Matylda napisał(a):Kalik, jak mogłeś cytując Cappricio określić ją Kapcioch :?: :haha: :what:
Jimorrison wcześniej pisał Kapcicho. To chyba jakaś zmowa! :D :D :D
przez scorpio44 » poniedziałek 06 lutego 2006, 20:23
Matylda napisał(a):Kalik, jak mogłeś cytując Cappricio określić ją Kapcioch :?: :haha: :what:
przez cappricio » poniedziałek 06 lutego 2006, 20:27
scorpio44 napisał(a):W wypadku nauki jazdy, to instruktor, nie egzaminator. ;)
przez tikas » poniedziałek 06 lutego 2006, 21:06
przez ella » sobota 11 lutego 2006, 13:37
scorpio44 napisał(a):Dzisiaj pierwszy raz w życiu uczestniczyłem (na szczęście nie jako kierowca) w poważniejszym wypadku. Jechałem autobusem, przed który z drogi podporządkowanej wyjechała sobie L-ka z instruktorem mniej więcej 65-70 letnim, co do którego już na oko mógłbym stwierdzić, że jest ślepy, a życie to potwierdziło ;) Na szczęście nikomu z autobusu nic się nie stało, i o dziwo instrukt i kursant zaledwie lekko potłuczeni i zadrapani, bo wyglądało to moim zdaniem dosyć groźnie, zwłaszcza że nawet przód autobusu był mocno rozwalony. Ciekawe, czy dziadkowi licencję zabiorą... ;)
Do groźnie wyglądającej kolizji doszło w poniedziałek 6 lutego w centrum Elbląga. Zderzyły się samochód nauki jazdy i autobus miejski. Na szczęście nikomu nic się nie stało.
Kursant, jadąc fiatem punto ul. Hetmańską, na wysokości ul. Nitschmanna chciał zawrócić. To bardzo ruchliwe i niebezpieczne miejsce do wykonywania tego rodzaju manewrów. Adept nauki jazdy stanął na środku jezdni i próbował zawrócić, ale nie wziął pod uwagę, że jadący z naprzeciwka autobus jest zbyt blisko i nie zdążył zjechać. Autobus uderzył w samochód.
Nikomu nic się nie stało, ale za spowodowanie kolizji odpowie instruktor nauki jazdy, bo to na nim spoczywa odpowiedzialność za kursanta. Zapłaci 200-złotowy mandat za to, że wymusił pierwszeństwo przejazdu.
przez scorpio44 » sobota 11 lutego 2006, 14:42
przez cappricio » sobota 11 lutego 2006, 23:04
przez Polonez » sobota 11 lutego 2006, 23:11
przez cappricio » sobota 11 lutego 2006, 23:14
przez Sławek_18 » sobota 11 lutego 2006, 23:27
przez scorpio44 » niedziela 12 lutego 2006, 11:34
przez tikas » niedziela 12 lutego 2006, 17:58
_Kalik_ napisał(a):Ja mam na 17.02...więc poczekam na twoją relację :twisted: :twisted: :twisted:
Zastanawiam się tylko ile trwa to wszystko...
zaraz pewnie będą straszyć inni, że za przeproszeniem wsadzają palec w 4 litery...co do tego nie mam pojęcia, mam nadzieję, że się obejdzie :roll:
przez cappricio » niedziela 12 lutego 2006, 18:14
tikas napisał(a):o cappricio zdejmij lepiej ten zielony sweter :hmm:
przez cman » niedziela 12 lutego 2006, 19:08
tikas napisał(a):okazało się,że mam upośledzenie widzenia barw??? takie jakieś cyferki na tle w tym samym odcieniu.ale to się niestety kwalifikowało na kategorię A :( yy to nie daltonizm??? nie mam żadnego problemu z rozróżnaniem każdej barwy w codzienności.
przez Agawa » poniedziałek 13 lutego 2006, 09:00
przez cappricio » poniedziałek 13 lutego 2006, 13:44