szoferemeryt napisał(a):C-9 "nakaz jazdy z prawej strony znaku, zobowiązują kierującego do ruchu w kierunku zgodnym ze strzałką, obowiązuje (lub)w miejscu, gdzie występuje możliwość zmiany kierunku jazdy.

jak już tak chcesz

to przed "lub" co jest? czyżby SoRO nie było skrzyżowaniem? Skoro znak stoi na skrzyżowaniu to uważasz, że jest gdzieś bliższe skrzyżowanie?
szoferemeryt napisał(a):Nie ma o nakazie ale jest o możliwości, czy ty też nie dostrzegasz różnicy miedzy nakazem a możliwością.
czyli jeżeli jest możliwość zmiany kierunku jazdy to mam nakaz jazdy z prawej strony znaku lub na najbliższym skrzyżowaniu mam nakaz jazdy z prawej strony znaku

a nie zmieniać kierunku jazdy
szoferemeryt napisał(a):W linku z Myślenic C-2 nakazuje jazdę w prawo z znakiem, a prosto masz Bus-pas. Czyżby jazda Bus-pasem była dozwolona?
Co kombinujesz z buspasem, odpowiedz czy znak C-9 nakazuje jazdę w prawo więc znak C-2 jest niepotrzebny?
szoferemeryt napisał(a):Teraz to już kombinujesz z C-9 w linku z Piotrkowa.

niewygodne oznakowanie prawda?
szoferemeryt napisał(a):Masz jechać z prawej strony gdyż z lewej masz ruch w przeciwnym kierunku,
zaraz zaraz, to z której strony znaku mam jechać to wiem, ale co z twoim: "w miejscu, gdzie występuje możliwość zmiany kierunku jazdy" - więc albo przyznajesz, że C-9 nie jest od umieszczania w miejscu zmiany kierunku jazdy, albo zburzysz cały światopogląd WSZYSTKICH tak zachwyconych wyrokiem sądu w Gliwicach, oraz geniuszy wstawiających po "n" razy głupawe filmiki jak to jeździć przez SoRO i dalej będziesz brnął w zaparte, że C-9 umieszcza się w miejscu gdzie występuje możliwość zmiany kierunku jazdy, a co za tym idzie WJAZD NA SoRO JEST ZMIANĄ KIERUNKU JAZDY
szoferemeryt napisał(a): a wysepka i znak C-9 jest w osi jezdni nie na obwiedni SoRO jak w Warszawie. PL.Politechniki.
A C-9 jakieś inne? inne przepisy dotyczą?
szoferemeryt napisał(a):Jak to nie dotrze to już brak mi argumentów, gdyż ich więcej nie ma i nie może być.
argumenty maż powyżej
Wyrok sądu w Gliwicach: wjazd na SoRO nie jest zmianą kierunku jazdy
szoferemeryt napisał(a):Jak można za wysepką jechać pod prąd będąc na obwiedni SoRO.
a co?
nie można wjechać tutaj? jakiś znak zakazu? a może nakazu

Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.