Pytania dotyczące łuku.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Lena » wtorek 07 października 2003, 22:06

Ja na luku wogole nie korzystam z lusterek, moj instruktor mowi, ze nie mozna... :)
Lena

Postprzez Mario » wtorek 07 października 2003, 23:14

Wiecie co ? To moze wg coniektorych z Was w ogole przydaloby sie zlikwidowac lusterka lub tylna szybe ?

Zarowno lusterka jak i tylna szyba sa niezbedne przy wykonywaniu manewrow. 'Podchodzac' do wykonania jakiegos manewru nie nalezy zachowywac sie jak zaprogramowany robot i w danej chwili miec zawezone pole widzenia patrzac np. w lewe lusterko.
Dobrze jest jezdzic z wyobraznia i przed KAZDYM cofnieciem spojrzec chocby i na ulamek sekundy 'do tylu'. A dlaczego ? Chyba nie musze tego 'rozwijac'.
Mario

Postprzez Sławek_18 » środa 08 października 2003, 09:35

Mario napisał(a):Wiecie co ? To moze wg coniektorych z Was w ogole przydaloby sie zlikwidowac lusterka lub tylna szybe ?

Zarowno lusterka jak i tylna szyba sa niezbedne przy wykonywaniu manewrow. 'Podchodzac' do wykonania jakiegos manewru nie nalezy zachowywac sie jak zaprogramowany robot i w danej chwili miec zawezone pole widzenia patrzac np. w lewe lusterko.
Dobrze jest jezdzic z wyobraznia i przed KAZDYM cofnieciem spojrzec chocby i na ulamek sekundy 'do tylu'. A dlaczego ? Chyba nie musze tego 'rozwijac'.
Mario, ale tu chodzi o egzamin a nie podczas naromalnej jazdy to tylu. Oczywiscie, ze podczas normalnego cofania trzeba miec oczy do okoła głowy :P , ale jak napisalem u mnie byla zaznaczona (na zółto)linia zatrzymania i podejrzewam, ze wyjatkiem sa tacy egzamintorzy, ktorzy stana za samochodem tak jak to mowia niektorzy.
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez leila » środa 08 października 2003, 14:04

leila napisał(a): mój instr na 1 lekcji na placyku nauczył mnie niezawodnej metody przy której tylko LEWE lusterko się przydaje i na 100% zatrzymuje się we właściwym miejscu!!! no od biedy dla picu patrzyłam się też w górne i TYLE !!!wiadomo że to jest metoda tycząca się placu bo w normalnym ruchu to na upartego można nawet drzwi otworzyć i wychylać się :wink: co mi da że się odwrócę jak mi sprzątną słupek z tyłu i kilo będę widzieć??a chodzi o to magiczne 40 cm.. :lol: :wink:

przytaczam moje słowa które potwierdzaja to co powiedział Sławek ze tu chodzi o egzamin,więc po co te ceregiele???
leila

Pytania dotyczące łuku.

Postprzez oliv_ka » środa 08 października 2003, 22:30

Witam :D, ja jestem przed egzaminem dokładnie 23 zdaje i najbardziej boję się właśnie jazdy po łuku i tych 40 cm, ja na placu manewrowych jeżdziłam lanosem i zatrzymywałam się na wyczucie ale później spróbowałam wyglądać przez szybkę nie wiem czy tak wolno ale skutkowało

a tak na marginesie czy można wychylać się przez szybkę na egzaminie :?: i czy jest ktoś kto zdawał w Radomiu :?:

Pozdrawiam :D
oliv_ka

Postprzez Patryk » czwartek 09 października 2003, 15:12

Widzę że rozpętałem bardzo zażartą dyskusję moim pytaniem. Dzięki za odpowiedzi. Najprawdopodobiej skorzystam ze sposobu który zaproponowała leila:

leila napisał(a):na upartego można nawet drzwi otworzyć i wychylać się

Przynajmniej będę oryginalny, nie to jak inni na placu patrzący w lusterka i/lub tylną szybę :)

A egzamin 20 października, tak więc jeszcze trochę czasu. Jak ktoś ma jeszcze jakieś rady niech pisze. Chętnie skorzystam.
Patryk

Postprzez miros » czwartek 09 października 2003, 16:47

tylko ze wtedy egzaminator moze cie oblac. z tego co wiem podczas egzaminu nie mozna wychylac glowy poza samochod ani otwierac drzwi. radzilbym sie najpierw spytac instruktora jak jest u was.
miros

Postprzez leila » piątek 10 października 2003, 21:18

leila napisał(a): wiadomo że to jest metoda tycząca się placu bo w normalnym ruchu to na upartego można nawet drzwi otworzyć i wychylać się :wink:

tak dla precyzji skoro zostały wykorzystane moje słowa...nie chodziło mi o plac ale miasto ,choć jestem przekonana że dzięki odp.metodzie można zatrzymać się prawidłowo patrząc jedynie w lusterka i jak pisałam sama jestem tego przykładem :D powodzenia na egzaminie!!
leila

Postprzez Patryk » sobota 11 października 2003, 19:16

miros napisał(a):tylko ze wtedy egzaminator moze cie oblac. z tego co wiem podczas egzaminu nie mozna wychylac glowy poza samochod ani otwierac drzwi. radzilbym sie najpierw spytac instruktora jak jest u was.

leila napisał(a):tak dla precyzji skoro zostały wykorzystane moje słowa...nie chodziło mi o plac ale miasto ,choć jestem przekonana że dzięki odp.metodzie można zatrzymać się prawidłowo patrząc jedynie w lusterka i jak pisałam sama jestem tego przykładem :D powodzenia na egzaminie!!

Ludzie dlaczego bierzecie wszystko tak poważnie. Nie wiecie co to sarkazm? Jeśli nie to zapraszam do lektury słownika języka polskiego :P
Patryk

Postprzez leila » niedziela 12 października 2003, 13:50

tak dla precyzji to moja wypowiedź o wychylaniu się była ironiczna więc chyba wiem co to jest ten twój sławetny sarkazm :wink: a po prostu poszłam za ciosem(czyt.postem)Mirosa i stąd ten cytat moich słów :D
leila

Postprzez miros » niedziela 12 października 2003, 17:51

wiesz patryk rozni ludzie sie trafiaja i na twoim miejscu mogl byc ktos kto by rzeczywiscie tak zrobil co jest z tego co mi wiadomo niedopuszczalne.
miros

Postprzez QriEr » poniedziałek 13 października 2003, 17:32

Powiem Ci tak... dobry sposob na zatrzymanie z przodu... jedziesz jedziesz.. i (jesli jedziesz puntem pieciodrzwiowym) to zatrzymujesz jak tyczka bedzie nieco za polowa drzwi tylnych od strony pasazera... tak uczyl mnie moj instruktor i zawsze wychodzi... a jutro zobaczy sie czy dobrze mnie nauczyl bo jutro egzamin ;-)
QriEr

Postprzez leila » poniedziałek 13 października 2003, 18:24

QriEr napisał(a): zatrzymujesz jak tyczka bedzie nieco za polowa drzwi tylnych od strony pasazera...

:?: o ile dobrze wywnioskowałam to ty nawet nie musisz sie patrzec do przodu przy zatrzymaniu z przodu?? :lol: :lol: ciekawe...taaak...jak to wygląda możesz zademonstrować?? :wink: :lol: :lol: a wiem pewnie "kkontem oka"widzisz... :shock:
leila

Postprzez QriEr » wtorek 14 października 2003, 11:55

Dobrze leila zrozumialas... patrze sobie na bok szybki z tylu i wiem ze jestem przed linia... i pozniej tylko dla sciemy spogladam do przodu... mowie Ci.. musisz sprobowac... :-)
QriEr

Postprzez miros » wtorek 14 października 2003, 14:52

to polecam robic tak w realu, napewno bedzie latwiej sie zatrzymac przed nastepnym pojazdem.
miros

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy