przez jjaacc » wtorek 16 stycznia 2007, 01:07
Bardzo mi przykro, że nie wszyscy uświadamiają sobie, że ocena odległości od linii końcowej w samochodzie ciężarowym jest po prostu nie możliwa. Zdający mają na to jakieś patenty, niestety w WORD Słupsk nie docierają takie argumenty, pracownicy upierają się, że jest to możliwe i nie stanowi problemu, ja jednak widzę, że jest to główna przyczyna wyników negatywnych. Dziwie się również Ministerstwu, że nie zauważa tego problemu, wystarczyło by przecież wyznaczyć strefę zatrzymania tak jak w kat. B i po problemie. Powinno przeprowadzić się jakieś badania na ile takie zatrzymanie jest realne do wykonania, myślę, że procent byłby znikomy, przy założeniu, że kierowca jedzie po raz pierwszy wybranym dowolnie pojazdem. Już niejednokrotnie zostało udowodnione, ze Panowie Egzaminatorzy którzy uczestniczą w naszym forum są fachowcami i zależy im na doskonaleniu procesu szkolenia i egzaminowania, tak więc moja prośba do Panów, poruszcie tego typu problemy na spotkaniach ogólnopolskich. Upieranie się przez Waszych kolegów, że ocena tej odległości przy kat. C a szczególnie C+E jest możliwa, świadczy o tym, że nie wiele mają wspólnego z zawodem kierowcy i bardzo źle o nich świadczy, przynajmniej w moich oczach.