Ronda

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Komentujemy odcinki programu "Jedź Bezpiecznie"

Postprzez STARYSZOFER » niedziela 10 września 2017, 13:09

Henq napisał(a):to już wiem że to ty geniuszu:
https://youtu.be/DTmhVfQ09Hg
:lol: :lol: :lol: :lol:

Nawet tego nie zrozumiałeś.
Nie jest zabronione cofanie na SoRO, zabroniona jest tylko jazda dookoła wyspy w kierunku przeciwnym niż wskazuje znak C-12. Policjanci nie jechali dookoła wyspy w kierunku przeciwnym, jak zapewne ty wyczyniasz..... :lol:
STARYSZOFER

Postprzez Henq » niedziela 10 września 2017, 13:15

STARYSZOFER napisał(a):

Nie jest zabronione cofanie na SoRO, zabroniona jest tylko jazda dookoła wyspy w kierunku przeciwnym niż wskazuje znak C-12. Policjanci nie jechali dookoła wyspy w kierunku przeciwnym, jak zapewne ty wyczyniasz..... :lol:
:wow: ale ty jesteś kombinator i manipulant cały czas się pytam o pojazd cofający na SoRO a ty mi mówisz że nie wolno bo w kierunku przeciwnym to ci pokazuje że wolno i kierunek jazdy takiego cofającego jest inny przeciwny do kierunku ruchu :spoko: ale trzeba mieć chociaż trochę rozumu by to pojąc :spoko:
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.
Henq

Postprzez STARYSZOFER » niedziela 10 września 2017, 13:55

Henq napisał(a):
STARYSZOFER napisał(a):

:wow: ale ty jesteś kombinator i manipulant cały czas się pytam o pojazd cofający na SoRO a ty mi mówisz że nie wolno bo w kierunku przeciwnym to ci pokazuje że wolno i kierunek jazdy takiego cofającego jest inny przeciwny do kierunku ruchu :spoko: ale trzeba mieć chociaż trochę rozumu by to pojąc :spoko:

To nie ja jestem manipulantem , tylko ty nie rozumiesz co się do ciebie pisze, a to wynika z tego, że masz marne pojęcie w temacie zaczynając od nieznajmomości podstawowych pojęć.
STARYSZOFER

Postprzez benio101 » niedziela 10 września 2017, 14:57

Henq napisał(a):Skoro nie ma strzałek bo nie widać to tutaj co?: Samochód UPS zapewne skręca w prawo zjeżdżając z SoRO? więc trzeba wg ciebie prawy zjazdowy? - tak to jest pytanie :thumb2: czy trzeba prawy zjazdowy? czekam na odpowiedź :thumb2:
Nie, tam mamy pasy prowadzące, wyznaczające kierunek ruchu. Jak widzisz, pojazd jedzie cały czas tym samym pasem, w tym samym kierunku, więc kierunkowskazu nie używamy. Ileż razy to samo trzeba ci to tłumaczyć?

Henq napisał(a):no to może ty mi odpowiesz bo jeden geniusz już wymiękł:
Pojazd wjeżdża na SoRO, zatrzymuje się i zaczyna cofać
1. jaki jest jego kierunek jazdy?
2. jaki jest kierunek ruchu?
3. czy jego kierunek jazdy jest ten sam co kierunek ruchu?
4. czy pojazd cofający magicznie odwrócił kierunek ruchu wskazany znakiem C-12? to jak mają poruszać się inne pojazdy?

Tak to są pytania czekam na odpowiedź :spoko:
A ty dalej uważasz, że kierunek ruchu to coś innego, niż kierunek jazdy? Tak trudno pojąć, że kierunek to prawa strona? Czy ta definicja jest aż tak trudna? Ale proszę…

1. Prawą stroną, prosto wokół wyspy, bo lewą na rondzie się jechać nie da (lewa strona to po wyspie centralnej lub placu)
  2. patrz: pkt 1
  3. Kierunek jazdy = kierunek ruchu, więc oczywiście, tak
  4. Nie, dalej jedzie w tym samym kierunku (prawą stroną wokół wyspy centralnej), to, że cofa, nic nie zmienia w tej kwestii

Henq napisał(a):Specjalnie dla ciebie zrobiłem wizualizacje z twoich opisów:
Obrazek
jedziesz zieloną kreską a przepisy wymagają byś jechał czerwoną :spoko: i jeszcze masz czelność wmawiać, że jedziesz zgodnie z przepisami? :hmm:
Poprawiłem specjalnie dla Ciebie DdR na mojej drodze, bo coś ci ewidentnie nie wyszło:
lewo_vs_prosto.png
Jakbym jechał prosto, to bym jechał czerwoną strzałką, po DdR, ale ja jadę w lewo, a że DdR nie prowadzi w moim kierunku, to jadę w lewo rondem. Naprawdę, czy jest to takie trudne? Nie trzeba nawet jeździć rowerem, żeby to pojąć…

A1.jpg
Jakbyś jechał autostradą A1 (zielona kreska) z Piotrkowa Trybunalskiego do Olsztyna, to pojechałbyś aż do Gdańska, a potem nadrabiał kilometry pomarańczową kreską, czy może jednak skręciłbyś w prawo na wysokości Grudziądza i pojechał żółtą kreską?
benio101

Postprzez Henq » niedziela 10 września 2017, 15:54

benio101 napisał(a):Nie, tam mamy pasy prowadzące, wyznaczające kierunek ruchu. Jak widzisz, pojazd jedzie cały czas tym samym pasem, w tym samym kierunku, więc kierunkowskazu nie używamy.
pasy prowadzące będą w zimie przykryte śniegiem nie będzie ich widać będziesz miał tylko C-12 i co?

benio101 napisał(a): Ileż razy to samo trzeba ci to tłumaczyć?
Przypomnieć ci jakim tekstem wparowałeś tu na forum? To co teraz nieudolnie próbujesz przekazać zmieniłeś zdanie dopiero jak ci uświadomiłem od czego są strzałki kierunkowe :spoko:

benio101 napisał(a):A ty dalej uważasz, że kierunek ruchu to coś innego, niż kierunek jazdy?
oczywiście a ty nie?

benio101 napisał(a):Tak trudno pojąć, że kierunek to prawa strona? Czy ta definicja jest aż tak trudna? Ale proszę…
:wow: ale jaka prawa strona? kierunek ruchu to kierunek wskazany strzałkami na C-12 pojazd cofający na SoRO porusza się przeciwnie do tegoż kierunku wyznaczonego.

1. benio101 napisał(a):Prawą stroną, prosto wokół wyspy, bo lewą na rondzie się jechać nie da (lewa strona to po wyspie centralnej lub placu)
    Ale jakie prosto przez wyspę :wow: przecież na znaku jest, że w kółko :lol: a wewnętrzna częścią SoRO to pojadę prawą czy lewą stroną jezdni?
  2. benio101 napisał(a):patrz: pkt 1
    no to prosto czy wokół wyspy bo prosto to za chiny nie jest wokół :spoko:
  3. benio101 napisał(a):Kierunek jazdy = kierunek ruchu, więc oczywiście, tak
    :wow: no jak przecież jedzie przeciwnie niż wskazany kierunek ruchu, kierunek jazdy to nie jest kierunek ruchu :spoko:
  4. benio101 napisał(a):Nie, dalej jedzie w tym samym kierunku (prawą stroną wokół wyspy centralnej), to, że cofa, nic nie zmienia w tej kwestii
    ależ zmienia bo jedzie w kierunku przeciwnym niż wskazany na znaku :spoko:
masakra nadal nie widzisz różnicy pomiędzy kierunkiem jazdy a kierunkiem ruchu? i taki osobnik nieudolnie będzie wmawiał jak ma się poruszać pojazd po SoRO :eek2:

benio101 napisał(a):Poprawiłem specjalnie dla Ciebie DdR na mojej drodze, bo coś ci ewidentnie nie wyszło
Nie ty nie poprawiłeś tylko specjalnie usunąłeś, żeby manipulować, że DdR nie biegnie w kierunku którym jedziesz, ale niestety tak nie jest. masz DdR w kierunku w którym jedziesz i masz się nią poruszać! Specjalnie namalowałem ci jak masz jechać. Przestań w końcu łamać przepisy i słuchaj mądrzejszych od siebie, w końcu kiedyś dostaniesz mandat to się może nauczysz :spoko:
Henq

Postprzez benio101 » niedziela 10 września 2017, 16:55

Henq napisał(a):pasy prowadzące będą w zimie przykryte śniegiem nie będzie ich widać będziesz miał tylko C-12 i co?
Jak nie ma pasów prowadzących, to ich nie ma, to mamy rondo klasyczne, a rondo klasyczne opuszczamy z prawym kierunkowskazem, w czym problem?

Henq napisał(a):Przypomnieć ci jakim tekstem wparowałeś tu na forum? To co teraz nieudolnie próbujesz przekazać zmieniłeś zdanie dopiero jak ci uświadomiłem od czego są strzałki kierunkowe :spoko:
Aktualnie, to my próbujemy ci uświadomić, wskazując na filmiki P. Dworaka, że są różne rodzaje rond, i na takich ze strzałkami kierunkowymi to jeździ się zgodnie z kierunkami. Bez zmian. Nie odwracaj kota ogonem. Jedynymi osobami, które pokazały, że nie rozumieją, czym jest kierunek w tym wątku, jesteś Ty i @szerszon.

Henq napisał(a):oczywiście a ty nie?
A ty dalej swoje?

Henq napisał(a)::wow: ale jaka prawa strona? kierunek ruchu to kierunek wskazany strzałkami na C-12 pojazd cofający na SoRO porusza się przeciwnie do tegoż kierunku wyznaczonego.
Na rondzie mamy tylko jeden kierunek ruchu — prosto. Jaki przeciwny? Po wyspie centralnej czy placu?

Henq napisał(a):Ale jakie prosto przez wyspę :wow: przecież na znaku jest, że w kółko :lol: a wewnętrzna częścią SoRO to pojadę prawą czy lewą stroną jezdni?
Rondo posiada jedną zwiniętą jezdnię jednokierunkową. Jadąc prosto po rondzie, jedziesz w kółko. Co w tym jest takiego trudnego w zrozumieniu?

Henq napisał(a):no to prosto czy wokół wyspy bo prosto to za chiny nie jest wokół :spoko:
Możesz też powiedzieć, że 2+2 to nie 4, będzie to równie prawdziwe. Wytłumaczyłem ci już, że jedynym kierunkiem jazdy po rondzie jest jazda prosto wokół wyspy. Tak, jak pokazuje znak C–12 białymi strzałkami.

Henq napisał(a)::wow: no jak przecież jedzie przeciwnie niż wskazany kierunek ruchu, kierunek jazdy to nie jest kierunek ruchu :spoko:
Do reszty się już odniosłem, powtarzasz tam jedynie brednie o różnych definicjach kierunku, podczas, gdy mamy tylko jedną: prawą stronę.
Nie akceptujecie z szerszonem KW, bo jest wam nie na rękę. A to tak nie działa. Nie możecie sobie wybrać, które prawo Was obowi​ązuje, a które nie. Obowiązuje was całe prawo drogowe, nie tylko wybrane akty.
benio101

Postprzez Henq » niedziela 10 września 2017, 19:24

benio101 napisał(a):
Henq napisał(a):pasy prowadzące będą w zimie przykryte śniegiem nie będzie ich widać będziesz miał tylko C-12 i co?
Jak nie ma pasów prowadzących, to ich nie ma, to mamy rondo klasyczne, a rondo klasyczne opuszczamy z prawym kierunkowskazem
Boże dalej grochem o ścianę. Od teraz jak piszesz swoje rewelacje popieraj je przepisami!
Tłumaczę ci, że przepis mówi jasno co sygnalizujemy, zmianę kierunku jazdy:
art 22.5 Kierujący pojazdem jest obowiązany zawczasu i wyraźnie sygnalizować zamiar zmiany kierunku jazdy lub pasa ruchu oraz zaprzestać sygnalizowania niezwłocznie po wykonaniu manewru. Jazdy na wprost się nie sygnalizuje bo nie ma zmiany kierunku jazdy, nawet dzieci uczący się na kartę rowerową to wiedzą. :spoko:

benio101 napisał(a):w czym problem?
w twoich głupotach, wskaż przepis który nakazuje sygnalizowanie opuszczania ronda.

benio101 napisał(a):Aktualnie, to my próbujemy ci uświadomić, wskazując na filmiki P. Dworaka, że są różne rodzaje rond, i na takich ze strzałkami kierunkowymi to jeździ się zgodnie z kierunkami. Bez zmian. Nie odwracaj kota ogonem.
Widzisz jak byś czytał wątek o SoRO 500+ wiedziałbyś, że to wszystko było już przerabiane. :eek2:
Znak C-12 jest jeden więc w czym masz problem?

benio101 napisał(a):Jedynymi osobami, które pokazały, że nie rozumieją, czym jest kierunek w tym wątku, jesteś Ty i @szerszon.
no właśnie jesteśmy jedynymi biorącymi udział w dyskusji, którzy odróżniają kierunek jazdy od kierunku ruchu :spoko: dla was to jedno i to samo i jeszcze perfidnie wmawiacie że zmianę kierunku ruchu należy sygnalizować :eek2: Czytaj co masz w przepisie a będzie wszystko ok :spoko:

benio101 napisał(a):
Henq napisał(a):oczywiście a ty nie?
A ty dalej swoje?
Co masz w art 22.5 zmianę kierunku ruchu czy jazdy? :eek2:

benio101 napisał(a):
Henq napisał(a)::wow: ale jaka prawa strona? kierunek ruchu to kierunek wskazany strzałkami na C-12 pojazd cofający na SoRO porusza się przeciwnie do tegoż kierunku wyznaczonego.
Na rondzie mamy tylko jeden kierunek ruchu — prosto.
bzdura kierunek ruchu wskazany jest C-12 a tam jest napisane że jest to kierunek dookoła wyspy placu a nie prosto :eek2: Alechociaż już ładnie piszesz że to kierunek ruchu :lol:
kierunek jazdy prosto wskazuje ten znak:
Obrazek
czy to jest podobne do C-12?

benio101 napisał(a):
Henq napisał(a):Ale jakie prosto przez wyspę :wow: przecież na znaku jest, że w kółko :lol: a wewnętrzna częścią SoRO to pojadę prawą czy lewą stroną jezdni?
Rondo posiada jedną zwiniętą jezdnię jednokierunkową. Jadąc prosto po rondzie, jedziesz w kółko. Co w tym jest takiego trudnego w zrozumieniu?
podstawa prawna! definicja skrzyżowania widzę obca dla ciebie i o czym ty chcesz dyskutować i co ty chcesz uświadamiać :eek2:

benio101 napisał(a):
Henq napisał(a):no to prosto czy wokół wyspy bo prosto to za chiny nie jest wokół :spoko:
Możesz też powiedzieć, że 2+2 to nie 4, będzie to równie prawdziwe.
no nie wiem jakich głupot cię uczyli, ale po tym co wypisujesz wszystkiego można się spodziewać :spoko:

benio101 napisał(a): Wytłumaczyłem ci już, że jedynym kierunkiem jazdy po rondzie jest jazda prosto wokół wyspy.
ale to jest tylko twoja wizja podeprzyj to przepisami :spoko:

benio101 napisał(a): Tak, jak pokazuje znak C–12 białymi strzałkami.
i tam jest pokazane prosto? :wow: przypomnę: prosto to ten znak
Obrazek

benio101 napisał(a):
Henq napisał(a)::wow: no jak przecież jedzie przeciwnie niż wskazany kierunek ruchu, kierunek jazdy to nie jest kierunek ruchu :spoko:
Do reszty się już odniosłem, powtarzasz tam jedynie brednie o różnych definicjach kierunku, podczas, gdy mamy tylko jedną: prawą stronę.
ale jaka prawą stronę? :eek2: prawą stronę czego? znaczy że co nie mogę jechać po wewnętrznej? znaczy że co nie mogę cofać? zrozum wreszcie że cofający na SoRO tak samo jak cofający na jednokierunkowej ma inny kierunek jazdy niż jest kierunek ruchu wskazany znakami!

benio101 napisał(a):Nie akceptujecie z szerszonem KW, bo jest wam nie na rękę. A to tak nie działa. Nie możecie sobie wybrać, które prawo Was obowi​ązuje, a które nie. Obowiązuje was całe prawo drogowe, nie tylko wybrane akty.
bzdura, jak na razie to ty i reszta dyletantów wybiera sobie jakie przepisy będzie stosować na C-12 a jakich nie będzie stosować na innym C-12 no i co hipokryto?
Henq

Postprzez STARYSZOFER » niedziela 10 września 2017, 19:55

Henq napisał(a):
benio101 napisał(a):
Jak nie ma pasów prowadzących, to ich nie ma, to mamy rondo klasyczne, a rondo klasyczne opuszczamy z prawym kierunkowskazem
Boże dalej grochem o ścianę. Od teraz jak piszesz swoje rewelacje popieraj je przepisami!
Tłumaczę ci, że przepis mówi jasno co sygnalizujemy, zmianę kierunku jazdy

Jak zwykle bzdura.

Sygnalizujemy ZAMIAR zmiany kierunku jazdy. To ogromna róznica.

Gdybyś sygnalizował zmianę kierunku jazdy to musiałbyś sygnalizować na każdym zakręcie.
STARYSZOFER

Postprzez Henq » niedziela 10 września 2017, 20:10

STARYSZOFER napisał(a):Jak zwykle bzdura.

Gdybyś sygnalizował zmianę kierunku jazdy to musiałbyś sygnalizować na każdym zakręcie.
było przerabianie a ty dalej głupoty wypisujesz :eek2: sygnalizuje się manewr od jego zamiaru do skończenia wykonywania.
poczytaj jakie perełki wychodzą geniuszom którzy sygnalizują zamiar :thumb2: - ooo zapomniałem, że to ty byłeś jednym z tych geniuszy :help: nadal się nie nauczyłeś? porażka z tobą jest :eek2:
wszystko ci trzeba tłumaczyć wiedza o PoRD u ciebie znikoma :eek2:
a przypomnę że to ty chcesz sygnalizować na zakręcie aż ci inni musieli uświadamiać że to głupota, teraz jakoś milczysz na ten temat :spoko:
Henq

Postprzez STARYSZOFER » niedziela 10 września 2017, 20:29

Henq napisał(a):
STARYSZOFER napisał(a):Jak zwykle bzdura.

było przerabiane........

A co tu przerabiać?

Wystarczy zajrzeć do przepisów.

W ustawie napisano:

Kierujący pojazdem jest obowiązany zawczasu i wyraźnie sygnalizować ZAMIAR zmiany kierunku jazdy lub pasa ruchu oraz zaprzestać sygnalizowania niezwłocznie po wykonaniu manewru.
STARYSZOFER

Postprzez Henq » niedziela 10 września 2017, 21:57

STARYSZOFER napisał(a):A co tu przerabiać?

ano wystarczy tylko trzeba umieć czytać :eek2:
Kierujący pojazdem jest obowiązany zawczasu i wyraźnie sygnalizować zamiar zmiany kierunku jazdy lub pasa ruchu oraz zaprzestać sygnalizowania niezwłocznie po wykonaniu MANEWRU.
zamiaru nie sygnalizujesz jeżeli manewru nie wykonujesz, w kółko jedno i to samo trzeba ci powtarzać nie wykazujesz żadnych oznak inteligencji :eek2:
Henq

Postprzez szerszon » niedziela 10 września 2017, 21:59

szoferemeryt napisał(a):
Ja „żeś” odróżniam znaki ale ty jesteś tak zaślepiony własnymi teoriami że stosujesz to co dla ciebie jest najwygodniejsze.
.
Przykro mi, ale wygrałeś internety z takim brakiem czytania ze zrozumieniem. Dla ciebie C-1 i C-9 to znaki, które oznaczają to samo. Totalna abstrakcja. Nie dociera do ciebie,że nie mogą być dwa różne znaki określające tą samą czynność.Porażka rozumu.
Znak C-9 "nakaz jazdy z prawej strony znaku" (rys. 4.2.9.1) stosuje się w celu wskazania kierującym obowiązku ominięcia wysepki (przeszkody na jezdni) po jej prawej stronie. Na pasach ruchu z prawej strony znaku nie może być dopuszczony ruch z przeciwnego kierunku (rys. 4.2.9.2).
Jak omijasz to zmieniasz kierunek jazdy ? Czy podać ci definicję omijania ? :lol:
Rys. 4.2.11.1. Znak C-11
Znak C-11 "nakaz jazdy z prawej lub lewej strony znaku" (rys. 4.2.11.1) stosuje się w celu wskazania kierującym możliwości ominięcia wysepki (przeszkody w jezdni) z dowolnej jej strony, nie powodując zmiany zamierzonego kierunku jazdy.

Tak jeśli jedziesz dalej prosto, ale jak chcesz skręcić w prawo, czy tam nie ma możliwości skretu w prawo???
Ale nie wiadomo czy się jedzie prosto czy skręca w prawo. To zależy jaki kierunek jazdy masz przez skrzyżowanie. C-6 nie zauważyłem. :lol:
A gdzie w C-12 masz napisane o kierunku jazdy???
No nigdzie. To dlaczego piszesz,że jadę prosto na skrzyżowaniu ? Możesz mi wskazać gdziekolwiek jest napisane o kierunku jazdy NA skrzyżowaniu ?
Jeśli jesteś w ruchu i masz możliwość skretu w prawo to ………..???
Może ty skręcasz w prawo. Ja tylko omijam wysepkę z prawej strony.
I nie zapominaj o ruchu prawostronnym a także o konkretnym skrzyżowaniu Pl.Politechniki
A według której drogi mam ten ruch prawostronny ? Bo mnie się wyyyydajeeee,że o ruchu prawostronnym to chyba nie na skrzyżowaniu. Inaczej miałbyś obowiązek skrętu w lewo od prawej krawędzi... :lol: :lol: :lol:
I kto tu jest dyletant.
Walczysz zażarcie o palmę z paroma tutaj, ale chwilowo wysuwasz się na pierwsze miejsce. Poczytam resztę postów to zobaczę, czy bronisz swojej pozycji.
szoferemeryt napisał(a):? Nie ma nic o nakazie jazdy w prawo, a jest tylko o możliwości skrętu w prawo. Jak jest możliwość, to kierunkowskaz i jazda. Nie zapomnij o zawczasu i wyraźnie.
Przy C-9 nic takiego nie napisali.Fantazjujesz. Nakaz jazdy z prawej strony znaku a nie nakaz skrętu w prawo.
Czytanie ze zrozumieniem LEŻY.
=============================================
STARYSZOFER napisał(a):
Kto ci naopowiadał bzdur, że pojazd na zakręcie nie zmienia kierunku? :lol: :lol: :lol:

.
Ale dlaczego kłamiesz i przeinaczasz ? Pisałem,że nie zmienia kierunku JAZDY a kierunek ruchu jest jak najbardziej zmieniany. ty zaś piszesz o jakimś nieokreślonym kierunku. Ciekawe ile czasu będziesz się bronił przed zakazem synonimów w języku prawnym.
=================================================
benio101 napisał(a):....
Widzę,że walczysz o pierwsze miejsce. :lol: :lol: :lol:
Co powiesz na zakaz synonimów w języku prawnym ? ty to ciągle robisz zrównując kierunek ruchu z kierunkiem jazdy. To nie jest używane naprzemiennie. Nie jesteś geniuszem, który odkrył nieścisłość po 20 latach obowiązywania obecnego PoRD.
Na rondzie mamy tylko jeden kierunek ruchu — prosto.
Raczej w kółko jeśli już.
Rondo posiada jedną zwiniętą jezdnię jednokierunkową.
Rondo jako rondo owszem. Ale nie skrzyżowanie o ruchu okrężnym. Za C-12 jesteś na skrzyżowaniu a nie na jezdni jednokierunkowej. Uwierz mi, tak napisali w paragrafie 36.
Wytłumaczyłem ci już, że jedynym kierunkiem jazdy po rondzie jest jazda prosto wokół wyspy. Tak, jak pokazuje znak C–12 białymi strzałkami.
Nie wytłumaczyłeś tylko ogłosiłeś tę idiotyczną tezę.Znak C-12 nie pokazuje kierunku jazdy. Jak nie wierzysz to zobacz co wrzucił szoferemeryt.
o różnych definicjach kierunku, podczas, gdy mamy tylko jedną: prawą stronę.
tu wylazł typowy rowerzysta. Jadę sobie drogą jednokierunkową na wprost. raz prawym pasem, raz lewym. Rozumiem,że według ciebie mam dwa różne kierunki jazdy ? Raz prawy raz lewy ? :lol:
Nie akceptujecie z szerszonem KW,
Po pierwsze-przypomnę ci, że obowiązującym aktem na polskich drogach jest PoRD. Tego nie zrozumiałeś.Po drugie-KW jest skierowana nie do kierowców , tylko do sygnatariusza zobowiązując go do wydania aktu krajowego, czyli PoRD. Po trzecie-zakończyłeś czytanie KW na Art 1 bodajże punkt z ignorując ciąg dalszy. I też bez zrozumienia.
szerszon

Postprzez STARYSZOFER » niedziela 10 września 2017, 22:25

Henq napisał(a):

Kierujący pojazdem jest obowiązany zawczasu i wyraźnie sygnalizować ZAMIAR zmiany kierunku jazdy lub pasa ruchu oraz zaprzestać sygnalizowania niezwłocznie po wykonaniu manewru.

zamiaru nie sygnalizujesz jeżeli manewru nie wykonujesz, w kółko jedno i to samo trzeba ci powtarzać nie wykazujesz żadnych oznak inteligencji :eek2:

Masz napisane, a nawet wytłuszczone co należy sygnalizować, po co to filozofowanie i robienie z siebie wariata? Czytać nie umiesz?

STARYSZOFER napisał(a):Kto ci naopowiadał bzdur, że pojazd na zakręcie nie zmienia kierunku? :lol: :lol: :lol:
Ale dlaczego kłamiesz i przeinaczasz ? Pisałem,że nie zmienia kierunku JAZDY a kierunek ruchu jest jak najbardziej zmieniany. Ty zaś piszesz o jakimś nieokreślonym kierunku.

To ty kłamiesz, bo w rozporządzeniu wyraźnie napisano, że na zakręcie pojazd zmienia kierunek jazdy, który można nazwać kierunkiem ruchu, kierunkiem przemieszczania, kierunkiem przejazdu bądź po prostu kierunkiem (jak kest to robione w KW)
Ostatnio zmieniony niedziela 10 września 2017, 22:32 przez STARYSZOFER, łącznie zmieniany 1 raz
STARYSZOFER

Postprzez Henq » niedziela 10 września 2017, 22:30

STARYSZOFER napisał(a):
Henq napisał(a):

Masz napisane, a nawet wytłuszczone co należy sygnalizować, po co to filozofowanie i robienie z siebie wariata? Czytać nie umiesz?

manewr nie sam zamiar dotarło? po co się znów błaźnisz?
Henq

Postprzez STARYSZOFER » niedziela 10 września 2017, 22:35

Henq napisał(a):
STARYSZOFER napisał(a):
Henq napisał(a):zamiaru nie sygnalizujesz jeżeli manewru nie wykonujesz, w kółko jedno i to samo trzeba ci powtarzać nie wykazujesz żadnych oznak inteligencji :eek2:

manewr nie sam zamiar dotarło? po co się znów błaźnisz?

CZYTAĆ DURNIU NIE UMIESZ? Masz wytłuszczone co należy sygnalizować!
STARYSZOFER

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze