Ty napisałeś jako pierwszy...
Cyryl napisał(a):obracam się w takich kręgach, że żaden z moich znajomych nie wyskoczy na mnie z nożem
Ja na to odpisałem...
Blacksmith napisał(a):Wielu już tak twierdziło. A potem wyciągali ich z beczki gnoju zasztyletowanych, i okazywało się, że przestępstwo popełnij "najlepszy przyjaciel".
A więc powiedz. Gdzie ja napisałem, że chodzi o
mojego najlepszego przyjaciela? Bo potem zacząłeś mi już wkładać co róż to w usta. Dopiero potem przyznałem, że to nie jest rzeczą niemożliwą. Bo nie jest. Jakbym stwierdził, że to rzecz niemożliwa to bym po prostu skłamał, bo to tak jakbym napisał, że niemożliwym jest, że jeśli kiedyś przytrafi mi się katastrofa lotnicza samolotu pasażerskiego to nie ocaleję. Prawdopodobieństwo przeżycia takiej katastrofy jest malutkie, ale jednak to możliwe to bywały takie przypadki.
Dopowiadasz sobie, wciskasz w usta innym coś czego nie mówili (wiele już razy), potem tworzysz z tego dalsze historie.
Cyryl napisał(a):Nie będziesz najbogatszym, ani nawet bogatym, bo żeby zrobić średnią fortunę, trzeba mieć pomysł lub robić coś dużo lepiej od innych.
Żeby mieć pomysł trzeba patrzeć do przodu, a Ty tego nie potrafisz.
A co potrafisz robić dobrze?
I zobacz... znowu dopowiadasz sobie swoją historię. Nie napisałem, że moim celem jest być najbogatszym/bogatym. To był tylko wymyślony przykład do twierdzenia, że nie można uznawać coś za niemożliwe o ile istnieją chociaż minimalnie śladowe szanse.
Są co prawda bogaci tacy np. 20 latkowie, ale np. Morgan Freeman swoją pierwszą skromną rolę zagrał w wieku 34 lat w roku 1971. Ale i wtedy nie był jeszcze bogaty ani trochę bo rola skromna i nie zapadająca w pamięć, a i film słaby. Na rozpoznawalność i majątek musiał czekać jeszcze prawie 2 dekady.
A więc wierzę, że przyszłość może przynieść różne scenariusze.
A co potrafisz robić dobrze?Boje się wypisywać. Bo jak np. napiszę, że bardzo dobrze gotuję to każesz mi to udowadniać i np. wstawiać filmiki jak gotuję. Wiele razy pisałeś, że uznajesz tylko coś co można udowodnić
A więc pozwól, że odpowiedzi odpuszcze.