Nawet tego nie zrozumiałeś.
Nie jest zabronione cofanie na SoRO, zabroniona jest tylko jazda dookoła wyspy w kierunku przeciwnym niż wskazuje znak C-12. Policjanci nie jechali dookoła wyspy w kierunku przeciwnym, jak zapewne ty wyczyniasz.....

Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez STARYSZOFER » niedziela 10 września 2017, 13:09
przez Henq » niedziela 10 września 2017, 13:15
STARYSZOFER napisał(a):
Nie jest zabronione cofanie na SoRO, zabroniona jest tylko jazda dookoła wyspy w kierunku przeciwnym niż wskazuje znak C-12. Policjanci nie jechali dookoła wyspy w kierunku przeciwnym, jak zapewne ty wyczyniasz.....
przez STARYSZOFER » niedziela 10 września 2017, 13:55
Henq napisał(a):STARYSZOFER napisał(a):
Nie jest zabronione cofanie na SoRO, zabroniona jest tylko jazda dookoła wyspy w kierunku przeciwnym niż wskazuje znak C-12. Policjanci nie jechali dookoła wyspy w kierunku przeciwnym, jak zapewne ty wyczyniasz.....ale ty jesteś kombinator i manipulant cały czas się pytam o pojazd cofający na SoRO a ty mi mówisz że nie wolno bo w kierunku przeciwnym to ci pokazuje że wolno i kierunek jazdy takiego cofającego jest inny przeciwny do kierunku ruchu
ale trzeba mieć chociaż trochę rozumu by to pojąc
przez benio101 » niedziela 10 września 2017, 14:57
Nie, tam mamy pasy prowadzące, wyznaczające kierunek ruchu. Jak widzisz, pojazd jedzie cały czas tym samym pasem, w tym samym kierunku, więc kierunkowskazu nie używamy. Ileż razy to samo trzeba ci to tłumaczyć?Henq napisał(a):Skoro nie ma strzałek bo nie widać to tutaj co?: Samochód UPS zapewne skręca w prawo zjeżdżając z SoRO? więc trzeba wg ciebie prawy zjazdowy? - tak to jest pytanieczy trzeba prawy zjazdowy? czekam na odpowiedź
![]()
A ty dalej uważasz, że kierunek ruchu to coś innego, niż kierunek jazdy? Tak trudno pojąć, że kierunek to prawa strona? Czy ta definicja jest aż tak trudna? Ale proszę…Henq napisał(a):no to może ty mi odpowiesz bo jeden geniusz już wymiękł:
Pojazd wjeżdża na SoRO, zatrzymuje się i zaczyna cofać
1. jaki jest jego kierunek jazdy?
2. jaki jest kierunek ruchu?
3. czy jego kierunek jazdy jest ten sam co kierunek ruchu?
4. czy pojazd cofający magicznie odwrócił kierunek ruchu wskazany znakiem C-12? to jak mają poruszać się inne pojazdy?
Tak to są pytania czekam na odpowiedź![]()
Poprawiłem specjalnie dla Ciebie DdR na mojej drodze, bo coś ci ewidentnie nie wyszło:
przez Henq » niedziela 10 września 2017, 15:54
pasy prowadzące będą w zimie przykryte śniegiem nie będzie ich widać będziesz miał tylko C-12 i co?benio101 napisał(a):Nie, tam mamy pasy prowadzące, wyznaczające kierunek ruchu. Jak widzisz, pojazd jedzie cały czas tym samym pasem, w tym samym kierunku, więc kierunkowskazu nie używamy.
Przypomnieć ci jakim tekstem wparowałeś tu na forum? To co teraz nieudolnie próbujesz przekazać zmieniłeś zdanie dopiero jak ci uświadomiłem od czego są strzałki kierunkowebenio101 napisał(a): Ileż razy to samo trzeba ci to tłumaczyć?
oczywiście a ty nie?benio101 napisał(a):A ty dalej uważasz, że kierunek ruchu to coś innego, niż kierunek jazdy?
benio101 napisał(a):Tak trudno pojąć, że kierunek to prawa strona? Czy ta definicja jest aż tak trudna? Ale proszę…
Ale jakie prosto przez wyspębenio101 napisał(a):Prawą stroną, prosto wokół wyspy, bo lewą na rondzie się jechać nie da (lewa strona to po wyspie centralnej lub placu)
no to prosto czy wokół wyspy bo prosto to za chiny nie jest wokółbenio101 napisał(a):patrz: pkt 1
benio101 napisał(a):Kierunek jazdy = kierunek ruchu, więc oczywiście, tak
ależ zmienia bo jedzie w kierunku przeciwnym niż wskazany na znakubenio101 napisał(a):Nie, dalej jedzie w tym samym kierunku (prawą stroną wokół wyspy centralnej), to, że cofa, nic nie zmienia w tej kwestii
Nie ty nie poprawiłeś tylko specjalnie usunąłeś, żeby manipulować, że DdR nie biegnie w kierunku którym jedziesz, ale niestety tak nie jest. masz DdR w kierunku w którym jedziesz i masz się nią poruszać! Specjalnie namalowałem ci jak masz jechać. Przestań w końcu łamać przepisy i słuchaj mądrzejszych od siebie, w końcu kiedyś dostaniesz mandat to się może nauczyszbenio101 napisał(a):Poprawiłem specjalnie dla Ciebie DdR na mojej drodze, bo coś ci ewidentnie nie wyszło
przez benio101 » niedziela 10 września 2017, 16:55
Jak nie ma pasów prowadzących, to ich nie ma, to mamy rondo klasyczne, a rondo klasyczne opuszczamy z prawym kierunkowskazem, w czym problem?Henq napisał(a):pasy prowadzące będą w zimie przykryte śniegiem nie będzie ich widać będziesz miał tylko C-12 i co?
Aktualnie, to my próbujemy ci uświadomić, wskazując na filmiki P. Dworaka, że są różne rodzaje rond, i na takich ze strzałkami kierunkowymi to jeździ się zgodnie z kierunkami. Bez zmian. Nie odwracaj kota ogonem. Jedynymi osobami, które pokazały, że nie rozumieją, czym jest kierunek w tym wątku, jesteś Ty i @szerszon.Henq napisał(a):Przypomnieć ci jakim tekstem wparowałeś tu na forum? To co teraz nieudolnie próbujesz przekazać zmieniłeś zdanie dopiero jak ci uświadomiłem od czego są strzałki kierunkowe![]()
A ty dalej swoje?Henq napisał(a):oczywiście a ty nie?
Na rondzie mamy tylko jeden kierunek ruchu — prosto. Jaki przeciwny? Po wyspie centralnej czy placu?Henq napisał(a)::wow: ale jaka prawa strona? kierunek ruchu to kierunek wskazany strzałkami na C-12 pojazd cofający na SoRO porusza się przeciwnie do tegoż kierunku wyznaczonego.
Rondo posiada jedną zwiniętą jezdnię jednokierunkową. Jadąc prosto po rondzie, jedziesz w kółko. Co w tym jest takiego trudnego w zrozumieniu?Henq napisał(a):Ale jakie prosto przez wyspęprzecież na znaku jest, że w kółko
a wewnętrzna częścią SoRO to pojadę prawą czy lewą stroną jezdni?
Możesz też powiedzieć, że 2+2 to nie 4, będzie to równie prawdziwe. Wytłumaczyłem ci już, że jedynym kierunkiem jazdy po rondzie jest jazda prosto wokół wyspy. Tak, jak pokazuje znak C–12 białymi strzałkami.Henq napisał(a):no to prosto czy wokół wyspy bo prosto to za chiny nie jest wokół![]()
Do reszty się już odniosłem, powtarzasz tam jedynie brednie o różnych definicjach kierunku, podczas, gdy mamy tylko jedną: prawą stronę.Henq napisał(a)::wow: no jak przecież jedzie przeciwnie niż wskazany kierunek ruchu, kierunek jazdy to nie jest kierunek ruchu![]()
przez Henq » niedziela 10 września 2017, 19:24
Boże dalej grochem o ścianę. Od teraz jak piszesz swoje rewelacje popieraj je przepisami!benio101 napisał(a):Jak nie ma pasów prowadzących, to ich nie ma, to mamy rondo klasyczne, a rondo klasyczne opuszczamy z prawym kierunkowskazemHenq napisał(a):pasy prowadzące będą w zimie przykryte śniegiem nie będzie ich widać będziesz miał tylko C-12 i co?
w twoich głupotach, wskaż przepis który nakazuje sygnalizowanie opuszczania ronda.benio101 napisał(a):w czym problem?
Widzisz jak byś czytał wątek o SoRO 500+ wiedziałbyś, że to wszystko było już przerabiane.benio101 napisał(a):Aktualnie, to my próbujemy ci uświadomić, wskazując na filmiki P. Dworaka, że są różne rodzaje rond, i na takich ze strzałkami kierunkowymi to jeździ się zgodnie z kierunkami. Bez zmian. Nie odwracaj kota ogonem.
no właśnie jesteśmy jedynymi biorącymi udział w dyskusji, którzy odróżniają kierunek jazdy od kierunku ruchubenio101 napisał(a):Jedynymi osobami, które pokazały, że nie rozumieją, czym jest kierunek w tym wątku, jesteś Ty i @szerszon.
Co masz w art 22.5 zmianę kierunku ruchu czy jazdy?benio101 napisał(a):A ty dalej swoje?Henq napisał(a):oczywiście a ty nie?
bzdura kierunek ruchu wskazany jest C-12 a tam jest napisane że jest to kierunek dookoła wyspy placu a nie prostobenio101 napisał(a):Na rondzie mamy tylko jeden kierunek ruchu — prosto.Henq napisał(a)::wow: ale jaka prawa strona? kierunek ruchu to kierunek wskazany strzałkami na C-12 pojazd cofający na SoRO porusza się przeciwnie do tegoż kierunku wyznaczonego.
podstawa prawna! definicja skrzyżowania widzę obca dla ciebie i o czym ty chcesz dyskutować i co ty chcesz uświadamiaćbenio101 napisał(a):Rondo posiada jedną zwiniętą jezdnię jednokierunkową. Jadąc prosto po rondzie, jedziesz w kółko. Co w tym jest takiego trudnego w zrozumieniu?Henq napisał(a):Ale jakie prosto przez wyspęprzecież na znaku jest, że w kółko
a wewnętrzna częścią SoRO to pojadę prawą czy lewą stroną jezdni?
no nie wiem jakich głupot cię uczyli, ale po tym co wypisujesz wszystkiego można się spodziewaćbenio101 napisał(a):Możesz też powiedzieć, że 2+2 to nie 4, będzie to równie prawdziwe.Henq napisał(a):no to prosto czy wokół wyspy bo prosto to za chiny nie jest wokół![]()
ale to jest tylko twoja wizja podeprzyj to przepisamibenio101 napisał(a): Wytłumaczyłem ci już, że jedynym kierunkiem jazdy po rondzie jest jazda prosto wokół wyspy.
i tam jest pokazane prosto?benio101 napisał(a): Tak, jak pokazuje znak C–12 białymi strzałkami.
ale jaka prawą stronę?benio101 napisał(a):Do reszty się już odniosłem, powtarzasz tam jedynie brednie o różnych definicjach kierunku, podczas, gdy mamy tylko jedną: prawą stronę.Henq napisał(a)::wow: no jak przecież jedzie przeciwnie niż wskazany kierunek ruchu, kierunek jazdy to nie jest kierunek ruchu![]()
bzdura, jak na razie to ty i reszta dyletantów wybiera sobie jakie przepisy będzie stosować na C-12 a jakich nie będzie stosować na innym C-12 no i co hipokryto?benio101 napisał(a):Nie akceptujecie z szerszonem KW, bo jest wam nie na rękę. A to tak nie działa. Nie możecie sobie wybrać, które prawo Was obowiązuje, a które nie. Obowiązuje was całe prawo drogowe, nie tylko wybrane akty.
przez STARYSZOFER » niedziela 10 września 2017, 19:55
Henq napisał(a):Boże dalej grochem o ścianę. Od teraz jak piszesz swoje rewelacje popieraj je przepisami!benio101 napisał(a):Jak nie ma pasów prowadzących, to ich nie ma, to mamy rondo klasyczne, a rondo klasyczne opuszczamy z prawym kierunkowskazemHenq napisał(a):pasy prowadzące będą w zimie przykryte śniegiem nie będzie ich widać będziesz miał tylko C-12 i co?
Tłumaczę ci, że przepis mówi jasno co sygnalizujemy, zmianę kierunku jazdy
przez Henq » niedziela 10 września 2017, 20:10
było przerabianie a ty dalej głupoty wypisujeszSTARYSZOFER napisał(a):Jak zwykle bzdura.
Sygnalizujemy ZAMIAR zmiany kierunku jazdy. To ogromna róznica.
Gdybyś sygnalizował zmianę kierunku jazdy to musiałbyś sygnalizować na każdym zakręcie.
przez STARYSZOFER » niedziela 10 września 2017, 20:29
Henq napisał(a):STARYSZOFER napisał(a):Jak zwykle bzdura.
Sygnalizujemy ZAMIAR zmiany kierunku jazdy. To ogromna róznica.
Gdybyś sygnalizował zmianę kierunku jazdy to musiałbyś sygnalizować na każdym zakręcie.
było przerabiane........
przez Henq » niedziela 10 września 2017, 21:57
ano wystarczy tylko trzeba umieć czytaćSTARYSZOFER napisał(a):A co tu przerabiać?
Wystarczy zajrzeć do przepisów.
przez szerszon » niedziela 10 września 2017, 21:59
Przykro mi, ale wygrałeś internety z takim brakiem czytania ze zrozumieniem. Dla ciebie C-1 i C-9 to znaki, które oznaczają to samo. Totalna abstrakcja. Nie dociera do ciebie,że nie mogą być dwa różne znaki określające tą samą czynność.Porażka rozumu.szoferemeryt napisał(a):
Ja „żeś” odróżniam znaki ale ty jesteś tak zaślepiony własnymi teoriami że stosujesz to co dla ciebie jest najwygodniejsze.
.
Jak omijasz to zmieniasz kierunek jazdy ? Czy podać ci definicję omijania ?Znak C-9 "nakaz jazdy z prawej strony znaku" (rys. 4.2.9.1) stosuje się w celu wskazania kierującym obowiązku ominięcia wysepki (przeszkody na jezdni) po jej prawej stronie. Na pasach ruchu z prawej strony znaku nie może być dopuszczony ruch z przeciwnego kierunku (rys. 4.2.9.2).
Rys. 4.2.11.1. Znak C-11
Znak C-11 "nakaz jazdy z prawej lub lewej strony znaku" (rys. 4.2.11.1) stosuje się w celu wskazania kierującym możliwości ominięcia wysepki (przeszkody w jezdni) z dowolnej jej strony, nie powodując zmiany zamierzonego kierunku jazdy.
Ale nie wiadomo czy się jedzie prosto czy skręca w prawo. To zależy jaki kierunek jazdy masz przez skrzyżowanie. C-6 nie zauważyłem.Tak jeśli jedziesz dalej prosto, ale jak chcesz skręcić w prawo, czy tam nie ma możliwości skretu w prawo???
No nigdzie. To dlaczego piszesz,że jadę prosto na skrzyżowaniu ? Możesz mi wskazać gdziekolwiek jest napisane o kierunku jazdy NA skrzyżowaniu ?A gdzie w C-12 masz napisane o kierunku jazdy???
Może ty skręcasz w prawo. Ja tylko omijam wysepkę z prawej strony.Jeśli jesteś w ruchu i masz możliwość skretu w prawo to ………..???
A według której drogi mam ten ruch prawostronny ? Bo mnie się wyyyydajeeee,że o ruchu prawostronnym to chyba nie na skrzyżowaniu. Inaczej miałbyś obowiązek skrętu w lewo od prawej krawędzi...I nie zapominaj o ruchu prawostronnym a także o konkretnym skrzyżowaniu Pl.Politechniki
Walczysz zażarcie o palmę z paroma tutaj, ale chwilowo wysuwasz się na pierwsze miejsce. Poczytam resztę postów to zobaczę, czy bronisz swojej pozycji.I kto tu jest dyletant.
Przy C-9 nic takiego nie napisali.Fantazjujesz. Nakaz jazdy z prawej strony znaku a nie nakaz skrętu w prawo.szoferemeryt napisał(a):? Nie ma nic o nakazie jazdy w prawo, a jest tylko o możliwości skrętu w prawo. Jak jest możliwość, to kierunkowskaz i jazda. Nie zapomnij o zawczasu i wyraźnie.
Ale dlaczego kłamiesz i przeinaczasz ? Pisałem,że nie zmienia kierunku JAZDY a kierunek ruchu jest jak najbardziej zmieniany. ty zaś piszesz o jakimś nieokreślonym kierunku. Ciekawe ile czasu będziesz się bronił przed zakazem synonimów w języku prawnym.STARYSZOFER napisał(a):
Kto ci naopowiadał bzdur, że pojazd na zakręcie nie zmienia kierunku?![]()
![]()
.
Widzę,że walczysz o pierwsze miejsce.benio101 napisał(a):....
Raczej w kółko jeśli już.Na rondzie mamy tylko jeden kierunek ruchu — prosto.
Rondo jako rondo owszem. Ale nie skrzyżowanie o ruchu okrężnym. Za C-12 jesteś na skrzyżowaniu a nie na jezdni jednokierunkowej. Uwierz mi, tak napisali w paragrafie 36.Rondo posiada jedną zwiniętą jezdnię jednokierunkową.
Nie wytłumaczyłeś tylko ogłosiłeś tę idiotyczną tezę.Znak C-12 nie pokazuje kierunku jazdy. Jak nie wierzysz to zobacz co wrzucił szoferemeryt.Wytłumaczyłem ci już, że jedynym kierunkiem jazdy po rondzie jest jazda prosto wokół wyspy. Tak, jak pokazuje znak C–12 białymi strzałkami.
tu wylazł typowy rowerzysta. Jadę sobie drogą jednokierunkową na wprost. raz prawym pasem, raz lewym. Rozumiem,że według ciebie mam dwa różne kierunki jazdy ? Raz prawy raz lewy ?o różnych definicjach kierunku, podczas, gdy mamy tylko jedną: prawą stronę.
Po pierwsze-przypomnę ci, że obowiązującym aktem na polskich drogach jest PoRD. Tego nie zrozumiałeś.Po drugie-KW jest skierowana nie do kierowców , tylko do sygnatariusza zobowiązując go do wydania aktu krajowego, czyli PoRD. Po trzecie-zakończyłeś czytanie KW na Art 1 bodajże punkt z ignorując ciąg dalszy. I też bez zrozumienia.Nie akceptujecie z szerszonem KW,
przez STARYSZOFER » niedziela 10 września 2017, 22:25
Henq napisał(a):STARYSZOFER napisał(a):A co tu przerabiać?
Kierujący pojazdem jest obowiązany zawczasu i wyraźnie sygnalizować ZAMIAR zmiany kierunku jazdy lub pasa ruchu oraz zaprzestać sygnalizowania niezwłocznie po wykonaniu manewru.
zamiaru nie sygnalizujesz jeżeli manewru nie wykonujesz, w kółko jedno i to samo trzeba ci powtarzać nie wykazujesz żadnych oznak inteligencji
Ale dlaczego kłamiesz i przeinaczasz ? Pisałem,że nie zmienia kierunku JAZDY a kierunek ruchu jest jak najbardziej zmieniany. Ty zaś piszesz o jakimś nieokreślonym kierunku.STARYSZOFER napisał(a):Kto ci naopowiadał bzdur, że pojazd na zakręcie nie zmienia kierunku?![]()
![]()
przez Henq » niedziela 10 września 2017, 22:30
STARYSZOFER napisał(a):Henq napisał(a):STARYSZOFER napisał(a):A co tu przerabiać?
Kierujący pojazdem jest obowiązany zawczasu i wyraźnie sygnalizować ZAMIAR zmiany kierunku jazdy lub pasa ruchu oraz zaprzestać sygnalizowania niezwłocznie po wykonaniu manewru.
zamiaru nie sygnalizujesz jeżeli manewru nie wykonujesz, w kółko jedno i to samo trzeba ci powtarzać nie wykazujesz żadnych oznak inteligencji
Masz napisane, a nawet wytłuszczone co należy sygnalizować, po co to filozofowanie i robienie z siebie wariata? Czytać nie umiesz?
przez STARYSZOFER » niedziela 10 września 2017, 22:35
Henq napisał(a):STARYSZOFER napisał(a):Henq napisał(a):zamiaru nie sygnalizujesz jeżeli manewru nie wykonujesz, w kółko jedno i to samo trzeba ci powtarzać nie wykazujesz żadnych oznak inteligencji
Masz napisane, a nawet wytłuszczone co należy sygnalizować, po co to filozofowanie i robienie z siebie wariata? Czytać nie umiesz?
manewr nie sam zamiar dotarło? po co się znów błaźnisz?