szerszon napisał(a):Ja tam widzę linie wyznaczające. Podać ci definicję P-4 ?
Nie wiem co widzisz, ale te dwa szkice porównują dwie sytuacje. Na pierwszym z nich jest przedstawione skrzyżowanie gdzie jezdnia drogi podporządkowanej ma szerokość mniejszą niż 6 metrów. Przez to wyznaczenie pasów ruchu na tej drodze jest niemożliwe. Drugi szkic różni się tylko tym, że jezdnia drogi podporządkowanej jest na tyle szeroka, że można na niej wyznaczyć pasy ruchu. I są wyznaczone linią P-4. A wg. Ciebie linia P-4 nie wyznacza pasów ruchu. Jak widzisz jednak w "220" nie mieli problemu z wyznaczeniem pasów ruchu linią P-4, która to wg. Ciebie jedynie rozdziela pasy ruchu.
Nie, linia P-4 nie wyznacza pasów.
Jak widzisz jesteś w błędzie.
Bo ci się tak wydaje, czy ci pasuje do twojej koncepcji ? W akcie prawnym nie można stosować różnych określeń do tego samej rzeczy. Znowu mam cytować wykładnię ?
Nie wydaje mi się, tylko podałem Ci przykład, że pasy ruchu są wyznaczone liniami, którymi rzekomo się nie wyznacza pasów ruchu. No zacytuj tą wykładnię, może coś ciekawego się dowiemy.
Nie wykazałeś. Ponieważ na rysunkach są linie wyznaczające. Wiem,że dużo ci rzeczy nie przeszkadza.
Raz piszesz, że linia P-4 nie wyznacza. Teraz piszesz, że wyznacza. Zdecyduj się.
Ale jest konflikt w postaci iż linie segregacyjne nie precyzują czy wyznaczaja czy oddzielają. Na podstawie przepisu ogólnego tego nie stwierdzisz.
No kurcze. A tu jednak napisali w tym przepisie ogólnym, że linie segregacyjne służą do oddzielania. Wklejam jeszcze raz
Linie segregacyjne stosuje się w celu:
* oddzielenia od siebie pasów prowadzących ruch w tych samych albo przeciwnych kierunkach,
Wykaż ,że oddziela.

Nie umiesz obronić swoich tez? Ja Ci już po raz któryś wklejam definicje linii segregacyjnych w których jest napisane, że oddzielają.
Wolę jednak prawo. Mam nadzieję ,że nie czujesz się obrażony moim postem.
Prawo zostaw prawnikom i sądom, bo im lepiej wychodzi jego czytanie i rozumienie.
@JAKUB - sluszna uwaga! Ciekawe co na to szerszon?