szerszon napisał(a):Czekam na ciąg dalszy. Aż do końca zrozumiesz.
Zamiast zabrać głos w dyskusji uprawiasz bezwartościową pisaninę, więc za bardzo nic nie zmienisz w moim podejściu w ten sposób.
szerszon napisał(a): Pobocze to część drogi przeznaczona do ruchu pojazdów?
Zdziwiony ???
Zadałem ci pytanie. Za chwilę mi na nie odpowiedziałeś (cytatem z PoRD), ale sam niestety chyba nie do końca tę odpowiedź zrozumiałeś.
Pobocze jest przeznaczone nie do ruchu pojazdów, a do całego szeregu rzeczy: od, wspomnianego, ruchu pojazdów poprzez ruch pieszych na pędzeniu zwierząt kończąc. Więc zakres tego przeznaczenia jest dużo szerszy niż ruch pojazdów. I masz odpowiedź, dlaczego pobocze nie może wypełniać i nie wypełnia definicji jezdni. Nie jest częścią drogi przeznaczoną do ruchu pojazdów, bo tych zastosowań - wymienionych ciągiem - jest dużo, dużo więcej. Już zakumałeś?
szerszon napisał(a):Światopogląd ci się zawalił.
Więcej faktów, mniej urojeń. Jeszcze raz cię proszę.
szerszon napisał(a):Może być. Masz z tym problem ???
Jak chodnik jest przeznaczony do ruchu pojazdów, to już nie jest chodnikiem, bo chodnik jest przeznaczony do ruchu pieszych. Powtarzam jeszcze raz, tym razem boldem, żebyś zrozumiał:
to, że coś może być (w drodze wyjątku) do czegoś użyte nie przesądza o przeznaczeniu tego czegoś. Kij baseballowy jest przeznaczony do gry w baseball. Można go użyć niezgodnie z przeznaczeniem. Do wbijania gwoździ albo wybijania komuś głupich pomysłów z głowy. Pojął analogię? Tak samo chodnik. Można (legalnie) wykorzystać do jazdy po nim, można (nielegalnie) użyć do parkowania tirów albo urządzania nielegalnych wyścigów motocyklowych. W żaden sposób ani legalne, ani nielegalne, sposoby wykorzystania chodnika nie zmieniają jego przeznaczenia - zapisanego w definicji, w art. 2 ustawy.
Bzdura. Znów zmyślasz moje wypowiedzi. Albo po prostu nie zrozumiałeś, co się do ciebie pisze.
szerszon napisał(a):Nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytania zadając swoje bezsensowne.
Bzdura. Na część pytań odpowiedziałem, a te, które są bełkotem - odpowiednio skomentowałem.
szerszon napisał(a):Tak, pobocze i chodnik oraz DDR nie posiadają jezdni ani pasów ruchu na jezdni, pomimo że można po nich jeździć pojazdem typu rower.
Bełkot. Już mówiłem, że pisanie o posiadaniu jezdni przez pobocze (???) to mieszanie w ogóle nie mieszalnych ze sobą kategorii. Jak rzecz A może "posiadać" rzecz B, która z definicji nie może być jego częścią składową?
szerszon napisał(a):Przepraszam, ale naprawdę nie ma do czego.
To nie zabieraj głosu w dyskusji. Ci, którzy potrafią się ustosunkować, doskonale poradzą sobie bez ciebie - co przez jakiś czas z sukcesem udowadniali. Pisanie żeby pisać nazywa się grafomanią, a odpowiednie terapie chyba nawet są refundowane.
szerszon napisał(a):Tak samo jak definicja skrzyżowania
Akurat jako człowiek do niedawna uparcie twierdzący, że w definicji skrzyżowania cudownie rozmnożyły się jezdnie. nie powinieneś dawać okazji do wytykania swojej kompromitacji... Nie zaczynaj nawet dyskusji o skrzyżowaniach, dla własnego dobra.