Nie dasz rady zapędzić. Jaki kierunek jazdy mieli uczestnicy wyścigu jadąc w kierunku przeciwległego wlotu ?SJS napisał(a):
To ja w takim razie zagonię cię w kozi róg:
W jakim kierunku odbywa się ruch na skrzyżowaniu o ruchu okrężnym?
Nie czytasz tego co się tu pisze. Nie jest istotnym, czy pojedzie się z jednej czy drugiej strony wyspy( ruch lewo lub prawostronny). Kierunek jazdy jest taki sam. W tym przypadku na wprost.
No jestem. Tłumacz jak to sygnalizujesz zamiar i zmianę kierunku jazdy na zakręcie. W takim układzie jadąc po łuku na rondzie według twojego widzimisię powinieneś mieć włączony lewy kierunkowskaz niezależnie od kierunku jazdy.Normalnie. Napradę jesteś aż tak nieogarnięty, że takie rzeczy trzeba ci tłumaczyć?
Mniej więcej. Część przy opuszczaniu ronda skręciła w prawo, część w lewo i w efekcie pojechali w tym samym kierunku za rondem. Zresztą doskonale widać to na filmie.

Jeśli chodzi o wstydzenie się to chyba raczej ty powinieneś. Robić z siebie....Nie wstydź się, tłumaczę wam przecież za darmo, nie biorę opłat. Przynajmniej na razie.
Czy już zrozumiałeś ,że nie można nadawać tego samego znaczenia różnym określeniom ? Czy już wiesz co obowiązuje na polskich drogach ? KW czy PoRD ?
Czy w stylu oponentów dalej będziesz udawał,że nie ma tematu i pisał bzdety ?
SJS napisał(a):Aż 18% osób nie znających przpisów. Skąd się oni biorą!?
Zrób taką samą ankietę dotyczącą zatrzymywania się, gdy działa S-2

Poza tym wielkość próby itp...
Po prostu te 18 % to ludzie zajmujący się zawodowo PoRD. Reszta odróżnia z trudem , gdzie jest asfalt i od czasu do czasu zielone od czerwonego.
Podejrzewam,że nie zrozumiałeś. Albo twa wrodzona inteligencja powstrzymuje ciebie przed dalszą kompromitacją.szymon1977 napisał(a):Posłużyłem się wrodzoną inteligencją pozwoliłem sobie wyłowić treści nie pozwalające Ci zrobić nawet kroku naprzód w kierunku zrozumienia przepisów. Reszta to jak sam określiłeś bełkot.
Idę do sklepu a nie na sklep. Nie możesz pisać i powoływać się na coś co nie istnieje.Tę czynność określa zwrot przez skrzyżowanie. Na skrzyżowaniu odbywa się tylko ruch.Powołujesz się na wykładnię a sam pierwszy łamiesz jej zasady.I dlaczego piszesz tylko o kierunku w odniesieniu do pojazdu , który posiada kierunek jazdy ? Mogę również odbyć ruch idąc. Jest o tym mowa w paragrafie 36. Pisałem-wydrukuj i powiększ, zrozum. Inaczej to będzie taka przepychanka do czasu aż zrozumiesz co jest w przepisach.To potrafisz na skrzyżowaniu jechać ale bez kierunku? Albo odbyć ruch nie jadąc? Po to.
Ile razy trzeba jeszcze ci napisać,że nawet jeśli pojadę do przeciwległego wlotu wbrew C-12 to i tak pojadę na wprost ? Jest już z tobą naprawdę źle, skoro nie zrozumiałeś filmiku dylka, czy też mojego przykładu z jazdą pod prąd na zwykłym skrzyżowaniu.Kierunek jazdy nie zmieni sie, pomimo złamania Art 16 czy dyspozycji C-12To pojedź NA skrzyżowaniu w kierunku przeciwnym niż pokazany na c-12.
To że nie widzisz podstaw nie jest dla mnie zaskoczeniem. Ty widzisz tylko wygodne dla siebie treści, a przyciśnięty do muru udajesz,że nie ma tematu. Widać to dokładnie na przykładzie wskazania kierunku jazdy przy C-12. Wszystko robisz, aby tylko nie dać konkretnej odpowiedzi. A jak już dasz to w następnym zdaniu piszesz,że miałeś co innego na myśli. Przypominam twoje od 1 do 10Nie hejtuję LeszkaII tylko po prostu nie widzę podstaw do traktowania na poważnie jego wywodów na temat PoRD.

Poza tym wyjątkową bezczelnością jest w twoim wykonaniu zwracanie komuś uwagi w temacie zrozumienia prawa czy języka polskiego skoro sam nie potrafisz odróżnić tak podstawowych czasowników jak "kuć" od "kłuć" nie wspominając o masie błędów ortograficznych jakimi nas tu częstujesz.
Twoja wiarygodność jest bliska zeru i odwrotnie proporcjonalna do twej bezczelności.