamin.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Buty na egzamin.

Postprzez zuzanka » czwartek 05 kwietnia 2007, 23:12

Mam pytanie odnośnie tego:
Czy są jakieś zalecenia aby mieć odpowiednie buty na egzamin?
Czy jeśli będę mieć buty na delikatnym obcasie, to czy będzie to miało jakieś - ale, bo coś tam egzaminatorowi się może nie podobać? Bo sadzę, że bez sensu było by abym musiała sobie kupywać buty tylko do egzaminu. A Wy w jakich butach jechałyście kobietki?
Czekam na info.
Pzdr.
Teoria 2.03 - 0 błędów.
Praktyczny 11 kwietnia, plac: -
Praktyczny 18 czerwca, plac +, miasto -
Praktyczny 5 lipca, plac+, miasto -
Praktyczny 16 lipca, plac +, miasto -
Praktyczny 31 sierpnia, plac +, miasto+
18.09 - odebrane prawko:)

zuzanka
zuzanka

Postprzez maciass » czwartek 05 kwietnia 2007, 23:21

a nie mozesz dla swietego spokoju zalozyc na egzamin butów bez obcasa ? :D
prawo jazdy kat. B od grudnia 2006 ;)
maciass

Postprzez zuzanka » czwartek 05 kwietnia 2007, 23:26

maciass napisał(a):a nie mozesz dla swietego spokoju zalozyc na egzamin butów bez obcasa ? :D

Nie chodzi o to, że chcę się np: podlizać do egzaminatora jak ty to odbierasz przykładowo ;), ale naprawdę musiała bym sobie kupić buty, bo nie mam żadnych na płaskim obcasie :( Dlatego pytam też na forum czy to jest jakiś większy problem, bo czasu mam już mało :)
Teoria 2.03 - 0 błędów.

zuzanka
zuzanka

Postprzez ania18 » czwartek 05 kwietnia 2007, 23:31

Nie nalezy miec takiego obuwia gdzie mozna spowodowac wypadek przy zeslizgnieciu stopy np japonki, buty bez piety. Natomiast to czy masz obcas to juz jak najbardziej twoja sprawa (przynajmniej tak mi sie wydaje :roll: )
Ja tez nie przepadam za sportowymi butami, nigdy w takich nie chodze wiec tez nie widze potrzeby zeby kupowac takie buty specjalnie na jedno, dwa, no dobra pare wyjsc :twisted: Ja tylko na kursie jezdzilam na cichobiegach natomiast jak juz sie czulam pewnie za kolkiem, wtym na egzaminach to jezdzilam na delikatnej koturnie. Natomiast mojej kolezance ktos doradzil ze lepiej sie jezdzi na wysokim obcasie bo jest wyzej pieta wiec lepiej sie wciska sprzeglo i ponoc to prawda. Tak sie akurat zlozylo ze po egzaminie szla prosto na impreze wiec troche zaszalala, poszla w wielgasnych obcasach, w ogole wielka cizia z tipsami +chlopak czekajacy na nia w bemie. Wyobrazcie sobie miny ludzi ktorzy ja oblukali :mrgreen: ja bym w zyciu tak nie zrobila :roll:
Mam już dość myślenia o prawku
ania18

Postprzez bkt » czwartek 05 kwietnia 2007, 23:35

Mysle ze dla egzaminatora to mozesz rownie dobrze jechac na bosaka albo w klapkach, nie za to wystawia Ci ocene. Jezeli jakies przepisy nie zabraniaja obcasa 10 cm :D to i w takim mozesz sobie jezdzic :)
bkt

Postprzez pcuryllo » czwartek 05 kwietnia 2007, 23:41

ja nie jestem kobietą, jednak w drodze kompromisu proponuje ubrać jakieś modne glany :D :D
Pozdrawiam,
Piotr Curyłło

http://kierowca-zawodowy.pl
pcuryllo

Postprzez zuzanka » czwartek 05 kwietnia 2007, 23:50

ania18 napisał(a):Nie nalezy miec takiego obuwia gdzie mozna spowodowac wypadek przy zeslizgnieciu stopy np japonki, buty bez piety. Natomiast to czy masz obcas to juz jak najbardziej twoja sprawa (przynajmniej tak mi sie wydaje :roll: )
Ja tez nie przepadam za sportowymi butami, nigdy w takich nie chodze wiec tez nie widze potrzeby zeby kupowac takie buty specjalnie na jedno, dwa, no dobra pare wyjsc :twisted: Ja tylko na kursie jezdzilam na cichobiegach natomiast jak juz sie czulam pewnie za kolkiem, wtym na egzaminach to jezdzilam na delikatnej koturnie. Natomiast mojej kolezance ktos doradzil ze lepiej sie jezdzi na wysokim obcasie bo jest wyzej pieta wiec lepiej sie wciska sprzeglo i ponoc to prawda. Tak sie akurat zlozylo ze po egzaminie szla prosto na impreze wiec troche zaszalala, poszla w wielgasnych obcasach, w ogole wielka cizia z tipsami +chlopak czekajacy na nia w bemie. Wyobrazcie sobie miny ludzi ktorzy ja oblukali :mrgreen: ja bym w zyciu tak nie zrobila :roll:

I o to mi mniej więcej chodziło. Ja na jazdach miałam letnie buty, no ale niestety już dawno poszły do spalenia :) Natomiast jak było już zimniej to miałam buty kozaki na średnim obcasie i czułam dobrze nogę na pedałach. Zresztą buty również nie mogą być za ciasne, ani takie aby właśnie przeszkadzały w jazdach. Dlatego więc pozostanę przy tych jakie mam na wiosnę i które są już rozchodzone i nie stwarzają problemów z chodzeniem. Dziękuję za wypowiedzi.
Już przez ten sam egzamin, ciężko jest myśleć, bo nawet mi się nie wydaje, że to już Święta.
Przy okazji:
Zdrowych i Spokojnych Świąt i mokrego Dyngusa życzę wszystkim:)
Teoria 2.03 - 0 błędów.

zuzanka
zuzanka

Postprzez scorpio44 » piątek 06 kwietnia 2007, 00:42

Był już przecież dość pokaznych rozmiarów wątek (może nawet niejeden?) na temat butów na egzaminie. Myślę, że korzystając z szukajki, nietrudno będzie go znaleźć. ;)
scorpio44

Postprzez zuzanka » piątek 06 kwietnia 2007, 07:16

scorpio44 napisał(a):Był już przecież dość pokaznych rozmiarów wątek (może nawet niejeden?) na temat butów na egzaminie. Myślę, że korzystając z szukajki, nietrudno będzie go znaleźć. ;)

Faktycznie masz rację scorpio44 jakoś mi to umknęło w myślach :-)
Pzdr.
Teoria 2.03 - 0 błędów.

zuzanka
zuzanka

Postprzez kaslis » piątek 06 kwietnia 2007, 15:15

Przede mną na egzamine miała buty na małym obcasie jeszcze na dodatek czerwone i straszne raziiły w oczy, ale egzaminator nic nie powiedział
kaslis

Postprzez karolina1 » piątek 06 kwietnia 2007, 16:42

Egzaminator niekoniecznie musi Ci coś powiedzieć, co jednak nie oznacza, że wysoki obcas nie zwróci jego uwagi... Są pewne drobnostki, które wpływają na ocenę osoby egzaminowanej już na wstępie. Ja bym Ci radziła włożyć adidasy, w końcu to egzamin, a nie rewia mody :wink:
Obrazek
karolina1

Postprzez Patsy » piątek 06 kwietnia 2007, 19:39

całkowicie zgadzam sie z karolina:) addidasy sa najbardziej wskazane bo po 1) bedzie ci w nich wygodnie a po 2) lepiej sie prowadzi w addidasach po prostu na luzie bedziesz sie czuła:) najlepsze buty to buty sportowe ale to już rzecz gustu.
Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć:"Jestem w więzieniu w Meksyku"a on na to odpowie:"nic się nie martw, zaraz tam będe".
Patsy

Postprzez didulka » piątek 06 kwietnia 2007, 20:36

ja jezdze tylko w adidasach... i to w jednych bo maja super podeszwe a w innych zle czulam pedal... w lato byl upal na teorie w szpilakch a na jazdy w adidasach pylalam jezdzic w zimie zimno jak diabli a ja w adidasach... wczoraj kupilam baletki plaskie i chodzi sie jak w kapciach wiec mysle ze bedzie sie tez dobrzr jezdzilo ale to juz sprawdze w maju :lol:
didulka

Postprzez EgoisicBoY » piątek 06 kwietnia 2007, 20:37

chciałbym zwrócić uwage na kobiece buciki ... :)

buty na obcasie zdecudowanie zmniejszają bezpieczeństwo jazdy oraz wygode ....

a kobieta która jedzie na dużej szpili samochgodem to samobójczyni! i potencjalny zabójca ...

gdyż w takim obuwiu nieda się zapanować odpowiednio w podbramkowej sytuacji :?

idealny but za kółko to jakiś z płaską podeszwą

co do obcasa na egzaminie to myśle że egzaminator nieuczepi się pod warunkiem że niebedzie to szpic 10 cm :P
EgoisicBoY

Postprzez pcuryllo » piątek 06 kwietnia 2007, 20:42

but - niby prosty przedmiot - a ile zamieszania robi :P
Pozdrawiam,
Piotr Curyłło

http://kierowca-zawodowy.pl
pcuryllo

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy