Forum Chat #1

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Forum Chat #1

Postprzez Henq » sobota 02 maja 2020, 00:29

Blacksmith napisał(a):
Henq napisał(a):Zajmij ty się lepiej studiowaniem PoRD :spoko:

Wiem, że nie lubisz tej nazwy, ale.... Heniek! Ja się niedługo przyczynię do zmian w PoRD :spoko: To po kiego grzyba mam studiować coś co zaraz nie będzie aktualne? :roll:
Idealne nie jest więc nadal czekam -zresztą chyba nie tylko ja przecież już wcześniej obiecywałeś że "Polskie Prawo Drogowe" się zmieni- na tą "TWOJĄ" zmianę

Zapewne Covid-19 spowolniło twoją batalię więc pytam ile jeszcze mamy czekać?
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.
Henq

Postprzez szymonix » sobota 02 maja 2020, 17:46

szerszon napisał(a): ja nie wracam

Przecież już wróciłeś.. wkurzyłeś tym kolegę i sie zaczęło od nowa..
szerszon napisał(a):tu łatwo pisać z kilku kont. User kombi może na ten temat sie wypowiedzieć.

Kombi .. jak kombinator ?? Ma kilka kont ?? Przecież nie mozna, chociaż się da bo sam miałeś/masz ??
Gdyby sie dobrze przyjrzec, to mozna zaryzykować, że user często piszacy jako "Henq" tez ma więcej kont.. ale może to tylko wrażenie.. nieważne.
Henq napisał(a): ma takich ślepych wyznawców jak ty

Najwyraźniej mnie z kimś mylisz.. nie wydaje mi sie, żebym był przytakiwaczem szerszona.. wręcz go nie lubię, ale to też może być wrażenie..
Henq napisał(a):była ekipa

bo była.. nieważne teraz czy pisali zgodnie z twoją interpretacją przepisów, szerszona czy jeszcze inną.. jak się czyta tematy sprzed lat jest ciekawie.. teraz to gowniane forum bez smaku, ostrości..
Henq napisał(a):bo nie znasz odpowiedzi

i nadal sie osmieszasz, nie umiesz dyskutowac, dla ciebie wszyscy to debile, nie znaja przepisów, odpowiedzi, tylko ty jesteś geniuszem.. Na pewno ?? 99% twoich postów brzmi właśnie tak..
Henq napisał(a): można mieć tylko jedno konto

Samozaoranie sie to nazywa, bo przecież szerszon się w oczy przyznał, że miał/ma dwa konta.. Czyli twoje czytanie ze zrozumieniem(zwłaszcza regulaminu) jest żadne..
Na szczęście mam jedno konto i nawet mi do głowy nie przyszło zakładać inne - po co ??
Blacksmith napisał(a):jak jednym wpisem można ożywić towarzystwo

Nie towarzystwo.. Obudziłeś tylko dwóch pieniaczy.. Reszta stoi z boku i ...
Blacksmith napisał(a): ale.... Heniek!

Ale to było dobre.. Ale urwał..
:lol: :lol: :lol:
szymonix

Postprzez ks-rider » sobota 02 maja 2020, 21:03

szerszon napisał(a):No to masz u mnie +10. Najgorsze są takie osobniki, gdy im brakuje argumentów to posuwają się do wszystkiego, aby pozbyć się konkurenta.

Szerszon,

JAk sie nie ma 9 - latek jak ten troll marcel to ma sie jakisc kregoslup.

:spoko:

:wink:
ks-rider

Postprzez Marcel2727 » sobota 02 maja 2020, 22:27

ks-rider napisał(a):
szerszon napisał(a):No to masz u mnie +10. Najgorsze są takie osobniki, gdy im brakuje argumentów to posuwają się do wszystkiego, aby pozbyć się konkurenta.

Szerszon,

JAk sie nie ma 9 - latek jak ten troll marcel to ma sie jakisc kregoslup.

:spoko:

:wink:

Dobre, wchodzisz od tak do czyjegoś tematu i zaczynasz go wyzywać od debili, a potem mówisz kręgosłupie :mrgreen: W sumie już zaczynają mnie bawić Twoje wypowiedzi :mrgreen:
Marcel2727

Postprzez szerszon » sobota 02 maja 2020, 23:22

Henq napisał(a):ciebie nigdy się nie bałem bo i nie ma czego, tak dobrze czytasz nie kogo tylko czego, bo tutaj na forum nie chodzi akurat o osobę tylko chodzi o twoją ideologię a dokładnie o jej brak...
Boisz się, ponieważ jesteś głupio, wulgarnie agresywny, zmyślasz i lecisz raportować. Inaczej nie dajesz rady. Czyli nie doczekam sie potwierdzenia dowodami twoich wymysłów i wypocin?
szymonix napisał(a):Przecież już wróciłeś.. wkurzyłeś tym kolegę i sie zaczęło od nowa..

Przecież to nie ja zacząłem. "Kolega" poczuł się niepewnie.Nie wracam do dyskusji po przepisach. I o jakim koledze piszesz ? Jeśli mamy na myśli tego samego osobnika to musze Ciebie rozczarować. Nie spełnia definicji kolegi.
Kombi .. jak kombinator ?? Ma kilka kont ?? Przecież nie mozna, chociaż się da bo sam miałeś/masz ??
Bez najmniejszego problemu. Zwracam tylko uwagę,że moje drugie konto powstało tylko i wyłącznie do komunikacji z moderatorem, aby wyjaśnić pewne nieporozumienia. Z resztą nie kryłem się z tym przyjmując ten sam nick z nr 2. Nie użyłem drugiego konta do prowadzenia dysput w poszczególnych wątkach. Ja się nie wstydzę swojego nick'a.
Gdyby sie dobrze przyjrzec, to mozna zaryzykować, że user często piszacy jako "Henq" tez ma więcej kont.. ale może to tylko wrażenie.. nieważne.
Nie jest to niemożliwe.
nie wydaje mi sie, żebym był przytakiwaczem szerszona.. wręcz go nie lubię, ale to też może być wrażenie..
Bardzo możliwe...nie jestem pomidorową.
i nadal sie osmieszasz, nie umiesz dyskutowac, dla ciebie wszyscy to debile, nie znaja przepisów, odpowiedzi, tylko ty jesteś geniuszem.. Na pewno ?? 99% twoich postów brzmi właśnie tak..
Na pewno to tylko wrażenie...
Samozaoranie sie to nazywa, bo przecież szerszon się w oczy przyznał, że miał/ma dwa konta.. Czyli twoje czytanie ze zrozumieniem(zwłaszcza regulaminu) jest żadne..
Przecież wywołany tu szymon1977 też miał drugie konto z tego samego powodu i też się z tym nie krył "simon" czy jakoś tak. Co do czytania ze zrozumieniem... tu się zgodzę.
szerszon

Postprzez Cyryl » niedziela 10 maja 2020, 19:53

chciałem podziękować koledze Ks-rider za wyjaśnienie niektórych przepisów w Niemczech dotyczących kamperów.
Cyryl

Postprzez szymonix » wtorek 26 maja 2020, 13:37

@JAKUB - viewtopic.php?f=10&t=41658&p=430319#p430319
albo nam zapłać abonament, albo było zrzuty zrobić i tu wkleić.. :spoko:
szymonix

Postprzez mp0011 » wtorek 26 maja 2020, 16:41

Parafraza dzisiejszej prasówki, dotyczącej potrącenia kobiety w Łodzi.

Kobieta na CPR zostaje potrącona przez HULAJNOGĘ ELEKTRYCZNĄ*) jadącą z prędkością 40km/h, prowadzoną przez osobę nietrzeźwą (prawie 3 promile), z zabranymi uprawnieniami ze względu na stan zdrowia. Kobieta odnosi obrażenia (złamania), a kierujący hulajnogą ginie.

Czy w obecnie obowiązującym systemie prawnym, gdzie:
- hulajnoga to pieszy
- nie ma limitu prędkości dla hulajnóg
- mogą poruszać się po CPR
- nie muszą ustępować pieszym miejsca ani pierwszeństwa na CPR
- pieszy może poruszać się w stanie upojenia
winnym jest operator hulajnogi, czy kobieta, która weszła na CPR mu pod koła?

Czy fakt, że zamiast hulajnogi był to rower elektryczny zmienia sytuację o 180 stopni i wyklucza winę pieszej/zarządcy drogi/ustawodawcy/czynników zewnętrznych? Czy fakt, że był to bardziej motocykl niż rower (manetka gazu, prędkość do 100km/h) podobnie?
  • Zakręt - jazda łukiem, niezależnie od jego promienia, nie jest zmianą kierunku jazdy w rozumieniu UPRD, chyba że znaki stanowią inaczej.
  • Jazda Prosto - oznacza w rozumieniu UPRD jazdę bez zmiany kierunku jazdy, niekoniecznie w linii prostej.
mp0011

Postprzez waw » wtorek 26 maja 2020, 19:28

Zobaczymy co ustali prokurator. Może np. uznać pieszego za współwinnego albo coś. Tu wszystko możliwe.
waw

Postprzez LeszkoII » środa 27 maja 2020, 18:37

Projekt kolejnej noweli uPoRD: http://orka.sejm.gov.pl/Druki9ka.nsf/0/ ... le/388.pdf

Koniec z nalepkami kontrolnymi?
LeszkoII

Postprzez LeszkoII » środa 27 maja 2020, 20:01

Własnie skończyłem czytać. Padłem na twarz, ale bynajmniej nie przed projektodawcą. Czy nie dało się tego napisać zwięźlej? Przepisy przejściowe i kompetencyjne tej noweli... = masakra, ciekawe jakim cudem znajdą się w tekście jednolitym pierwotnej uPoRD? Nie znajdą się.

Mamy więc "ułatwienie" - wycofywanie blankietowych PJ kosztem uruchomienia kolejnych trybów machiny administracyjnej, i z pewnością zwiększenia kadry urzędników obsługującej tę "innowację".
LeszkoII

Postprzez waw » środa 27 maja 2020, 20:43

Mogliby zlikwidować jak najszybciej karty pojazdu. Bo to bez sensu.
waw

Postprzez gumik » sobota 20 czerwca 2020, 10:59

mp0011 napisał(a):Akurat wtedy pojawił się Marcel. Może to troll konto Szerszona ;) ?

No to żeś wywołał wilka z lasu. A było tak spokojnie... ;)
"Krótki prawy zjazdowy" ;-) -> http://www.forum.prawojazdy.com.pl/viewtopic.php?f=3&t=35676&p=408094&hilit=kr%C3%B3tki#p408094
gumik

Postprzez szymonix » sobota 20 czerwca 2020, 11:16

gumik napisał(a):było tak spokojnie

Luzik, szerszon jest teraz zajety dyskusją z jakimś kolegą na "banach" i "wypowiedzi roku" .. nie widzisz ?? :wow: :spoko: :lol: :lol:
szymonix

Postprzez Blacksmith » sobota 20 czerwca 2020, 19:17

Na tym forum chyba nie ma już moderacji ani nikogo z uprawnieniami. Tamci się wesoło obrzucają ciągle błotem i nikt nie reaguje, a ja kiedyś dostałem ostrzeżenie gdy poradziłem jednej osobie modlitwę przed egzaminem. Napisałem do administratora "smoke" kilka miesięcy temu z zapytaniem czy ktoś zajmuje się tym forum jeszcze to wiadomość dalej ma status oczekującej na odbiór. Tam na górze już nikogo nie ma, możemy się wyzywać :spoko:
Blacksmith

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka