Na początek chciałbym wyjaśnić jedną kwestię wprowadzając jasne (mam nadzieję) rozgraniczenie:
1. Dyskusje i posty
Za wszelkie treści i utrzymanie porządku na forum odpowiedzialni są moderatorzy (nawet jeśli niektórym użytkownikom nie podobają się ich metody).
Jako osoby uprawnione, mogą zgodnie z punktem 22 regulaminu:
w każdej chwili usunąć, edytować, przenieść lub zablokować każdy wątek w całości i w części oraz ograniczać działanie dowolnej funkcjonalności forum jednemu lub wielu uczestnikom.
Oczywiście każdy, kto uzna to za stosowne, może skorzystać z prawa do reklamacji, które opisane zostało w punkcie 25 regulaminu.
Ja staram się w żaden sposób nie ingerować w kwestie merytoryczne, bo nie taka jest moja rola na tym forum.
2. Kwestie techniczne
Moderatorzy nie mają natomiast uprawnień do wprowadzania poprawek technicznych, ani nie muszą mieć wiedzy do tego niezbędnej.
Wszelkie sugestie dotyczące strony technicznej, proszę kierować do administratora, albo do biura przez wspomnianą wcześniej reklamację. Oczywiście bezpośredni kontakt z administratorem w większości przypadków będzie dużo szybszy a równie efektywny.
3. Konkrety
A teraz przejdźmy do konkretnych rzeczy leżących w mojej gestii:
- nieprawidłowy czas na serwerze - naprawiony,
- kłopotliwe zachowanie forum przy zbyt dużych obrazach - na razie naprawione pod przeglądarką Chrome, ale w najbliższym czasie postaram się znaleźć sposób działający dla wszystkich pozostałych,
- indeks witryny - nie bardzo rozumiem, w czym leży problem, dlatego będę wdzięczny za doprecyzowanie.
Być może chodzi o cały nagłówek, który najwyraźniej nie został zaktualizowany w trakcie przebudowy strony prawojazdy.com.pl i zawiera błędne linki? Jeśli tak, to powinny one zostać poprawione jutro.
Dzięki za informacje i przepraszam za kłopoty wynikłe z powyższych niedopatrzeń.
Jeśli macie jakiekolwiek sprawy, w których mogę pomóc, najpewniejszym sposobem kontaktu ze mną jest PW.
Pozdrawiam,
Administrator