ręce opadają jak się czyta takie debilizmy

i tacy geniusze mówią jak zachowywać się na drodze? masakra, najgorsze w tym jest to że taki ewenement myśli że jest ekspertem i poucza innych ehh zejdź na ziemię od kiedy kolumna pieszych to pojazd albo kierujący pojazdem? nie odpowiadaj pliz już mam dość tych głupot
-----
szoferemeryt napisał(a):Henq
Dla mnie jak i wielu innych wasze teorie są błędne, tak jak dla was moje i wielu innych.
Unikacie konkretów, to jak można z wami dyskutować jak na pytania odpowiadacie pytaniem, albo głupim uśmieszkiem. Jak szerszon odpowie co konkretnie w praktyce oznacza C-9 na tej konkretnej wysepce to będzie podstawa do dyskusji o konkretach. Przytoczę ulubione powiedzenie szerszona C-9 stoi "bo widać". No właśnie widać ale co to w praktyce oznacza?
Dz. U. 170 - C-9 "nakaz jazdy z prawej strony znaku"
Dz. U. 220 - Zastosowanie znaku C-9 na wysepce kanalizującej ruch
Znak C-9 "nakaz jazdy z prawej strony znaku" (rys. 4.2.9.1) stosuje się w celu wskazania kierującym obowiązku ominięcia wysepki (przeszkody na jezdni) po jej prawej stronie. Na pasach ruchu z prawej strony znaku nie może być dopuszczony ruch z przeciwnego kierunku (rys. 4.2.9.2).
Znak C-9 umieszcza się w pasie dzielącym drogi dwujezdniowej, jeżeli szerokość pasa jest równa lub mniejsza od 6 m; w takim przypadku nie stosuje się znaku B-2 (rys. 4.2.9.3).
Zapewne szukasz jakiejś informacji na temat zmiany kierunku jazdy, niestety nie znajdziesz
-----
benio101 napisał(a):Henq napisał(a):To jest rondo

znak C-12
W zimie strzałki przez śnieg to jak będziesz widział?
A to w zimie znaki przestają obowiązywać?

jak nie widzisz znaku bo go zakrył śnieg to co ma obowiązywać?

Znak pionowy jak jest zakryty to również obowiązuje?
benio101 napisał(a):Henq napisał(a):Definicja strzałek nie mówi nic na temat SoRO. Jedyny znak jaki mówi o skrzyżowaniu o ruchu okrężnym w 170 jest C-12, może masz jakąś inną 170 zacytuj te definicje strzałek.
Nie wiem, czym jest "170"
to się nie przyznawaj że masz PJ, bo instruktorowi będzie wstyd

- ale coś czuję, że nie masz
Dz. U. 170 ROZPORZĄDZENIE MINISTRÓW INFRASTRUKTURY ORAZ SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI z dnia 31 lipca 2002 r. w sprawie znaków i sygnałów drogowych.
i o czym ty chcesz dyskutować? ba i taki osobnik wmawia wszystkim jak jeździć po SoRo
benio101 napisał(a):ale zarówno ZSD, jak i Czerwona Książeczka
używaj nazewnictwa urzędowego a nie potocznego bo okładka czerwona
benio101 napisał(a): identycznie wskazują, że na rondzie ruch odbywa się "w kierunku wskazanym na znaku".
o jakieś postępy widzę, to już ruch się odbywa a nie jazda

brawo oby tak dalej
benio101 napisał(a):Henq napisał(a):Prowadzi dookoła SoRO, jak widać na GM, ale widzę że szukasz na siłę, szkoda że coś ci nie wychodzi ta manipulacja
Ja widzę, że DdR prowadzi prosto, a ja jadę w lewo

DdR wytyczona jest dookoła SoRO więc nie kombinuj! łamiesz przepisy i jeszcze się chwalisz masakra
Co
tu jest jak nie DdR? wjeżdżasz na nią i
jedziesz prosto a
potem przez PdR i w lewo i znów
PdR i
prosto, jak dziewczynka na rowerze tylko w przeciwnym kierunku

po kiego grzyba wjeżdżasz na SoRO? Jawnie łamiesz przepisy drogowe i się jeszcze tym chwalisz ile ty masz lat 12?
benio101 napisał(a):Jeździłeś ty kiedyś na rowerze po mieście?
jak widać na powyższym lepiej od ciebie

Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.