Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szerszon » środa 30 sierpnia 2017, 22:25
A jak skręcasz w lewo na zwykłym skrzyżowaniu to też dajesz prawy zjazdowy ???jasiek23 napisał(a):[
Poza tym kiedy skręcasz w prawo na zwykłym skrzyżowaniu to dajesz prawym kierunek prawda?
Ok, ale czy to zmiana kierunku jazdy ?to głupota skoro to akurat wszyscy uskuteczniają i uczy każda szkoła jazdy.
A dlaczego nie chcesz sygnalizować manewru zmiany kierunku jazdy od zamiaru do zakończenia ??? Jakiś przepis zwalniający ???Dla mnie dyskusyjnie jest tylko miganie lewym kierunkiem kiedy jedziemy dookoła ronda.
Pisze przecież o rondach które są specyficznym rodzajem skrzyżowań.
przez gumik » czwartek 31 sierpnia 2017, 10:21
Nie widzisz różnicy między zwykłym skrzyżowaniem, a rondem?szerszon napisał(a):Nie zauważyłem nic specyficznego. Przecięcie się dróg posiadających jezdnię.
przez Henq » czwartek 31 sierpnia 2017, 10:31
A ty nie widzisz różnicy między skrzyżowaniem a drogą?gumik napisał(a):Nie widzisz różnicy między zwykłym skrzyżowaniem, a rondem?szerszon napisał(a):Nie zauważyłem nic specyficznego. Przecięcie się dróg posiadających jezdnię.No to już wiemy skąd się biorą problemy.
przez gumik » czwartek 31 sierpnia 2017, 10:41
przez szoferemeryt » czwartek 31 sierpnia 2017, 10:46
gumik napisał(a):Nie wiem skąd takie rewelacje wyciągasz.
przez gumik » czwartek 31 sierpnia 2017, 12:07
przez sankila » czwartek 31 sierpnia 2017, 21:06
Przeinaczyłeś - nie "poruszamy się" tylko odbywamy ruch dookoła wyspyszoferemeryt napisał(a):C-12 oznacza, że ruch odbywa się dookoła wyspy lub placu w kierunku wskazanym na znaku, co nie jest równoznaczne z jazdą w kierunku, przecież nie jedziemy tylko poruszamy się".
przez szerszon » czwartek 31 sierpnia 2017, 23:35
No nie widzę. Znam masę skrzyżowań z wyspą, gdzie nie ma C-12+A-7. To tylko inne zasady pierwszeństwa. A skrzyżowania dalej te same.gumik napisał(a):Nie widzisz różnicy między zwykłym skrzyżowaniem, a rondem?No to już wiemy skąd się biorą problemy.
przez jasiek23 » piątek 01 września 2017, 08:26
A jak skręcasz w lewo na zwykłym skrzyżowaniu to też dajesz prawy zjazdowy ???[quote]szerszon napisał(a):jasiek23 napisał(a):[
Poza tym kiedy skręcasz w prawo na zwykłym skrzyżowaniu to dajesz prawym kierunek prawda?
przez Cyryl » piątek 01 września 2017, 09:55
przez gumik » piątek 01 września 2017, 10:58
przez ks-rider » piątek 01 września 2017, 19:50
sankila napisał(a):O ile się nie mylę, to kiedyś tak zdawano, a "kopertą" dzielili się po połowie egzaminator i instruktor. Taki egzamin byłby duużo droższy niż trzy statystyczne podejścia ....ks-rider napisał(a):Zlikwidowac kamery w pojazdach bo gdy przejdzie sie na pojazdy OSK szkolacy jedzie w danym pojezdzie i wszelkie watpliwosci mozna wyklarowac na miejscu ukróci to samowolke egzaminatorow