JAKUB napisał(a):@szerszon - Twój tok rozumowania podważa WSZYSTKIE autorytety piszące podręczniki dla kierowców. Nawet tych autorów, co piszą dla kierowców zawodowych.
Pokaż mi autorytet, który napisał,że przecięcie jezdni i chodnika jest skrzyżowaniem.
Podałem przykłądy..nie stać ciebie aby się odnieść ?
PraktykRuchu napisał(a):Szok.Znowu jakieś filozofie warszawskiego instruktora... pardon, filozofa drogownictwa. Nikt tu nic takiego nie pisał. Prócz ciebie.
Ja tak piszę ? To tobie skrzyżowanie puchnie jak jest PdP. A jak są same dwie jezdnie to już chudnie, a jak jeszcze dołożymy pobocze czy PdR to już hoho...
Dlaczego miałby niby się nie zastosować?
Dlatego ,że według ciebie jest już na skrzyżowaniu, a w paragrafie 1 jest napisane,że ma ustąpić zbliżając się do skrzyżowania. Dal mnie w tym miejscu jeszcze się zbliża do skrzyżowania i jeszcze nie nie ustępuje pierwszeństwa pojazdom, które wjechały na skrzyżowanie drogą z pierwszeństwem.
Coś nie tak z tym twoim skrzyżowaniem.
Masz w art. 2 PoRD listę definicji legalnych. Tam jest napisane czym jest droga, czym jest skrzyżowanie... Nic tam nie ma o tym, żeby skrzyżowanie ograniczało się do przecięcia jezdni.
Masz również napisane, czym jest PdP..nie chcesz zauważyć tej definicji ? Czy to aż takie trudne dla ciebie ,że PdP znajduje się na jezdni , a nie na skrzyżowaniu ? Przecięcie chodnika i jezdni to właśnie PdP, przeciecie DDR i jezdni to PdR
Obojętnie jak będziesz ironizował i jak bardzo nie na temat będziesz pisał - podstawy prawa o ruchu drogowym, które zna każdy uczeń podstawówki, nie zmienią się tylko dlatego, że ty się mylisz.
Nie musze ironizować. Zadałem pytania , podałem konkretne przepisy..co ty odpowiadasz ? Wodolejstwo.
O. Naczytał się Shopenhauera...
Stwierdzam fakt. Ty już dawno poleciałbyś z płaczem do moderatora jak to ty potrafisz. Skoncentruj się na przepisach.Podałem przykłady z 220 z liniami P-12 i P-13 i co ?
Przecież cały czas odnoszę się do meritum, czego ty nie raczysz robić, powtarzając w kółko bzdury, które sam zmyśliłeś - zamiast opierać się na przepisach.
W którym miejscu ? Klepiąc bezmyślnie definicję drogi i skrzyżowania pomijając inne przepisy ?
- skrzyżowanie to przecięcie się DRÓG, a nie JEZDNI. Warunek jest taki, że te drogi muszą mieć jezdnię. Droga składająca się np. tylko z chodnika i rowu nie stworzy skrzyżowania z żadną inną drogą.
Czyli dla ciebie dwie drogi dla pieszych tworzą skrzyżowanie. Dla ciebie skrzyżowaniem już jest przeciecie się chodnika i jezdni....co jeszcze ciekawego ?
Auto stojące w ciągu drogi poprzecznej - na przykład na wysokości jej chodnika - ale przed jezdną drogi poprzecznej, jest na skrzyżowaniu. Pieszy stojący na rogu chodnika jest na skrzyżowaniu. Rowerzysta przejeżdżający przez przejazd rowerowy po wydzielonej DDR biegnącej równolegle do jezdni tej samej drogi, po której jedzie - jest na skrzyżowaniu...
Intrygujące..auto ma ustąpić pierwszeństwa zbliżajć się do skrzyżowania, na zdjęciu z demota ustępuje, a dla ciebie jest już na skrzyżowaniu.
Jeśli rowerzysta jedzie DDR i nie ma przejazdu to ma pierwszenstwo nad pojazdem jadącym drogą poprzeczną bo albo na mocy Art 25.1( jeśli jest z prawej) bo jest na skrzyżowaniu, a jak jedzie drogą oznaczona D-1 też ma pierwszeństwo, bo pojazd ma A-7
To nie jest trudne. Naprawdę.
Dal ciebie czarna magia.
A te wszystkie inne wtręty na temat linii zatrzymania i innych znaków drogowych, albo zmyślanie, że inni ludzie twierdzą, że znaki A7 czy B20 cokolwiek zmieniają w kształcie skrzyżowania... One naprawdę są nie na temat.
Jak najbardziej są na temat, ponieważ wpadasz w popłoch i nie umiesz sobie z tym poradzić. Jakim cudem zatrzymując się przed linią zatrzymania związaną albo z A-7 albo z B-12 jestem już na skrzyżowaniu
może lubisz o sobie myśleć jak o jakimś forumowym żołnierzu wyklętym.
Po pierwsze-pomyliłeś wątki i osoby, po drugie daruj sobie filozofowanie i umaralniające teksty tylko skup się na odpowiedziach.
ale zrozum, że nie ludzie nie będą się odnosić do każdego absurdu, który wymyślisz, bo to by było wręcz legitymizowanie czegoś, co jest kompletnie oderwane od rzeczywistości.
Udowodnij ,że to absurd. czekam na odpowiedzi. Twoje gadki naprawdę nic nie wnoszą.
No i jak tam ze znakami po lewej stronie ?
O odległości PdP od przecięcia sie jezdni ?
Dalej nie zauważasz pytania ?