szymon1977 napisał(a):..wiec zacznijmy od poprawnej polszczyzny. Otoz jezeli chodzi o rozpatrywaniu opisanych w PoRD okreslen przez pryzmat pojazdu przebywajacego na skrzyzowaniu to Twoje dwie prosby nie sa poprawne. Powinienes poprosic raczej:
Poproszę o podanie kierunku jazdy bedacego na skrzyżowaniu białego autobusu.
Zgadza się. Jeśli chodzi o PoRD pytania nie są poprawne. Sęk w tym, że chodzi o ciebie , a nie o PoRD.
A kierunek jazdy bialego autobusu jest nadal taki sam, jak kierunek jazdy autobusu bialoniebieskiegio, ciezarowki z niebieska buda, bialego dostawczaka, czarnego kurdupla i wszystlich pojazdow na sasiednich pasach.
Ależ ja się nie pytam czy kierunek jazdy jest taki sam jak innych pojazdów tylko pytam się o kierunek jazdy na skrzyżowaniu.
I to niezaleznie, jaki kierunek jazdy misl bialy autobus przed skrzyzowaniem, i jaki bedzie miac za skrzyzowaniem.
Moment moment...podobno chcesz w oparciu o PoRD ? No to podaj konkretnie jaki kierunek jazdy na skrzyżowaniu posiada biały autobus ? I co warunkuje ten kierunek ? Może strzałeczki na C-12 ?
Nawet jezeli bialy autobus dojechal do skrzyzowania od dolu i ze skrzyzowania w dol odjedzie.
To jest manewr zawracania według PoRD. Podaj kierunek jazdy na skrzyżowaniu..według PoRD i według ciebie.
Powtorze jeszcze raz "kierunek jazdy na skrzyzowaniu" to Twoj autorski wymysl tak samo, jak twierdzenie, ze na skrzyzowaniu "kierunek jazdy" nie istnieje.
Doprawdy ? Może dowiem się zaraz, że "własny rzeczywisty faktyczny kierunek jazdy na skrzyżowaniu resorakiem po piaskownicy bo widać" też jest mojego autorstwa ? Czy może screeny, które były tu podane jak to ci C-12 wskazuje kierunek jazdy na wprost ja napisałem ?
To ja bez oparcia w przepisach wciskam, ze pojazd na skrzyzowaniu nie ma "kierunku jazdy" bo nigdzie nie napisano o "kierunku jazdy na skrzyzowaniu" za to napisano o "kierunku jazdy przez skrzyzowanie"?
Tak ty..nie możesz podać jakiegokolwiek przepisu o kierunku jazdy na skrzyżowaniu..wszystko jest twoją interpretacją i wymysłem nowomowy..tak jak sławetny rys E
Albo wbrew jakiejkolwiek logice, ze okreslenie "kierunek jazdy przez skrzyzowania" oznacza to samo co "skrecanie" czy "zmiana kierunku jazdy"?
Nie tylko. Może oznaczać także jazdę na wprost przez skrzyżowanie. Dla zobrazowania podaję ci jeszcze raz jeden przykład.

Plus przepisy dotyczące F-10 i P-8x
Podaj choc jeden przepis, ktory ja traktuje inaczej niz literalnie.
Wymagasz abym tu zacytował wszystkie twoje posty ? Pierwszy z brzegu ..paragraf 36

w świetle screenów twego autorstwa.
Nie zauważyłeś drugiego zdjęcia ?