SJS napisał(a):Już widzę te tłumaczenia stojąc na zakazie zatrzymywania ....
Jest znak B-36, a przede mną pasy i pieszy na pasach więc? - Już widzę twoje tłumaczenie: "rozjechałem pieszego bo nie wolno mi się zatrzymać"

---
eragon napisał(a):Napisany jest zakaz ?? Bo ja nie widzę - dopóki nie trzymasz słuchawki lub mikrofonu w łapie to wolno..
więc położę sobie telefon na tylnym siedzeniu i będę wybierał numer nie patrząc na drogę bo przecież wolno mi bo wg ciebie nie trzymam słuchawki ani mikrofonu w ręce.
@waw dobrze ci pisze, czytanie i rozumienie kodeksu drogowego to nie jest twoja mocna strona? Masz art 45.2.1 który jasno i wyraźnie zabrani ci korzystania "podczas jazdy"(tu pojęcie względne) z
telefonu wymagającego trzymania słuchawki lub mikrofonu w ręku, ale nie masz napisane że "trzymania słuchawki lub mikrofonu w ręku podczas jazdy" tylko "korzystania
podczas jazdy z telefonu", telefonu wymagającego trzymania słuchawki lub mikrofonu w ręku - więc który telefon nie wymaga trzymania słuchawki i mikrofonu w ręku? - podpowiem ci taki telefon który nie posiada słuchawki ani mikrofonu - jest taki?
skoro telefon jest wyposażony w słuchawkę lub mikrofon to nie możesz go używać, przemyśl
dlaczego wszystkie słuchawki na BT są wyposażone w przyciski do odbierania i możliwości rozpoczynania połączeń?
eragon napisał(a): CB bym też pod to podciągnął, bo to jeszcze gorsze od komóry - trzeba trzymać i naciskać knefel.. Dodatkowa czynność jest wymagana.. To czemu można ??
bo to nie jest telefon
eragon napisał(a):pasqudek napisał(a): cb-dozwolone, telefon-zakazany.
Koleś, ty chyba masz nawet problem z zapamietaniem swojego nazwiska - przeczytaj co napisałem dokładnie a nie czepiaj się ..
Gdzie jest napisane, że zakazane jest używanie telefonu w aucie ?? Nie mogę rozmawiać jadąc ??? zmień lekarza...
w art 45.2.1 jasno jest napisane że nie możesz korzystać z telefonu, jak najbardziej możesz rozmawiać ale nie możesz korzystać podczas jazdy z telefonu, który wymaga trzymania słuchawki lub mikrofonu czytaj ze zrozumieniem a nie obrażaj innych na forum.
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.