Blacksmith napisał(a):Jesteś szalony.
Szczepionka to zawsze jakieś ryzyko zakrzepicy i zgonu. Według niektórych opinii zakrzepice mogą występować z opóźnieniem.
Jeśli okaże się w przyszłości, że szczepionka miała jednak negatywny wpływ to mam nadzieję, że tutaj wszem i wobec będziesz przepraszał.
1. co komu po przyszłości jeżeli umrze dzisiaj, jutro, pojutrze?
2. ile w tej chwili jest osób zaszczepionych na świecie, ile masz skutków ubocznych? jakbyś sobie porównał skutki uboczne wielu powszechnie stosowanych i akceptowanych lekarstw, szczepionka na COVID nie wychodzi źle.
3. szczepienie przeciwko COVID-19 jest procedurą medyczną ratującą zdrowie i życie, pozwalającą na zmniejszenie tragicznych skutków pandemii. Jakiekolwiek twierdzenia podważające ten fakt nie tylko nie mają żądnego uzasadnienia naukowego, ale zniechęcając do szczepień, zwiększają liczbę ofiar pandemii.
ile osób jeszcze w Polsce musi umrzeć, abyś był zadawolony lub żeby bawiła Cię ta sytuacja lub była źródłem żartów.
4. jeżeli Cię dzisiejsza nauka nie przekonuje, to może powiedz mi dlaczego w Izraelu umiera ponieżej jednej osoby na milion, a w Polsce około 90 osób?
porównaj sobie jaki tam jest odsetek zaszczepionych, a jaki w Polsce.
5. nie chcesz się szczepić - Twoja sprawa, ja nie będę Cię namawiał, ale nie namawiaj do nieszczepienia innych (pośrednio też).