Cyryl napisał(a):chcecie mnie przekonać, że oprócz przypadków przeciętnego obywatela niemieckiego nie stać na zakup wymaganych obecnymi przepisami maseczek?
Czasami mam wrażenie, że Ty sam nie wiesz co piszesz. Oczywiście, że stać. Ale ceny są zawyżone. To tak jakby w Polsce od jutra chleb najtańszy kosztował nagle 12 zł. Dalej byś chleb jadł i kupował. Albo gdyby OC specjalnie dla kamperów podniesione o 300%. Dalej byś je wykupywał. Ale na pewno nie byłbyś zadowolony.
gumik napisał(a):Myślę Blacksmith, że trochę dramatyzujesz. Tak jak myślałem. W większej ilości możesz kupić takie maski zdecydowanie taniej. Pierwszy wynik wyszukiwania i mam 40 maseczek za niecałe 60€. Pewnie jakbym poszukał dłużej, to bym znalazł taniej.
Tak, hurtowo taniej wychodzi. Ale ja wolę doczłapać w tej maseczce do 30 stycznia kiedy wracam do Polski.
Poza tym trochę za bardzo do serca bierzecie niektóre teksty. Nie dramatyzuje i nie robię afery. bardziej chodziło mi o tą ciekawostkę, że Bawaria chyba jako jedyny rejon w Europie (a może i na świecie?) wymaga maseczek wyższej klasy.