Próbują takich tłumaczeń przy zawracaniu na S-3 ze strzałką w lewo. "Pojechał" w lewo, dokręcił w lewoszymon1977 napisał(a):Za tlumaczenie powinno wystarczyc chec skrecenia w lewo a nie zawrocenia i pokazanie zakazu zawracania, ktory jak wiadomo nie zabrania skrecic, a wtedy "pouczenie" powinno trafic do Drogowcow

Nie umieścili tam B-21 z prostego względu - nie da się tam skręcić w lewo toteż organizator ruchu słusznie nawet nie brał B-21 pod uwagę

A zakaz "skrętu" w lewo, pojazdami innymi niż rower, wyrażony samym B-2 to dopiero byłby kosmos. Obydwaj Ty i Henqu macie ubytki w wiedzy, która jest powszechnie dostępna, wystarczy chcieć.
Trzymam się od początku jednej wersji, więc nie wiem gdzie widzisz zagubienie i kombinowanieHenq napisał(a):@LeszkoII zaczynasz się gubić i kombinujesz?

Szczególna ostrożność, poprawne widzenie, przygotowanie do jazdy, ogarniecie się kierującego rowerem, głowa na karku.Henq napisał(a):skąd mam wiedzieć że drogi w lewo nie ma skoro nie informuje mnie o tym żaden znak ani nic na to nie wskazuje
Wystarczy 2 sekundowe spojrzenie, aby wiedzieć że nie ma wylotu z lewej.Henq napisał(a): tamci mają lepsza widoczność niż jadący od tej strony.