szoferemeryt napisał(a):Henq napisał(a):Nadal czekam na twój wpis co pominąłem?
Jak nic nie pominąłeś to napisz wyraźnie, a jeśli tak to napisz równie wyraźnie co i czy zrobiłeś to celowo.
Brońcie swoich teorii, a raczej praktyki w jeździe po SoRO.
że co? jakieś problemy z wysławianiem? Twierdzisz,że nie znasz definicji znaku C-9 i gdzie się go umieszcza, więc dostałeś na tacy definicję znaku C-9 oraz definicję gdzie się go umieszcza i w jakim celu, na co twoja odpowiedź była, że coś pominąłem z definicji, więc od kilu postów pytam co pominąłem wstaw.
Zapewne wiesz lepiej skoro tak twierdzisz

ale odpowiedzią twoją nie jest wstawiony cytat tylko jakiś bełkot

o jakimś moderowaniu i jakimś szerszonie - możesz powiedzieć co mnie to obchodzi? pisz na temat i dyskutuj na temat.
Skoro uważasz, że coś istotnego pominąłem z def. C-9 to wstaw co pominąłem

-----
benio101 napisał(a):Henq napisał(a):jak nie widzisz znaku bo go zakrył śnieg to co ma obowiązywać?

Znak pionowy jak jest zakryty to również obowiązuje?
No proszę, czyli jednak niewidoczny znak nie obowiązuje? Zgadzam się. A więc sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Jeśli nie ma strzałek kierunkowych, lub są niewidoczne, to nie obowiązują. A więc obowiązują zasady ogólne, czyt. kierunek ustalony znakiem C–12.
Ale kierunek jazdy czy tak jak jest w dyspozycji (uwaga trudne słowo dyspozycja) znaku C-12 kierunek ruchu?
Skoro nie ma strzałek bo nie widać to tutaj co?:
Samochód UPS zapewne skręca w prawo zjeżdżając z SoRO? więc trzeba wg ciebie
prawy zjazdowy? - tak to jest pytanie

czy trzeba prawy zjazdowy? czekam na odpowiedź
Znak C-12 się nie zmienia! Na każdym, powtórzę: na każdym SoRO obowiązuje ten sam!
benio101 napisał(a):Henq napisał(a):używaj nazewnictwa urzędowego a nie potocznego bo okładka czerwona
O proszę! Czyli zwane przez Ciebie 170 to zwane przeze mnie ZSD.
Związek
Strzelectwa
Dynamicznego? - nie wiem co może to mieć wspólnego z PoRD- ale próbuj może mnie przekonasz
benio101 napisał(a):Obydwoje użyliśmy skrótu. 170 to nr Dziennik Ustaw, Rozporządzenie o którym mowa znajduje się na pozycji 1393 Dz. U. nr 170, więc Twoje "170", wskazujące na cały Dz. U. jest nawet mniej prezycyjne, niż moje "ZSD", wskazujące już konkretną pozycję w nim, dokładnie 1393. Ale to tylko kwestia skrótów i nazewnictwa, nie ma o co bić piany, po prostu nie wiedziałem, co masz na myśli, pisząc "170". Załapałbym, o czym piszesz, jakbyś napisał "1393", albo "1313", pozycję niedawnej aktualizację do ZSD. Nie mniej, to nie powód, żeby atakować mnie personalnie i domniemywać pewne, nieprawdziwe swoją drogą, rewelacje.
jak dziecko, za rękę, trzeba wszystko na tacy, ty powiedz mi czego uczyli na kursie? skąd masz PJ? w chipsach było?

bo tak się zachowujesz
benio101 napisał(a):Henq napisał(a):o jakieś postępy widzę, to już ruch się odbywa a nie jazda

brawo oby tak dalej

Nie, kierunek to kierunek. Słowa ruch i jazda też z reguły używane są zamiennie. Ot, niekonsekwencja nazewnictwa w naszym polskim prawie, a nie powód, by czepiać się słówek.

no to może ty mi odpowiesz bo jeden geniusz już wymiękł:
Pojazd wjeżdża na SoRO, zatrzymuje się i zaczyna cofać
1. jaki jest jego kierunek jazdy?
2. jaki jest kierunek ruchu?
3. czy jego kierunek jazdy jest ten sam co kierunek ruchu?
4. czy pojazd cofający magicznie odwrócił kierunek ruchu wskazany znakiem C-12? to jak mają poruszać się inne pojazdy?
Tak to są pytania czekam na odpowiedź
benio101 napisał(a):Henq napisał(a):po kiego grzyba wjeżdżasz na SoRO? Jawnie łamiesz przepisy drogowe i się jeszcze tym chwalisz ile ty masz lat 12?
A po tego grzyba, że jadę w lewo, jak już kiedyś zrozumiesz, czym jest kierunek jazdy, i że kierunek jazdy po rondzie odbywa się wokół wyspy, to być może zrozumiesz, że jazda prosto DdR nie wiadomo dokąd, a w lewo na rondo, to dwa inne kierunki
Specjalnie dla ciebie zrobiłem wizualizacje z twoich opisów:

jedziesz zieloną kreską a przepisy wymagają byś jechał czerwoną

i jeszcze masz czelność wmawiać, że jedziesz zgodnie z przepisami?
benio101 napisał(a):a ja oczywiście nie mam obowiązku nadrabiać kilometrów, by jechać nie w swoim kierunku.
jak widać powyżej z pełną premedytacją łamiesz przepisy bo tobie jest tak wygodniej

brawo ty
benio101 napisał(a): Ale żeby to zrozumieć, to trzeba najpierw zrozumieć, czym jest kierunek.
Tylko wytłumacz czy chodzi ci o kierunek jazdy pojazdu? czy chodzi ci o kierunek ruchu na drodze?

bo niektórzy opóźnieni umysłowo się gubią?
-----
STARYSZOFER napisał(a):Aż musiałem zmodyfikować swój poprzedni post:
Czyżby debilizmy nie przeszły?
STARYSZOFER napisał(a):Henq i Szerszon nie rozumieją, że jak mamy do czynienia z RUCHEM
kolumny pieszych? czy może inne durnoty wymyślisz? wszystko po to by zakryć swoją wiedzę
STARYSZOFER napisał(a):W przypadku pojazdu możemy ten KIERUNEK RUCHU nazwać także KIERUNKIEM JAZDY
To już definicje z twojego magicznego słownika przestały obowiązywać? 21. wiek a nadal nie widać skanu definicji z tegoż słownika
STARYSZOFER napisał(a):Pojazd ma jednen kierunek ruchu, który możemu nazwać kierunkiem jazdy.
Pojazd wjeżdża na SoRO zgodnie z kierunkiem ruchu C-12, zatzymuje się i zaczyna cofać

nadal móżdżek nie przetworzył pytania?
STARYSZOFER napisał(a):Ponadto po raz kolejny przypomnę, że nie opisuje się dwoma określeniami tego samego bytu.
Jak to nie? Np. Idiota i kretyn, a byt ten sam, albo nieuk i tuman....

można i trzema wystarczy dodać STARYSZOFER
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.