Rozwidlenie, skrzyżowanie.

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Rozwidlenie, skrzyżowanie.

Postprzez Henq » sobota 07 maja 2016, 00:06

szerszon napisał(a):
Henq napisał(a):A jaka prędkość jest dozwolona na autostradzie? :eek2:

Na wstępie... uważam ,że jako jedyny "oponent" usiłujesz posługiwać się argumentami korzystając z coraz to innych przepisów majacych potwierdzić twoje stanowisko.

Ponieważ jest ich kilka, potwierdzających że ustawodawca uznaje połączenie dwóch dróg (niezależnie od klasy) za skrzyżowanie, ale widocznie nie wszyscy ogarniają przepisy, a ty jesteś tego podstawowym przykładem, skoro nie przemawia do ciebie przepis A dostajesz przepis B na poparcie przepisu A ale nadal dla ciebie to nic, ustawodawca się myli a to ty masz rację :eek2: koronny twój argument "bo tak" :thumb2:

szerszon napisał(a):
A jaka prędkość jest dozwolona na autostradzie?

Przed węzłem, o ile znaki nie wskazują 140, a ile za węzłem który jako skrzyżowanie odwołuje ?

Pierwsze słyszę by skrzyżowanie odwoływało ustalone prędkości w znakach D-9 D-10 :wow:
czyżbyś teraz nieudolnie chciał wmówić wszystkim że skrzyżowania odwołują prędkości w znakach D albo poza nimi? :wow:
No to wjeżdżając za D-42 jaka prędkość obowiązuje po przejechaniu skrzyżowania? :hmm:

szerszon napisał(a):
Proszę rozumieć definicję węzła, my piszemy o połączeni węzła z autostrada a ty piszesz o dupie Maryny.

Węzeł łączy np dwie autostrady WA..to tak jakbyś chciał dyskutować o wjeździe na skrzyżowanie zapominając o wyjeździe i pisać rozprawki o skrzyżowaniu tylko na podstawie wlotu na nie.

I znów chcesz coś na siłę wmówić by udowodnić swoją teorię "bo tak". Przecież to są jezdnie jednokierunkowe skoro łączą się (nie przecinają a łączą) z innymi jezdniami jednokierunkowymi posiadają pasy włączenia i wyłączenia to skrzyżowanie jest punktem a nie jak to ma miejsce w sytuacji przecinania się dróg: placem; no masakra jakaś jak wymyślasz :eek2: :wow:

szerszon napisał(a):
i tak wyjazd z autostrad a dokładniej połączenie pasa wyłączenia z łącznicą to jest skrzyżowanie!

Nie widać...linkowana przeze mnie tabliczka nic nie wspomina o skrzyżowaniu.

No i co w związku z tym? Czy tabliczki mają wspominać o skrzyżowaniu taka ich rola? Wspomina o pasie wyłączenia;
a teraz gdzie jest koniec takiego pasu i gdzie zaczyna się łącznica? Czy ten pas wyłączenia to wg ciebie biegnie przez cały węzeł nigdzie nie łączy się z łącznicą? :eek2:

szerszon napisał(a):
A czy ty wiesz gdzie umieszcza się tablice E-1a?

Bardzo dobrze ..idealnie do węzła WC. A jak z tablicą do WA ? Co powiesz a E-1b ?

No zapewne to, że wyklucza istnienie skrzyżowań na autostradzie :eek2:
Tablica E-1b wspomina o wjeździe na autostradę, a jak się nazywa połączenie drogi 1 z drogą 2 (łącznica to osobna droga)?
Z drugiej strony jesteś kolejnym zwolennikiem że połączenie dwóch dróg nie tworzy skrzyżowania z argumentem "bo ja tak mówię" :wink:

szerszon napisał(a):A teraz co nie padło w tej dyskusji

ależ padło, to że nie doczytałeś, albo nie zrozumiłaś, albo nie dotarło, to nie zwalaj, że nie było :eek2:
Kod: Zaznacz cały
Nie wiem może w końcu to do ciebie dotrze, autostrady nie posiadają skrzyżowań, ale na zasadzie przecięcia drogi tak jak to ma miejsce w drogach niższej klasy, ale dwie autostrady na różnych poziomach muszą się jakoś łączyć, a łączą się za pomocą węzła drogowego, niejednokrotnie cytowane wytyczne mówią wprost że węzeł drogowy to typ skrzyżowania, ale jak już wspomniałem widocznie ciężko ci doczytać coś nowego tylko klapki na oczach i powtarzasz swoje utarte slogany.

tu akurat błędnie odczytane sformułowanie, że cały węzeł drogowy to skrzyżowanie, a chodzi oczywiście o połączenie autostrady z węzłem i kolejne połączenie węzła z autostradą.

Skoro wg ciebie nie padło w dyskusji, to dlaczego nie odpowiedziałeś na pytanie:
Henq napisał(a):A teraz ja mam pytanie: jaka prędkość obowiązuje w tym miejscu
https://www.google.pl/maps/@50.2078422, ... 312!8i6656
bo wg twojej niczym nie popartej teorii
szerszon napisał(a):Łącznica nie tworzy skrzyżowania,

jest to 50km/h :eek2: czy coś się zmienia i twierdzisz inaczej?
?
Czyżby zabrakło obrazka?
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.
Henq

Postprzez szerszon » sobota 07 maja 2016, 21:01

Henq napisał(a):
Ponieważ jest ich kilka, potwierdzających że ustawodawca uznaje połączenie dwóch dróg (niezależnie od klasy) za skrzyżowanie,

Akurat tu się mylisz , bo jest to zależne od klasy drogi. Skwapliwie podałeś przykład E-1a jakoś dziwnie zapominając o E-1b . Czyli napisałeś o węźle ( i jeszcze zdjęcia WC :lol: ) "zapominając o WA
ale widocznie nie wszyscy ogarniają przepisy, a ty jesteś tego podstawowym przykładem, skoro nie przemawia do ciebie przepis A dostajesz przepis B na poparcie przepisu A ale nadal dla ciebie to nic, ustawodawca się myli a to ty masz rację
Niektórzy uważają wręcz ,że ich nie ma, czego jesteś koronnym przykładem "bo tak"
Pierwsze słyszę by skrzyżowanie odwoływało ustalone prędkości w znakach D-9 D-10
Może nie odwołuje bo go nie ma ? :wink: Jedziesz sobie Dk na której jest ograniczenie wyrażone na podstawie znaku 70km/h. Dk przechodzi w ekspresówkę..nie ma odwołania 70..jak prędkość jest na ekspresówce ?
No to wjeżdżając za D-42 jaka prędkość obowiązuje po przejechaniu skrzyżowania?
Bezmyślny przykład, ponieważ wrzucasz wszystkie znaki z grupy D do jednego wora. OZ jest trochę większą"strefą".
I znów chcesz coś na siłę wmówić by udowodnić swoją teorię "bo tak". Przecież to są jezdnie jednokierunkowe skoro łączą się (nie przecinają a łączą) z innymi jezdniami jednokierunkowymi posiadają pasy włączenia i wyłączenia to skrzyżowanie jest punktem a nie jak to ma miejsce w sytuacji przecinania się dróg: placem; no masakra jakaś jak wymyślasz
Obawiam się,że do ciebie za wiele nie dotrze i wobec powyższego nie mam zamiaru nic wmawiać.Jezdnie jednokierunkowe to trochę za mało. Nie zapominaj o drogach. I cieszę się,że w końcu do ciebie dotarło,że skrzyżowanie jest punktem w miejscu połączenia..jeszcze nie tak dawno o mało się nie zaplułeś rozciągając działanie A-7 na parę kilometrów za połączeniem :spoko:
No i co w związku z tym? Czy tabliczki mają wspominać o skrzyżowaniu taka ich rola? Wspomina o pasie wyłączenia;
Czyli nie o skrzyżowaniu..a jest.
a teraz gdzie jest koniec takiego pasu i gdzie zaczyna się łącznica? Czy ten pas wyłączenia to wg ciebie biegnie przez cały węzeł nigdzie nie łączy się z łącznicą?
Równie dobrze może być częścią łącznicy-nie jest to istotne.
No zapewne to, że wyklucza istnienie skrzyżowań na autostradzie
Gdybyś był pewien,że też pokazuje skrzyżowanie nie omieszkałbyś zrobić zdjęcia i mi pokazać. Tylko nic nie ma napisane o skrzyżowaniu to na wszelki wypadek pominąłeś.To twój znak firmowy..udawać ,że czegoś nie ma.
Z drugiej strony jesteś kolejnym zwolennikiem że połączenie dwóch dróg nie tworzy skrzyżowania z argumentem "bo ja tak mówię" :wink:
Ba ..nawet przeciecie dwóch dróg nie zawsze tworzy skrzyżowanie..co tam połączenie..dać ci przepis ? :wink: Nie bedziesz miał argumentu ,że ja tak mówię. :lol:
tu akurat błędnie odczytane sformułowanie, że cały węzeł drogowy to skrzyżowanie, a chodzi oczywiście o połączenie autostrady z węzłem i kolejne połączenie węzła z autostradą.
Tu akurat jest raczej ..napiszę dyplomatycznie ( a nie jak powinienem) pomieszanie z poplątaniem
Skoro wg ciebie nie padło w dyskusji, to dlaczego nie odpowiedziałeś na pytanie:
A teraz ja mam pytanie: jaka prędkość obowiązuje w tym miejscu
Może 140 .kawałek autostrady
szerszon

Postprzez Henq » wtorek 10 maja 2016, 22:30

Meczy mnie pisanie z tobą w kółko jednego i tego samego, za każdym razem jak brakuje ci argumentów albo wiesz że pisałeś bzdury a nie chcesz przyznać się do dego że nie masz racji to zmieniasz temat manipulujesz i wstawiasz coś czego nigdy nie było :eek2:

ja mam dla ciebie tylko jedno:
https://www.google.pl/maps/@50.2085662, ... 312!8i6656
więc jedziemy 50km/h, odwołania brak:
https://www.google.pl/maps/@50.2079566, ... 312!8i6656
więc @szerszon i jeszcze inne mondre instruktory, w tym miejscu:
https://www.google.pl/maps/@50.2079566, ... 312!8i6656
jadą 50km/h :thumb2: i dalej również :eek2:
ponieważ:

oskbelfer napisał(a):Na autostradach nie ma skrzyżowań

... :wow: gratuluje :eek2:
Henq

Postprzez szerszon » wtorek 10 maja 2016, 23:58

Henq napisał(a):Meczy mnie pisanie z tobą w kółko jednego i tego samego, za każdym razem jak brakuje ci argumentów albo wiesz że pisałeś bzdury a nie chcesz przyznać się do dego że nie masz racji to zmieniasz temat manipulujesz i wstawiasz coś czego nigdy nie było
No to naucz się w końcu przepisów to i przestaniesz się męczyć. Cytuj wszystko, a nie tylko co ci pasuje( E-1b)
Argumenty są tylko nie chcesz ich przyjąć do wiadomości albo udajesz ,że ich nie ma.
Nie pisałeś nigdy,że ci się skrzyżowanie rozciągało na kilometry ? :lol: :lol: :lol: Jak znajdę chwilkę czasu to ci znajdę wątek,gdzie sie popisywałeś i wtedy dopiero napiszemy
Gratulacje

====================

Ja też...
Jedziesz sobie Dk na której jest ograniczenie wyrażone na podstawie znaku 70km/h. Dk przechodzi w ekspresówkę..nie ma odwołania 70..jak prędkość jest na ekspresówce ?
szerszon

Postprzez Henq » środa 11 maja 2016, 19:27

szerszon napisał(a):
Henq napisał(a):Meczy mnie pisanie z tobą w kółko jednego i tego samego, za każdym razem jak brakuje ci argumentów albo wiesz że pisałeś bzdury a nie chcesz przyznać się do dego że nie masz racji to zmieniasz temat manipulujesz i wstawiasz coś czego nigdy nie było
No to naucz się w końcu przepisów to i przestaniesz się męczyć. Cytuj wszystko, a nie tylko co ci pasuje( E-1b)

Ale to ty ich nie umiesz a innym niewiedzę zarzucasz wstawiłeś jakiś przepis o znaku E-1b i usiłujesz wmówić że on kategorycznie wyklucza skrzyżowania :eek2: no parodia jakaś.
szerszon napisał(a):Argumenty są tylko nie chcesz ich przyjąć do wiadomości albo udajesz ,że ich nie ma.
no właśnie dokładnie sam tak robisz, przepisy przepisy przepisy niejednokrotnie cytowane przeze mnie, przez @szymon1977 i @LeszkoII a dla ciebie jak groch o ściane nic nie dociera :eek2:
szerszon napisał(a):Nie pisałeś nigdy,że ci się skrzyżowanie rozciągało na kilometry ? :lol: :lol: :lol: Jak znajdę chwilkę czasu to ci znajdę wątek,gdzie sie popisywałeś i wtedy dopiero napiszemy
Gratulacje
Gratulacje dla ciebie za nieumiejętne czytanie, czekam z niecierpliwością na twoje interpretacje.

====================
szerszon napisał(a):

Ja też...
Jedziesz sobie Dk na której jest ograniczenie wyrażone na podstawie znaku 70km/h. Dk przechodzi w ekspresówkę..nie ma odwołania 70..jak prędkość jest na ekspresówce ?

I ty siebie nazywasz instruktorem, skoro tak podstawowe rzeczy trzeba ci tłumaczyć? :eek2: czy znak D-7 odwołuje znak B-33 jest coś w definicji B-33 na ten temat? a może D-7 informuje o skrzyżowaniu? :eek2: Czy tylko nieudolnie chcesz wmówić że DK w miejscu gdzie przechodzi w ekspresówkę tworzy skrzyżowanie? :eek2:
Henq

Postprzez papadrive » środa 11 maja 2016, 21:24

Henq, upierałeś się, że łącznica to odrębna, samodzielna droga.
Tutaj kończy się ekspresówka, a zaczyna autostrada. Czy ta dróżka w krzakach jest autostradą? :lol:
https://goo.gl/maps/Hui1bKEBaYw
A może tak, jak pisałem. Łącznica jest częścią tej autostrady w obrębie węzła drogowego.
A tutaj masz koniec dróżki.
https://goo.gl/maps/HHgRcV6NAxH2
Autostrada kończy się tutaj, a zaczyna ekspresówka.
Zdaje się to Ty będziesz dalej jechał te 50/h, bo nie ma odwołania znaku B-33 :?
A tak przy okazji. To nie łącznica łączy drogę/autostradę z węzłem drogowym, tylko węzeł drogowy łączy różne drogi. Na węzeł składają się przejazdy drogowe (wiadukty), sieć łącznic wraz z wyjazdami i wjazdami oraz ze zjazdów do obiektów i dróg zbiorczych (opcjonalnie). I tylko drogi zbiorcze, jeśli występują, mogą być odrębnymi drogami. Łącznice są przyporządkowane drogom.
Nie zawsze, jazda zgodna z przepisami, gwarantuje bezpieczeństwo na drodze.
papadrive

Postprzez szerszon » środa 11 maja 2016, 21:55

Henq napisał(a):Ale to ty ich nie umiesz a innym niewiedzę zarzucasz wstawiłeś jakiś przepis o znaku E-1b i usiłujesz wmówić że on kategorycznie wyklucza skrzyżowania :eek2: no parodia jakaś.
Nie umiem ich..ja je znam :wink:
Gdzie napisałem,że kategorycznie wyklucza skrzyżowanie ??? Znowu mijasz się z prawdą..nie parodia ..tragedia.
no właśnie dokładnie sam tak robisz, przepisy przepisy przepisy niejednokrotnie cytowane przeze mnie, przez @szymon1977 i @LeszkoII a dla ciebie jak groch o ściane nic nie dociera
Oczywiście,że te przepisy istnieją..nie kwestionuję ich. Pokazuję tylko,że są inne , które już tak oczywiste nie są i to nasuwa wątpliwości.
Gratulacje dla ciebie za nieumiejętne czytanie, czekam z niecierpliwością na twoje interpretacje.
Bardzo umiejętne oj bardzo.
I ty siebie nazywasz instruktorem, skoro tak podstawowe rzeczy trzeba ci tłumaczyć? :eek2: czy znak D-7 odwołuje znak B-33 jest coś w definicji B-33 na ten temat? a może D-7 informuje o skrzyżowaniu?
Zadałem konkretne pytanie. Ile ? Taka ciekawostka najbliższe skrzyzowanie będzie za 30 kilometrów ...
Czy tylko nieudolnie chcesz wmówić że DK w miejscu gdzie przechodzi w ekspresówkę tworzy skrzyżowanie?
Ogarnij się.
szerszon

Postprzez Henq » czwartek 12 maja 2016, 21:23

papadrive napisał(a):Henq, upierałeś się, że łącznica to odrębna, samodzielna droga.
Tutaj kończy się ekspresówka, a zaczyna autostrada. Czy ta dróżka w krzakach jest autostradą? :lol:

Nie nie jest, jest łącznicą!
papadrive napisał(a):A może tak, jak pisałem. Łącznica jest częścią tej autostrady w obrębie węzła drogowego.

No chyba jednak nie
Kod: Zaznacz cały
autostrada – drogę dwujezdniową...

gdzie ta "dróżka" ma drugą jezdnię by spełniać wymogi autostrady?
papadrive napisał(a):A tutaj masz koniec dróżki.

ale jakiej "dróżki" przecież to zupełnie z innej strony łącznica niż ta którą wstawiłeś wcześniej :eek2: dlaczego mieszasz?
papadrive napisał(a):Autostrada kończy się tutaj, a zaczyna ekspresówka.

No i z jaką prędkością pojedziesz za znakiem A-7? skoro nie ma odwołania 50km/h a jak sam twierdzisz nie ma skrzyżowania?
papadrive napisał(a):Zdaje się to Ty będziesz dalej jechał te 50/h, bo nie ma odwołania znaku B-33 :?

No ale dlaczego ja mam jechać 50? Skoro ja twierdze że łącznica z autostrada to dwie różne drogi a ich połączenie tworzy skrzyżowanie które odwołuje ograniczenie?
Czyżbyś uważał że znak D-7 odwołuje ograniczenie prędkości? :wow:
papadrive napisał(a):A tak przy okazji. To nie łącznica łączy drogę/autostradę z węzłem drogowym, tylko węzeł drogowy łączy różne drogi. Na węzeł składają się przejazdy drogowe (wiadukty), sieć łącznic wraz z wyjazdami i wjazdami oraz ze zjazdów do obiektów i dróg zbiorczych (opcjonalnie). I tylko drogi zbiorcze, jeśli występują, mogą być odrębnymi drogami. Łącznice są przyporządkowane drogom.

Jakieś przepisy na poparcie? W temacie skrzyżowań na autostradzie wszystko zostało już powiedziane i twoje wizje ni jak się mają z definicjami z ustawy.

---
szerszon napisał(a):Nie umiem ich..ja je znam :wink:

No niestety ale nie jednokrotnie udowodniłeś że ich nie rozumiesz.
szerszon napisał(a):
Gdzie napisałem,że kategorycznie wyklucza skrzyżowanie ??? Znowu mijasz się z prawdą..nie parodia ..tragedia.

Łącznica nie tworzy skrzyżowania

:eek2:
szerszon napisał(a):Oczywiście,że te przepisy istnieją..nie kwestionuję ich. Pokazuję tylko,że są inne , które już tak oczywiste nie są i to nasuwa wątpliwości.

No ale jakie? wskazałeś 6.4.2.1 który opisuje jak oznacza się jezdnię autostrady w obrębie węzła, czyli wyjazd z jezdni autostrady i połączenie z węzłem oraz połączenie węzła z wjazdem na jezdnię autostrady i na tym oparłeś swoją teorię.
szerszon napisał(a):Zadałem konkretne pytanie. Ile ?

A ja się zapytałem czy znak D-7 odwołuje ograniczenie? No masakra jakaś jest z tobą wcześniej twierdziłeś że przepisy znasz :hmm: znów wychodzi że znasz ale nie rozumiesz :eek2:
viewtopic.php?f=3&t=33803
ciekawy wątek polecam a tu chyba twój wpis:
szerszon napisał(a):Jeśli nie ma przesłanek do ograniczenia prędkości w stosunku do obowiązującej na S czy A to oznakowanie jest błędne.
Przy D-7 czy D-9 powinno być ustawione odwołanie.

szerszon napisał(a):Taka ciekawostka najbliższe skrzyzowanie będzie za 30 kilometrów ...

A połączenie z łącznicą będzie wcześniej :wink:
szerszon napisał(a):Ogarnij się.
:spoko: jak tam się jedzie 50km/h po autostradzie? :eek2: a może jedziesz 140 bo D-9 odwołało ci znak B-33? No znasz przepisy ale nie rozumiesz :thumb2: jakie to trafne.
Henq

Postprzez szerszon » czwartek 12 maja 2016, 23:53

Henq napisał(a):
No niestety ale nie jednokrotnie udowodniłeś że ich nie rozumiesz.
Chyba jednak rozumiem, ponieważ szybciutko dostałeś kontrę z E-1b.którego "nie zauważyłeś" :wink:
Łącznica nie tworzy skrzyżowania
Chyba pisaliśmy o E-1b ?
No ale jakie? wskazałeś 6.4.2.1 który opisuje jak oznacza się jezdnię autostrady w obrębie węzła, czyli wyjazd z jezdni autostrady i połączenie z węzłem oraz połączenie węzła z wjazdem na jezdnię autostrady i na tym oparłeś swoją teorię.
Tylko ? Może jednak poczytasz ..wspominałem o jakimś rozporządzeniu
A ja się zapytałem czy znak D-7 odwołuje ograniczenie? No masakra jakaś jest z tobą wcześniej twierdziłeś że przepisy znasz :hmm: znów wychodzi że znasz ale nie rozumiesz :eek2:
Po co się męczysz zamiast podać konkretną wartość ?
A połączenie z łącznicą będzie wcześniej
Nie zrozumiałeś..napisałem o najbliższym skrzyżowaniu..specjalnie podałem drogę ekspresową a nie autostradę
Czy tylko nieudolnie chcesz wmówić że DK w miejscu gdzie przechodzi w ekspresówkę tworzy skrzyżowanie?
Jeszcze raz ci napiszę..ogarnij się...czy gdzieś coś komuś wmawiam ? Poza tym napisałem w,że jeśli chodzi o ciebie to byłoby bardzo trudne...nie dociera.
szerszon

Postprzez szymon1977 » piątek 13 maja 2016, 00:52

szerszon napisał(a):..napisałem o najbliższym skrzyżowaniu..specjalnie podałem drogę ekspresową a nie autostradę
Wiec wyobrazmy sobie droge ekspresowa. Wyobrazmy sobie na niej A-6d.
220.2.2.7 napisał(a):Znak A-6d "wlot drogi jednokierunkowej z prawej strony" (rys. 2.2.7.1) stosuje się przed skrzyżowaniem z drogą będącą podporządkowanym wlotem jednokierunkowym z prawej strony, którym jest w szczególności łącznica lub inna droga kończąca się pasem włączania...
Sorry Szerszon, ale temat dyskusji zostal juz dawno wyczerpany. A moze jakis cytat ZAPRZECZAJACY temu?
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » piątek 13 maja 2016, 06:21

szymon1977 napisał(a):Wiec wyobrazmy sobie droge ekspresowa. Wyobrazmy sobie na niej A-6d.

4) droga ekspresowa – drogę dwu- lub jednojezdniową, oznaczoną odpowiednimi znakami drogowymi, na której skrzyżowania występują wyjątkowo, przeznaczoną tylko do ruchu pojazdów samochodowych, z wyłączeniem czterokołowca;

Taki drobiażdżek.
szerszon

Postprzez szymon1977 » piątek 13 maja 2016, 11:39

I jeszcze jeden drobiażdżek:
Kodeks napisał(a):Art.2. Użyte w ustawie określenia oznaczają:
5. autostrada - drogę dwujezdniową, oznaczoną odpowiednimi znakami drogowymi, na której nie dopuszcza się ruchu poprzecznego, przeznaczoną tylko do ruchu pojazdów samochodowych, z wyłączeniem czterokołowca, które na równej, poziomej jezdni mogą rozwinąć prędkość co najmniej 40 km/h, w tym również w razie ciągnięcia przyczep;

Po pierwsze:
To czy coś jest drogą określa się na podstawie definicji drogi, a czy coś jest skrzyżowaniem określa się na podstawie definicji skrzyżowania. I łącznica na drodze ekspresowej tak samo spełnia definicję drogi jak łącznica na autostradzie, a połączenie łącznicy z drogą ekspresową tak samo spełnia definicję skrzyżowania jak połączenie łącznicy z autostradą.

Po drugie:
To, że w definicji drogi ekspresowej przekazano informację o częstotliwości występowania skrzyżowań nie oznacza, że informację o częstotliwości występowania skrzyżowaniu musiano przekazać także w definicji autostrady. Jak widać, w definicji autostrady uznano za stosowane przekazać informację o nie występowaniu ruchu poprzecznego, CO W ŻADEN SPOSÓB NIE WYKLUCZA WYSTĘPOWANIA SKRZYŻOWAŃ BEZ RUCHU POPRZECZNEGO. O częstotliwości występowania takich skrzyżowań na autostradzie w definicji autostrady informacji brak.

Po trzecie:
Wątek dotyczy skrzyżowań na drogach innych niż autostrady czy drogi ekspresowe więc skończ OT bo temat został wyczerpany dwa tygodnie temu wraz z upadkiem teorii jakoby łącznica nie była drogą i dlatego jej połaczenie z... skrzyżowanie,
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » piątek 13 maja 2016, 22:18

szymon1977 napisał(a):Po pierwsze:
To czy coś jest drogą określa się na podstawie definicji drogi, a czy coś jest skrzyżowaniem określa się na podstawie definicji skrzyżowania.

Pamiętam,że dla ciebie drogą był trzymetrowy wyjazd z obiektu przydrożnego.A definicji nie spełnia. Skrzyżowanie to połączenie dróg w jednym poziomie Słucham w sprawie wezła WA dotyczącego A1 i A2
Po drugie:
To, że w definicji drogi ekspresowej przekazano informację o częstotliwości występowania skrzyżowań nie oznacza, że informację o częstotliwości występowania skrzyżowaniu musiano przekazać także w definicji autostrady.
Nie wiesz czasem kto tu tak usilnie zabiega o literalne stosowanie PoRD, a wali gromy na interpretacje...takie jak ta twoja.
CO W ŻADEN SPOSÓB NIE WYKLUCZA WYSTĘPOWANIA SKRZYŻOWAŃ BEZ RUCHU POPRZECZNEGO
Przecież nie tak dawno tak napisałem.
Po trzecie:
Wątek dotyczy skrzyżowań na drogach innych niż autostrady czy drogi ekspresowe więc skończ OT
Było go nie zaczynać. :wink:
wraz z upadkiem teorii jakoby łącznica nie była drogą i dlatego jej połaczenie z... skrzyżowanie,
bo ty tak ogłosiłeś ? Rozporządzenie w sprawie warunków technicznych jakim powinny odpowiadać drogi nie pasuje ?
szerszon

Postprzez szymon1977 » piątek 13 maja 2016, 22:40

A cos zwiazanego z tematem napiszesz?
szymon1977

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze