Wszyscy tam jeżdżą "po Krakowsku" i nie zauważyłem większych problemow.
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez gumik » piątek 21 kwietnia 2017, 09:33
przez szerszon » piątek 21 kwietnia 2017, 10:04
Ale to proste. Definicja skrzyżowania, paragraf 36 i Art 22. Jak zrozumiesz,iż obwiednia to nie jednokierunkowa droga po której się jedzie "prosto" tylko skrzyżowanie to życie stanie się prostsze.gumik napisał(a):To pozostaje Ci jeszcze dobitnie udowodnić, że Twoje teorie są prawdziwe.zawsze w prawo" jest bzdurą. Zostało to ci dobitnie udowodnione.![]()
Pomoże Ci w tym odpowiadanie na takie proste pytania jakie zadałem.
To jak? Dowiemy się jak powinno się tam sygnalizować przejazd w przypadkach z rysunku? No bo jeśli nie sąd czy Dworak, to muszę mieć jakąś alternatywę.
I z miejsca, gdzie jest zdjęcie tak stoją, czy wrzuci ten prawy czy dalej będzie się kręcił. Płynnie i czytelnie.gumik napisał(a):Wszyscy tam jeżdżą "po Krakowsku" i nie zauważyłem większych problemow.
przez gumik » piątek 21 kwietnia 2017, 10:23
przez szerszon » piątek 21 kwietnia 2017, 10:39
przez gumik » piątek 21 kwietnia 2017, 11:25
przez eragon » piątek 21 kwietnia 2017, 11:34
szerszon napisał(a):obwiednia to nie droga jednokierunkowa
gumik napisał(a):nie zauważyłem większych problemow.
przez LeszkoII » piątek 21 kwietnia 2017, 11:58
Potraktować jako zespół skrzyżowań. Efekt skali. Rozmawiając o rondach zakochałeś się w przykładach z makroskali?gumik napisał(a):To jak powinienem sygnalizować w tych czterech sytuacjach?
przez gumik » piątek 21 kwietnia 2017, 12:03
To mi się podoba!LeszkoII napisał(a):Potraktować jako zespół skrzyżowań.
A gdzie i kiedy twierdziłem coś takiego?LeszkoII napisał(a):No i gdzie na tym skrzyżowaniu jezdnia/droga jednokierunkowa? Gdzie wydzielony pas terenu wokół wyspy?
przez eragon » piątek 21 kwietnia 2017, 12:15
LeszkoII napisał(a):W lewo z lewym kierunkowskazem, na wprost bez kierunkowskazu a w prawo z prawym kierunkowskazem
przez LeszkoII » piątek 21 kwietnia 2017, 12:19
Brak kierunkowskazu czyli pojedzie na wprost.eragon napisał(a):W/g ciebie ten ciemny nadjeżdżajacy z przeciwka pojedzie na wprost czyli wyjedzie z ronda?
Że jedna jezdnia... wydaje mi się, że twierdziłeś - jak nie Ty to Tobie podobni.gumik napisał(a):A gdzie i kiedy twierdziłem coś takiego?
przez gumik » piątek 21 kwietnia 2017, 12:23
To zweryfikuj swoje "wydawactwo".LeszkoII napisał(a):wydaje mi się, że twierdziłeś
przez eragon » piątek 21 kwietnia 2017, 12:31
LeszkoII napisał(a):Brak kierunkowskazu czyli pojedzie na wprost.
przez LeszkoII » piątek 21 kwietnia 2017, 13:01
Nie w Warszawie tylko wszędzie. Na wlocie mam zamiar skręcić w lewo więc o czym wtedy instruktor powinien przypomnieć kursantowi? No wytłumacz blondynce, że w zamiarze skręcenia w drogę poprzeczną w lewo, nie może używać lewego kierunkowskazu.eragon napisał(a):W Warszawie - zapomniałeś dodać.. Apropos - gdzie mieszkasz jeśli nie tajemnica ?? Wystarczy region..
przez gumik » piątek 21 kwietnia 2017, 13:36
przez szerszon » piątek 21 kwietnia 2017, 13:57
Zgodzę sie z leszkiem, ponieważ C-12 jest stawiany bez sensu w wielu sytuacjach, ale ci przypomnę, abyś nie zapomniał. Podałem przykład zjazdu ze skrzyżowania, aby OBNAŻYĆ TWĄ BZDURNĄ TEORIĘ, że Z RONDA TO ZAWSZE W PRAWO.gumik napisał(a):Powiesz nam szerszon jak powinnimśmy jeździć przez rondo do którego wyrysowałem 4 sytuacje? Chciałbym zacząć jeździć zgodnie z Twoją nauką, ale nie wiem do końca jak powinienem. Wyjaśnisz mi to?
Dlatego nie jedzie dookoła w prawo, bo jest wyraźnie napisane, z której strony trzeba objeżdżać wyspę. Nie ma D-3 bo to nie jest jednokierunkowa tylko skrzyżowanie, mam nadzieję że zauważyłeś ?eragon napisał(a):.. bo nie ma znaku D-3 ?? C-12 bidny musi robić za pół kodeksu.. Ciekawe w takim razie, czemu nikt nie jeżdzi "dookoła w prawo" ? W/g twoich norm by można chyba.
No chce się, jak ci wypisują że z ronda to zawsze w prawo, a c-12 wskazuje jazdę na wprost, bo widać.Dajcie se siana, bo chce sie już rzygać patrząc z boku na wypociny i beznadziejną dyskusję..
Ależ są. Art 22 definicja skrzyżowania, paragraf 36. Potrzebujesz czegoś więcej ? Co Ci dadzą jakieś zasady, jak ci prostowacze nie chcą zrozumieć,że to jest skrzyżowanie, a nie jednokierunkowa droga ? Jak im to dosadniej napisać ?Dopóki nie doczekamy sie jasnych zasad na pismie