przez Lena » wtorek 07 października 2003, 22:06
przez Mario » wtorek 07 października 2003, 23:14
przez Sławek_18 » środa 08 października 2003, 09:35
Mario, ale tu chodzi o egzamin a nie podczas naromalnej jazdy to tylu. Oczywiscie, ze podczas normalnego cofania trzeba miec oczy do okoła głowy :P , ale jak napisalem u mnie byla zaznaczona (na zółto)linia zatrzymania i podejrzewam, ze wyjatkiem sa tacy egzamintorzy, ktorzy stana za samochodem tak jak to mowia niektorzy.Mario napisał(a):Wiecie co ? To moze wg coniektorych z Was w ogole przydaloby sie zlikwidowac lusterka lub tylna szybe ?
Zarowno lusterka jak i tylna szyba sa niezbedne przy wykonywaniu manewrow. 'Podchodzac' do wykonania jakiegos manewru nie nalezy zachowywac sie jak zaprogramowany robot i w danej chwili miec zawezone pole widzenia patrzac np. w lewe lusterko.
Dobrze jest jezdzic z wyobraznia i przed KAZDYM cofnieciem spojrzec chocby i na ulamek sekundy 'do tylu'. A dlaczego ? Chyba nie musze tego 'rozwijac'.
przez leila » środa 08 października 2003, 14:04
leila napisał(a): mój instr na 1 lekcji na placyku nauczył mnie niezawodnej metody przy której tylko LEWE lusterko się przydaje i na 100% zatrzymuje się we właściwym miejscu!!! no od biedy dla picu patrzyłam się też w górne i TYLE !!!wiadomo że to jest metoda tycząca się placu bo w normalnym ruchu to na upartego można nawet drzwi otworzyć i wychylać się :wink: co mi da że się odwrócę jak mi sprzątną słupek z tyłu i kilo będę widzieć??a chodzi o to magiczne 40 cm.. :lol: :wink:
przez oliv_ka » środa 08 października 2003, 22:30
przez Patryk » czwartek 09 października 2003, 15:12
leila napisał(a):na upartego można nawet drzwi otworzyć i wychylać się
przez miros » czwartek 09 października 2003, 16:47
przez leila » piątek 10 października 2003, 21:18
leila napisał(a): wiadomo że to jest metoda tycząca się placu bo w normalnym ruchu to na upartego można nawet drzwi otworzyć i wychylać się :wink:
przez Patryk » sobota 11 października 2003, 19:16
miros napisał(a):tylko ze wtedy egzaminator moze cie oblac. z tego co wiem podczas egzaminu nie mozna wychylac glowy poza samochod ani otwierac drzwi. radzilbym sie najpierw spytac instruktora jak jest u was.
leila napisał(a):tak dla precyzji skoro zostały wykorzystane moje słowa...nie chodziło mi o plac ale miasto ,choć jestem przekonana że dzięki odp.metodzie można zatrzymać się prawidłowo patrząc jedynie w lusterka i jak pisałam sama jestem tego przykładem :D powodzenia na egzaminie!!
przez leila » niedziela 12 października 2003, 13:50
przez miros » niedziela 12 października 2003, 17:51
przez QriEr » poniedziałek 13 października 2003, 17:32
przez leila » poniedziałek 13 października 2003, 18:24
QriEr napisał(a): zatrzymujesz jak tyczka bedzie nieco za polowa drzwi tylnych od strony pasazera...
przez QriEr » wtorek 14 października 2003, 11:55
przez miros » wtorek 14 października 2003, 14:52