Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez hulk124 » wtorek 09 lutego 2016, 23:24
przez pasqudek » wtorek 09 lutego 2016, 23:58
przez Henq » środa 10 lutego 2016, 00:30
hulk124 napisał(a):Witam Wszystkich bardzo serdecznie. Mam pytanie do Was mianowicie chodzi mi o parkowanie prostopadle jak w tytule a wiec jezeli chce zaparkowac prostopadle to kiedy mam zaczac krecic kierownica i czy do oporu czy wystarczy pare razy obkrecic kierownica. A i jeszcze jedno jezeli jade autem i chce zaparkowac bez zatrzymywania sie to jak zredukuje do dwojki i zaczne parkowac to wtedy dodawac troche gazu czy powoli hamowac ze sprzeglem? Thx z gory za pomoc
przez jasiek23 » poniedziałek 15 lutego 2016, 10:43
pasqudek napisał(a):Rownolegle parkuj lepiej tylem, jesli jest malo miejsca.
przez Henq » poniedziałek 15 lutego 2016, 20:41
jasiek23 napisał(a):pasqudek napisał(a):Rownolegle parkuj lepiej tylem, jesli jest malo miejsca.
Równoległe zawsze lepiej tyłem ponieważ lepiej "wpasujemy" się w miejsce parkingowa. Jak wjedziemy przodem to prawie zawsze trzeba jeszcze "dokręcać" żeby lepiej przytulić się do krawężnika
przez Borys_q » poniedziałek 15 lutego 2016, 20:52
Równoległe zawsze lepiej tyłem ponieważ lepiej "wpasujemy" się w miejsce parkingowa.
Witam Wszystkich bardzo serdecznie. Mam pytanie do Was mianowicie chodzi mi o parkowanie prostopadle jak w tytule a wiec jeżeli chce zaparkować prostopadle to kiedy mam zacząć kręcić kierownica i czy do oporu czy wystarczy parę razy obkrecic kierownica.
A i jeszcze jedno jeżeli jadę autem i chce zaparkować bez zatrzymywania się to jak zredukuje do dwójki i zacznę parkować to wtedy dodawać trochę gazu czy powoli hamować ze sprzęgłem?
przez jasiek23 » czwartek 18 lutego 2016, 15:02
Borys_q napisał(a):Równoległe zawsze lepiej tyłem ponieważ lepiej "wpasujemy" się w miejsce parkingowa.
Nie zawsze tylko zazwyczaj a to jest zasadnicza różnica.
przez lith » czwartek 18 lutego 2016, 16:22
przez Borys_q » czwartek 18 lutego 2016, 23:56
Nie nie kolego, zawsze lepiej wpasujesz się między dwa samochody tyłem niż przodem.