STARYSZOFER napisał(a):No popatrz a w przpisach napisano, że ZAMIAR zmiany kierunku jazdy:
No i zapisano do kiedy masz sygnalizować. Do końca zamiaru czy do końca manewru?

dlaczego pomijasz najistotniejszy fakt czyli drugą część zapisu?
Ustawodawca sprecyzował co sygnalizujesz i od kiedy do kiedy to coś sygnalizujesz.
STARYSZOFER napisał(a):Tak więc Heniu nie wiem co chcesz przez to osiągnąć, ale ośmieszasz się chłopie, bo nie umiesz przeczytać prostego przepisu.
hipokryta
czytaj co masz wyżej napisane, nie mam na imię heniu
STARYSZOFER napisał(a):Tak jak napisał praktyk ruchu, przepisy są zrozmiałe dla osób o określonym poziomie edukacji. Ty jak widać do nich nie należysz, a ja z takimi nie zwykłem dyskutować. Kończę tę farsę i ten offtop.
Dlaczego obrażasz użytkowników? To nie moja wina że czytanie ze zrozumieniem nie jest twoją mocną stroną - nie ma się co obrażać po prostu czytaj do skutku aż zrozumiesz co się do ciebie pisze.
---
PraktykRuchu napisał(a):Oczywiście, że zamiar.
a jak brzmi dalszy zapis? do kiedy sygnalizujemy do końca zamiaru czy do końca manewru?
PraktykRuchu napisał(a): Nie wyobrażam sobie na przykład rowerzysty, który przez całe skrzyżowanie jedzie z wyciągniętą łapą.
a co rowerzysty nie obowiązują przepisy drogowe?
PraktykRuchu napisał(a):Natomiast nikt nam nie urwie głowy, jeżeli będziemy sygnalizowali podczas wykonywania manewru, ale zaraz jak go skończymy mamy już obowiązek zaprzestać tej sygnalizacji.
ale za co nam mają urwać głowę za przestrzeganie przepisów? masz zapis do kiedy masz sygnalizować? skończysz zmieniać kierunek jazdy skończysz sygnalizowanie manewru i tyle tak jest w przepisie, jak widać powyżej dla niektórych niezrozumiały
PraktykRuchu napisał(a):PS Ale faktycznie robimy offtop. Rozmawiajmy o rondach, a nie o migaczach. Tzn. o migaczach też możemy, ale tylko w kontekście rond...
Żaden offtop, pytałem dlaczego wjeżdżając na SoRO o "innym" kierunku jazdy, zwolennicy niesygnalizowania uważają że mogą olać przepisy i zmieniając kierunek jazy mogą tego nie sygnalizować?
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.