A mnie smuci,że marnujesz tu czas zamiast dalej powalczyć ze zrozumieniem znaczenia znaków.szoferemeryt napisał(a):Smuci mnie to że do wielu nie dociera ust.2
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szerszon » poniedziałek 18 września 2017, 20:03
A mnie smuci,że marnujesz tu czas zamiast dalej powalczyć ze zrozumieniem znaczenia znaków.szoferemeryt napisał(a):Smuci mnie to że do wielu nie dociera ust.2
przez szoferemeryt » poniedziałek 18 września 2017, 20:29
przez mp0011 » poniedziałek 18 września 2017, 20:37
przez gumik » poniedziałek 18 września 2017, 20:38
przez szerszon » poniedziałek 18 września 2017, 21:19
Prawdopodobnie bym to zrobił. Ale dalej nie jest to zmiana kierunku jazdy.szoferemeryt napisał(a):Szerszon, to jak opuszczając obwiednię jak wskazuje czerwona strzałka sygnalizujesz prawym kierunkowskazem czy nie. Tak czy nie?
przez szoferemeryt » wtorek 19 września 2017, 07:03
I nie ma jednoznacznej odpowiedzi, sygnalizowanie uzależniasz od czego i dlaczego?szerszon napisał(a):Prawdopodobnie
przez szerszon » wtorek 19 września 2017, 07:45
przez szoferemeryt » wtorek 19 września 2017, 11:00
przez gumik » wtorek 19 września 2017, 11:21
"Szkoła krakowska" nie równa się "prostowanie rond". No ale jak się nie widzi różnicy między różnymi rodzajami skrzyżowań, to się i nie widzi różnicy między takimi rzeczami...szerszon napisał(a): szkoły krakowskiej ( prostowania ronda.
przez szerszon » wtorek 19 września 2017, 19:13
Nie wiem jakim prawem, ale nie z PoRD. Z ronda zawsze w prawo, bo po obwiedni to zawsze na wprost. To są główne założenia szkoły krakowskiej.gumik napisał(a):
"Szkoła Krakowska" = czytelnie i zgodnie z prawem.
Nie jest. To jest tylko zjazd ze skrzyżowania, a prawy kierunkowskaz upłynnia ruch, ponieważ pozwala wjechać na skrzyżowanie oczekującym.szoferemeryt napisał(a):Czyli wyjazd ze SoRO w prawo nie jest zmianą kierunku jazdy?
Przeczytaj jeszcze raz to co jest napisane powyżej. Tylko proszę...ze zrozumieniem. Na razie łatwiej na piechotę na Księżyc.Jak można być tak nieogarniętym ???. To jak wreszcie skręcasz w prawo z kierunkowskazem prawym, a jedziesz w lewo, a może prosto, bo taki wcześniej obrałeś kierunek jazdy.
Nie ma związku...ideę prostowania ronda przedstawiłem wyżej.Twoje ulubione powiedzenie o prostowaniu rond jakoś tu nie pasuje.
przez gumik » wtorek 19 września 2017, 23:35
Muszę się zgodzć, że tego nie wiesz. Nie raz udowodniłeś, ze znajomość prawa jest u Ciebie kiepska.szerszon napisał(a):Nie wiem jakim prawem
Oj widzę, że ostatni odcinek o rondach boli. Trzeba jeszcze raz obejrzeć i wykuć na jakich to rondach jest w prawo, a na jakich nie.Z ronda zawsze w prawo, bo po obwiedni to zawsze na wprost. To są główne założenia szkoły krakowskiej.
przez szerszon » środa 20 września 2017, 07:10
twojego "prawa"-tak, kiepska.gumik napisał(a): Nie raz udowodniłeś, ze znajomość prawa jest u Ciebie kiepska.
Na żadnym nie jest "zawsze w prawo". Oznakowanie poziome na turbinach jest tylko wizualizacją Art 22 dla takich co nie rozumieją słowa pisanego.Trzeba jeszcze raz obejrzeć i wykuć na jakich to rondach jest w prawo, a na jakich nie.
przez szoferemeryt » środa 20 września 2017, 07:20
szerszon napisał(a):Teraz ci narysują i jak po sznurku.
przez gumik » środa 20 września 2017, 13:28
szerszon napisał(a):Oznakowanie poziome na turbinach jest tylko wizualizacją Art 22 dla takich co nie rozumieją słowa pisanego.
Tendencja likwidacji skrzyżowań o ruchu okrężnym, gdzie istnieje możliwość idiotycznych interpretacji mówi sama za siebie. Teraz ci narysują i jak po sznurku.
przez Henq » środa 20 września 2017, 20:07
No popatrz a C-12 takie samogumik napisał(a):Ronda turbinowe, to nie jest to samo co ronda z organizacją ruchu