szerszon napisał(a):Henq napisał(a):A jaka prędkość jest dozwolona na autostradzie?
Na wstępie... uważam ,że jako jedyny "oponent" usiłujesz posługiwać się argumentami korzystając z coraz to innych przepisów majacych potwierdzić twoje stanowisko.
Ponieważ jest ich kilka, potwierdzających że ustawodawca uznaje połączenie dwóch dróg (niezależnie od klasy) za skrzyżowanie, ale widocznie nie wszyscy ogarniają przepisy, a ty jesteś tego podstawowym przykładem, skoro nie przemawia do ciebie przepis A dostajesz przepis B na poparcie przepisu A ale nadal dla ciebie to nic, ustawodawca się myli a to ty masz rację

szerszon napisał(a):A jaka prędkość jest dozwolona na autostradzie?
Przed węzłem, o ile znaki nie wskazują 140, a ile za węzłem który jako skrzyżowanie odwołuje ?
Pierwsze słyszę by skrzyżowanie odwoływało ustalone prędkości w znakach D-9 D-10

czyżbyś teraz nieudolnie chciał wmówić wszystkim że skrzyżowania odwołują prędkości w znakach D albo poza nimi?

No to wjeżdżając za D-42 jaka prędkość obowiązuje po przejechaniu skrzyżowania?

szerszon napisał(a):Proszę rozumieć definicję węzła, my piszemy o połączeni węzła z autostrada a ty piszesz o dupie Maryny.
Węzeł łączy np dwie autostrady WA..to tak jakbyś chciał dyskutować o wjeździe na skrzyżowanie zapominając o wyjeździe i pisać rozprawki o skrzyżowaniu tylko na podstawie wlotu na nie.
I znów chcesz coś na siłę wmówić by udowodnić swoją teorię "bo tak". Przecież to są jezdnie jednokierunkowe skoro łączą się (nie przecinają a łączą) z innymi jezdniami jednokierunkowymi posiadają pasy włączenia i wyłączenia to skrzyżowanie jest punktem a nie jak to ma miejsce w sytuacji przecinania się dróg: placem; no masakra jakaś jak wymyślasz

szerszon napisał(a):i tak wyjazd z autostrad a dokładniej połączenie pasa wyłączenia z łącznicą to jest skrzyżowanie!
Nie widać...linkowana przeze mnie tabliczka nic nie wspomina o skrzyżowaniu.
No i co w związku z tym? Czy tabliczki mają wspominać o skrzyżowaniu taka ich rola? Wspomina o pasie wyłączenia;
a teraz gdzie jest koniec takiego pasu i gdzie zaczyna się łącznica? Czy ten pas wyłączenia to wg ciebie biegnie przez cały węzeł nigdzie nie łączy się z łącznicą?

szerszon napisał(a):A czy ty wiesz gdzie umieszcza się tablice E-1a?
Bardzo dobrze ..idealnie do węzła WC. A jak z tablicą do WA ? Co powiesz a E-1b ?
No zapewne to, że wyklucza istnienie skrzyżowań na autostradzie

Tablica E-1b wspomina o wjeździe na autostradę, a jak się nazywa połączenie drogi 1 z drogą 2 (łącznica to osobna droga)?
Z drugiej strony jesteś kolejnym zwolennikiem że połączenie dwóch dróg nie tworzy skrzyżowania z argumentem "bo ja tak mówię"

szerszon napisał(a):A teraz co nie padło w tej dyskusji
ależ padło, to że nie doczytałeś, albo nie zrozumiłaś, albo nie dotarło, to nie zwalaj, że nie było

- Kod: Zaznacz cały
Nie wiem może w końcu to do ciebie dotrze, autostrady nie posiadają skrzyżowań, ale na zasadzie przecięcia drogi tak jak to ma miejsce w drogach niższej klasy, ale dwie autostrady na różnych poziomach muszą się jakoś łączyć, a łączą się za pomocą węzła drogowego, niejednokrotnie cytowane wytyczne mówią wprost że węzeł drogowy to typ skrzyżowania, ale jak już wspomniałem widocznie ciężko ci doczytać coś nowego tylko klapki na oczach i powtarzasz swoje utarte slogany.
tu akurat błędnie odczytane sformułowanie, że cały węzeł drogowy to skrzyżowanie, a chodzi oczywiście o połączenie autostrady z węzłem i kolejne połączenie węzła z autostradą.
Skoro wg ciebie nie padło w dyskusji, to dlaczego nie odpowiedziałeś na pytanie:
?Henq napisał(a):A teraz ja mam pytanie: jaka prędkość obowiązuje w tym miejscu
https://www.google.pl/maps/@50.2078422, ... 312!8i6656
bo wg twojej niczym nie popartej teoriiszerszon napisał(a):Łącznica nie tworzy skrzyżowania,
jest to 50km/hczy coś się zmienia i twierdzisz inaczej?
Czyżby zabrakło obrazka?