Tom661 napisał(a):Polska ratyfikowała KW - co oznacza, że w Polsce można się na nią przed sądami powoływać.
I ta ratyfikacja polega na tym,że został na jej podstawie ogłoszony PoRD. I to na nim się opieramy. Tak więc bądź łaskaw nie powielać więcej bzdur. Możesz podać kilka wyroków sądowych, gdzie powoływano się na KW. Np pojazd x nie ustąpił pierwszeństwa na podstawie Art x KW ?
No to kiedy kończy się sam manewr "zmiany kierunku jazdy"???? Zaraz po wjeździe na obwiednię ronda??? A może dopiero po zjeździe z ronda? Wszak zgodnie z art. 22 ust. 5 PoRD masz sygnalizować aż do końca manewru, a nie samego zamiaru. Jeśli to drugie - to czemu nie zjeżdżasz z ronda z włączonym lewym kierunkowskazem???
Czy zaraz po wjeździe skończyłeś zmieniać kierunek jazdy w lewo ? Chyba jednak nie. No to sie jeszcze nie skończył. A kiedy się skończy ? Jak przestaniesz zmieniać.
Z tego samego powodu nie zjeżdzam ze skrzyżowania w kształcie X jak juz skończyłem manewr z lewym kierunkowskazem.
No to wyjaśnij: gdzie kończy się manewr skrętu w lewo???
No to ci wyjaśniłem powyżej. A gdzie te twoje wymysły, iż pisałem o zakończeniu manewru zaraz po wjeździe na skrzyżowanie ? Pomówiłeś mnie o to i co ??? Nie ma ???
Kretynizmem jest sianie takich kretyńskich poglądów jak Twój.
Powiedz, czy ten czerwony samochód "jedzie prosto"? A może "skręca w lewo"??? A te dwa srebrne przed nim?
Nie wiem. Na podstawie wycinkowego fragmentu nie jestem w stanie stwierdzić, czy jest na skrzyżowaniu czy na drodze, ani skąd dokąd jedzie. Twoja specjalność tak samo jak z wyrokiem. Oczywiście powołujesz się tylko na skrzyżowania, gdzie C-12 nie powinno być, ale zarządca wie lepiej niż rozporządzenie w sprawie warunków technicznych.
I tacy "geniusze" tworzą "genialną" szkołę warszawską.
Nie masz merytorycznego argumentu na bytność pojazdu w miejscu, gdzie nie powinno go być ? Takimi tekstami jakimi się posługujesz to daleko nie zajedziemy.
Masz rację, że "argumenty" autorytetów szkoły warszawskiej, które tu przywołuję, są absurdami
Wskaż, gdzie jest absurd w powoływaniu się na Art 22.2 i 5 przy zmianie kierunku jazdy podczas przejazdu przez skrzyżowanie ?
Czyż absurdem nie jest koronny argument szkoły krakowskiej gumkowo recepturkowy "prostowania" obwiedni i traktowania jej jako drogi jednokierunkowej i "z ronda to zawsze w prawo". Droga ze skrzyżowaniem się wam miesza
======================================
Jak ci idzie wizualizacja twoich wymęczonych tekstów w kontekście innego wyroku ? Dowiem się w końcu jakie to przestępstwo popełniono ?Doczekam się ?
waw napisał(a):Tyle że zanim wszystkie skasują to minie ogrom czasu tym bardziej że budowane są nowe ronda pierścieniowe.
W okolicy skasowali dwie pierścieniówki i spokój jest.