browar19 napisał(a):egzaminatorzy mowia ze lusterek potem nie wolna ruszac ale moj kumpel ktorego ojciec jest instruktorem powiedzial mu ze mozna a jak by chcial go za to oblac to mial mu powiedziec ze prosze mi wpisac ze oblalem bo ruszylem po luku usterka i mu nie wpisal chodz byl wsciekly ;d;d;d nie mozna tylko lamac lusterek , bo ma byc widoczny zarys samochodu ale jak sa troszke nizej nie ma prawa sie przyczepic :)
IMHO jeżeli ustawisz sobie nisko lusterka i przed miastem będziesz je musiał poprawiać, to przyczyną oblania jest wg mnie nieprawidłowe przygotowanie do jazdy którego elementem jest ustawienie lusterek. Nie możesz sobie przecież pojechać łuku a później fotel przestawić, pasy zapiąć czy cokolwiek innego... Przygotowujesz samochód do jazdy przed nią więc i przed łukiem...
zresztą nie wiem o co tyle zachodu z tymi lusterkami - przecież jak się ma ustawione lusterka tak jak do miasta (ja sobie ustawiłem ciut tylko niżej, ale tak by na mieście też dobrze widzieć) to przy cofaniu przecież i tak widać w nich linię, czy trzeba je aż tak nisko ustawiać aby sobie poradzić? ;)