Henq napisał(a):A co to jest zmiana kierunku jazdy lub zmiana pasa ruchu?
Jak zjedziesz z jednego pasa ruchu na inny, to jest zmiana pasa ruchu. Tak samo z kierunkiem jazdy, jak jedziesz w jedym kierunku, i zjedziesz na inny, to masz zmianę kierunku jazdy, czy jest to takie trudne?
Henq napisał(a):No tak nie ma zapisu "zaprzestać sygnalizowania niezwłocznie po wykonaniu manewru" - a sorry jednak jest
Oj, Henq, Henq, za dużo młotków

Oj Henq, Henq, jakbyś jeździł na rowerze, to wiedziałbyś, że jazda z wyciągniętą w bok ręką, zwłaszcza podczas skrętu, jest skrajnie niebezpieczna. Proszę, obejrzyj sobie, od 1:20:
Absolutnie nie należy skręcać z wyciągniętą ręką, gdyż grozi to utratą kontroli i upadkiem.
Oglądaj i ucz się.
Aha, jeśli po obejrzeniu tego krótniego nagrania, podtrzymasz swoje dywagacje, to wskaż mi przepis, który wymagałby sygnalizowania wykonywania manewru.
Powtórzę, wskaż mi przepis, który by tego wymagał. Czerwony, wielki tekst, trzy kropki na końcu zdania, a nawet Twoje ulubione ikonki młoteczka

mnie nie interesują. Przepisy, proszę.
Henq napisał(a):to że łamiesz prawo to wiemy o tym, ale po raz kolejny ci to napiszę nie szukaj tutaj akceptacji w tym co robisz to nie jest forum jak złamać przepisy drogowe i uniknąć kary
Na razie, to Ty je próbujesz złamać, waląc je młotkiem po głowie

A wystarczy sięgnąć po przepisy

Henq napisał(a):Ależ w przepisie jest wyraźnie napisane jakiego kierunku dlaczego nie cytujesz przepisu w całej okazałości tylko wasze wymysły?
Wskaż mi przepis, który nakazywałby sygnalizowanie zamiaru lub opuszczenia ronda.
Dalej jest nie zauważenie słowa "z reguły" i udawanie, że go nie ma i niemerytoryczne odpowiedzi, pozwolę sobie pominąć.
Proszę o konkretne przepisy na poparcie swoich słów odnośnie rzekomych obowiązków, o których pisałeś (konieczność sygnalizowania zamiaru/opuszczania ronda oraz konieczność sygnalizowania wykonywania manewru, którego to jedynie
zamiar mamy obowiązek sygnalizować, zwłaszcza skręcanie w lewo rowerem z wyciągniętą, o zgrozo! ręką w lewo (Ja to nieraz w zimę mam problem z jazdą prosto po lodzie, a co dopiero skręcanie i to tylko z jedną ręką na kierownicy

Już nie wspominając o tym, że bałbym się, że ktoś mi zaraz w tę rękę wjedzie — skręcanie z ręką wyciągniętą w bok zamiast na kierownicy to idealny przykład, jak nie jeździć)).
PS

>