Pewien Problem

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Pewien Problem

Postprzez moki » środa 08 listopada 2006, 19:31

Czesc
mam pewien problem nie wiem jak ojca przekonac zeby mi oddal kluczyki do mojego auta(znaczy to auto jest na niego,ale ja nim jezdze) :D
Gdy zdalem prawko, a to bylo rowno rok temu ciagle prosilem zeby ojciec dal mi jedno auto,bo ma dwa,az w koncu nie mogl juz wytrzymac moich prozb i dostalem na wakacje jego BMW 328i chociaz wolabym jego BMW 520d (ale mniejsza to silnik 2,5 styknie :-) )na wakacje a dokladnie w czerwcu za zdana mature kluczyki do mojego auta :-),bardzo sie cieszylem pojechalem sobie na wakacje jezdzilem spokojnie,ostroznie przez jakies 1,5 miecha,az nabralem fajnej wprawy.Wtedy to wpadlismy z kumplami na swietny pomysl,zeby jechac nad morze i sie zaczelo,kumple wywarli na mnie zly wplyw i gdy jechalismy tras prubowalismy bic moje rekordy szybkosci ,z poczatku bylo fajnie,az do czasu gdy udalo mi sie osiagnac jak wtedy dla mnie zawrotna predkosc 200 km/h,bylo fajnie,ale na domiar zlego jechal tajniacki patrol policji,wlaczyli koguta i jechali za mna,chcialem sie zatryzmac,ale kumple mnie podkusili zeby uciekac,bo w zyciu mnie oplem astra nie dorwa i tak zrobiliem,ucieklismy tylko zdarzyli niestety palarze spisac numer tablic,a ze na ojca auto bylo zarejestrowane,gdy ja sie bawailem na plazy policja zawitala u mnie w domu i ojciec dostal po dupie,gdy wrocilem zabral mi kluczyki i nawet teraz nie moge jezdzic z nim,tylko jak pasazer co robic :-(
moki

Postprzez inthend » środa 08 listopada 2006, 19:37

1. oddać ojcu jeszcze prawko i nie wsiadać do auta przez najbliższy rok
2. odczekać rok
3. w tym czasie zmądrzeć
4. poprosić ojca o zwrot prawa jazdy, pożyczenie auta albo kupić sobie własne
11.04.2006 r. plac + miasto + :]
Tychy - zdałem za pierwszym razem ! :D
inthend

Postprzez lemming » środa 08 listopada 2006, 19:45

No sorry ale za głupotę się płaci. Na miejscu twojego ojca nie dałbym ci już kluczyków
1. 26.08.06 - Oblane [miasto]
2. 29.09.06 - Oblane [plac]
3. 5.10.06 - Zdane | 18.10.06 - Odebrane
lemming

wariatom drogowym STOP!

Postprzez AgaM. » środa 08 listopada 2006, 20:05

:shock:
skoro Twój ojciec nawet wcześniej przed tym "wyskokiem" nie chciał Ci dać swojego autka, to teraz tym bardziej mu się nie dziwię :)

moja rada-kiedyś kup sobie swój pojazd i jeździj tak, by innym krzywdy nie zrobić :idea:
co Nas spotka za zakrętem....????
AgaM.

Postprzez moki » środa 08 listopada 2006, 20:19

Dziekuje za wspaniale porady
a teraz odpowiedz na nie:

Prawka mu nie oddam ,bo i tak za mandat zaplacilem sam 750 zl,starszy dostal 16 punktow karnych,bo dogadal sie z policja(a tak po zatym po roku po wplacie na konto punkty sie zlikwiduja),W tej eskapadzie nikt nie ucierpial,ani czlowiek,ani zwierze,nie jestem jedyna osoba ktora lubi pojezdzic szybciej w koncu jak jest 198 KM pod maska,to kto tyle koni tam utrzyma na uwiezi :D,a na koniec auta nie kupie sam ,bo te co mi sie podobaja to w zyciu na nie nie zarobie(przynajmiej na dzien dzisiejszy),nawet na to BMW ktorym jezdzilem bo skad student wezmie 45 tys.zl:-),a fajnie sie jezdzi takim autem w tym wieku,hehehe niektorzy przez cale zycie nie zarobia na nie,a ja od ojca dostalem.Ogolnie zdaje mi sie ,ze niedlugo go znowu namowie i otrzymam znowu kluczyki w koncu dostalem sie na Studia :-) czas na nagrode.A tak apropo i tak jak dostane auto znowu ,to dalej bede probowal jego mozliwosci na trasie,moze niedlugo dzieki tym doswiadczenia bede sie sciagal na WRC hehe do zobaczenia ogladajcie WRC w TV :-)
moki

Postprzez fledgling » środa 08 listopada 2006, 20:24

No sorki wielkie, ale zachowałeś się jak szczeniak, do tego totalnie nieodpowiedzialny. Nie dziwię się Twojemu ojcu, że nie chce Ci dać kluczyków. Może na rower się przerzuć?? Albo na hulajnogę?? I przemyśl poważnie swoje zachowanie. Bo tłumaczenie"koledzy wywarli na mnie zły wpływ" niezbyt dobrze świadczy o Tobie...
I czytam dalej i własnym oczom nie wierzę :roll: .Na miejscu Twojego ojca to bym Ci dała, ale mocnego kopa, żebyś się trochę opamiętał!!!!! Następnym razem możesz kogoś zabić, siebie również... Nie zachowuj się jak rozpuszczony dzieciak!!!!
Ostatnio zmieniony środa 08 listopada 2006, 20:57 przez fledgling, łącznie zmieniany 1 raz
fledgling

Postprzez Tomek_ » środa 08 listopada 2006, 20:28

moki napisał(a):A tak apropo i tak jak dostane auto znowu ,to dalej bede probowal jego mozliwosci na trasie,moze niedlugo dzieki tym doswiadczenia bede sie sciagal na WRC hehe do zobaczenia ogladajcie WRC w TV :-)

Nie sadze abys sie scigal na WRC bo jak juz gdzies pisalem zgodnie z teoria zachowania gatunku glupi sami sie eliminuja, najczesciej na przedroznych drzewach. Poza tym 200 to ciulowy wynik na prostej.
Ostatnio zmieniony środa 08 listopada 2006, 20:30 przez Tomek_, łącznie zmieniany 1 raz
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Postprzez wiesniak » środa 08 listopada 2006, 20:28

To typowy przykład na to, że przyszłym kierowcom trzeba robic testy psychologiczne. Na dorosłość.
wiesniak

Postprzez cman » środa 08 listopada 2006, 20:28

moki napisał(a):...to kto tyle koni tam utrzyma na uwiezi :D...

No cóż, ja mam trochę mniej, bo 171, ale tak czy tak, jakoś udaje mi się je utrzymać na uwięzi. Też lubię czasem szybciej pojeździć, ale jak dotąd nie dostałem jeszcze żadnego mandatu za prędkość. Takie mam szczęście?

moki napisał(a):...jak dostane auto znowu ,to dalej bede probowal jego mozliwosci na trasie...

To powinien przeczytać Twój ojciec - mam nadzieję, że jest wystarczająco rozsądny.

moki napisał(a):...moze niedlugo dzieki tym doswiadczenia bede sie sciagal na WRC...

Wiesz, od wciskania gazu do dechy umiejętności Ci nie przybędzie. Jeżeli chcesz naprawdę osiągnąć coś w WRC to nie tędy droga - noga w chłodnicy i spier.dalać mi wszyscy z drogi.
cman

Postprzez moki » środa 08 listopada 2006, 20:40

cman ,ale ja nie dostalem zadnego mandatu za predkosc,tylko ojciec .
A jak wciskasz pedal gazu to jeszcze szybciej sie uczysz,bo wszystkie twoje akcje tak jak wymijanie,wyprzedzanie ,zmienianie pasa musisz o wiele szybciej przeprowadzac i szybciej reagowac,ale mniejsza o to w koncu jezdzilem autem jakies 8 miesiecy,wiec co ja moge wiedziec.Wazne jest to ,ze jeszcez nikogo nie zabilem,nigdy nie wymusilem pierwszenstwa i w miescie jezdze dobrze i dynamicznie jedynym moim problemem jest to gdy wyjezdzam za miasto i widze kawal fajnej drogi,wtedy lubie depnac i nie mam z tym problemu i zadnemu kierowcy nie wjezdzam w droge.Ogolnie dobrze radze sobie na drodze tylko mam pecha z ograniczeniami predkosci oraz bardzo czesto spotykm na mej drodze policje :-),ale jak to sie mowi w naszym kraju wszystko zalatwia sie za pieniadze prawko ojcu by zabrali ale dal policjanta 1,5 tys do podzialu i dali tylko 16 punktow i mandacik
moki

Postprzez cman » środa 08 listopada 2006, 20:47

moki napisał(a):...jeszcze nikogo nie zabilem...
cman

Postprzez wiesniak » środa 08 listopada 2006, 20:50

Chwal się dalej. Może jakiś policjant to przeczyta :). Uciekanie przed policją świadczy nie tylko o lekceważeniu prawa, ale głównie o głupocie. Najczęstszą przyczyną wypadków nie jest prędkość, ale prędkość + głupota. I teraz się zastanów dlaczego Ci ojciec nie chce dać samochodu :P.
wiesniak

Postprzez scorpio44 » środa 08 listopada 2006, 20:53

moki napisał(a):prawko ojcu by zabrali ale dal policjanta 1,5 tys do podzialu i dali tylko 16 punktow i mandacik

Ale z jakiego powodu mieliby zabrać ojcu, skoro Ty prowadziłeś? Za wszystko odpowiada kierowca, a nie właściciel samochodu. Chyba że mówisz teraz o jakiejś innej sytuacji z przeszłości?
Ja z pierwszego posta zrozumiałem, że ugadanie się Twojego ojca z policją polegało na tym, że punkty karne poszły na jego konto, a nie na Twoje. Tak czy siak mam wrażenie, że coś nie za bardzo wiesz, na czym to wszystko polega.
scorpio44

Postprzez kamiles » środa 08 listopada 2006, 20:55

moki napisał(a):cman ,ale ja nie dostalem zadnego mandatu za predkosc,tylko ojciec .

kolejny szczeniacki tekst...
moki napisał(a):(...) jeszcez nikogo nie zabilem

...jeszcze... Bogu dzięki, ale jak już przyjdzie już, to mam nadzieję, że to będzie sytuacja typu pusta droga, drzewo i idiota za kierownicą, który już nigdy dla nikogo nie będzie zagrożeniem! ...nie, nie życzę Ci źle, ale w takich sytuacjach, jak już ktoś ma zginąć, to dlaczego to ma być niewinna ofiara? ...jak ktoś jeździ po naszych drogach 200km/h musi się liczyć z tym, że z "przejażdżki" może nie wrócić...
moki napisał(a):(...) ale jak to sie mowi w naszym kraju wszystko zalatwia sie za pieniadze prawko ojcu by zabrali ale dal policjanta 1,5 tys do podzialu i dali tylko 16 punktow i mandacik

mam nadzieję, że jeśli nadal będziesz tak "odpowiedzialny" za kierownicą, to w końcu trafisz na takich, u których nic nie załatwisz... liczę, że nastąpi to bardzo szybko, czego Tobie i użytkownikom dróg, po których będziesz jeździł, życzę z całego serca
kamiles

Postprzez fledgling » środa 08 listopada 2006, 21:06

Ręce opadają i załamać się można, jak się czyta takie texty...Chłopie, jak Ci się tak spieszy na tamten świat, to znajdź sobie jakąś polną drogę na której nikogo nie ma, tylko stoi jakieś drzewo, rozpędź się do 200 jakimkolwiek pojazdem i wjedź centralnie w to drzewko. Jednego "mądrego inaczej" na świecie mniej. Takim szczeniakom jak Ty od razu powinno się zabierać prawko, dożywotnio!!!!
fledgling

Następna strona

Powrót do Luźna gadka