Techniczny przebieg egzaminu i pachołki - PILNE

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Techniczny przebieg egzaminu i pachołki - PILNE

Postprzez madzior_ka » piątek 23 lutego 2007, 21:45

Jutro mam egzamin, godz. 12:00 WORD Tychy, sala nr 1 - teoria, zaraz idę jeszcze porobić testy to moze zdam:] Choc musze wam powiedzieć, że jestem dziwnie spokojna, zero stresu, w ogóle mam wrażenie ze wszystko wiem, ze dam sobie rade itd, ciekawe kiedy te złudne wrażenia odejdą daleko, ale to chyba lepiej niz się dołowac, wiec narazie jest OK, ale chciałabym wiedziec jak przebiega kolejno egzamin bo jutro moge sie pogubić:)

1)Gdzie najpierw idę się zgłosić?
2)Co sie dzieje na początku, jest jakieś spotkanie, omówienie zadan itd?
3)POtem jest teoria tak?
4)A potem wszyscy robia plac i kolejno na miasto czy robi sie za jednym razem łuk a potem na miasto od razu?
5) czy kolejnosc w jakiej zdaje sie praktyke jest alfabetyczna czy dowolna?

I jeszcze jedno pytanie odnośnie łuku, bo wyczytałam ze pachołki powinmny vtc zawsze tak samo ustawione, nie żebym sie jakos specjalnie nimi kierowała x obrotów po n'tym pachołku, ale czy jest szansa że sie rozczaruj i pachołki beda stałuy inaczej? inne odległosci? putam, bo sie przyzwyczaiłam do obecnych i wiem np ze po drugim musze zaczac krecic, nie wiem ile obrotow krece tak by być zawsze blisko wewnetrznych słupków, a potem prostuje, ale słyszałam o przestawianych na egzaminie pachołkach - jak z tym sprawa wygląda, czy ak zobacze ze jest przestawiony moge poprosic o odp ułozenie czy nie? przeciez powinny byc ułozone tak jak jest to napisane i jak jest w osrodkach szkolenia tak?!? czy nie./!?

z góry dzieki... troche sie rozpisałam, ale to moje pstatnie wątpluiwosci przez jutrem, wiec chce je rozwiaz to bede mogła spokojniej spac, a teraz ide robic testy
madzior_ka

Postprzez cman » piątek 23 lutego 2007, 22:29

1) Tam gdzie zdajesz, czyli pod salą nr 1
2) Zaproszenie do sali, omówienie zasad
3) Tak
4) i 5) Nie wiem, bo jest różnie w różnych WORD'ach.

Jeżeli pachołki będą ustawione nie tak jak powinny, to masz prawo domagać się prawidłowego ustawienia.
cman

Postprzez scorpio44 » sobota 24 lutego 2007, 00:58

Na 5 Twoich pytań w zasadzie najlepsza i najpełniejsza odpowiedź brzmi: jutro pójdziesz i się okaże. ;) :D Widzę, żeś bardzo niecierpliwą istotą.
Powodzenia na egzaminie!
scorpio44

Postprzez madzior_ka » sobota 24 lutego 2007, 09:41

oj niecierpliwa to ja jestem jak najbardziej:) troche lekki stresik zaczyna dawać się we znaki, ale mysle ze sobie z nim poradzę, bo generalnie nie naleze do osob ktore tydzien przed egzaminem nie moga spac i jesc itp, raczej liczne zawody jezdzeckie w ktorych startuje nauczyly mnie koncentracji na tym co robie ze po uslyszeniu sygnalu do startu jestem tak skoncentrowana ze A}nie potrafie powiedziec jaka muzyke mialam jako podlkad B}calkowicie zapominam o stresie, publice, mysle tylko o tym co mam robic BAAARDZo bym chciala zebym na tym egzaminie umiala sie zachowac podobnie i skupic na tym co robie, bo wtedy mysle ze nie powinno byc bledow, luk robilam wiele razy ok, radzej na wyczucie niz na pacholki (tzn zerkam by byc blisko pachjolkow ale nie licze obrotow), miasto jak mysle ot jest ok, a teoria..... hm mam nadzieje ze zdam, b niktore pytania sa tak glupio sformulowane a ja sie troche pozno zabralam do powtorek ale mysle ze bedzie ok:) wiec trzymajcie kciuki (sorry bo to w sumie taki OT tu zrobilam,ale chyba musialam sie wygadac przez examem)...
madzior_ka

Postprzez madzior_ka » sobota 24 lutego 2007, 16:32

i sie okazało, teoria i plac super, miasto oblane na zakazie wjazdu na parking.... dz osób tam wtedy oblało, więce w dziale o relacjech a egzaminu w watku o tychach.... było mozna wjechac na dwa miejsca parkingowe a na reszte był obok zakaz wjazdu, a ja od razu skreciłam w prawo i zeby zovaczyc ten znak bym si chyba musoaała na kierownicy położyć, ale cóż bywa i tak...
WORD TYCHY:
24.02.2007 r. --> miasto -
-------------------------------------------------------------------
2.04.2007 r. --> WYNIK POZYTYWNY
-------------------------------------------------------------------
madzior_ka

Powrót do Egzamin na prawo jazdy