Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Postprzez jasper1 » wtorek 12 stycznia 2016, 15:55

Zbanowanie na amen nie istnieje i jest niewykonalne. Zawsze ktoś wróci, jak zechce. Czy będzie miał taki nick czy inny, co za różnica, skoro wkrótce po powrocie i tak będzie robić to samo, w takiej samej formie, bo inaczej nie potrafi. Takie osoby można rozpoznać bez pomocy informatyków - po stylu.
Pozostaje więc ignorować, jeśli ktoś nie przypadł nam do gustu.
Generalnie naprawianie świata lepiej zaczynać od siebie niż od innych, wiec jeśli nie odpowiada nam rozmowa z kimś wystarczy jej nie podejmować.
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Postprzez LeszkoII » wtorek 12 stycznia 2016, 16:56

jasper1 napisał(a):Zbanowanie na amen nie istnieje i jest niewykonalne.
Chodziło mi o wykluczenie loginu a nie osoby. Wtedy taka "nowa" osoba zaczyna "od zera". Wówczas inni, np. osoby zakładające konta i piszące swój pierwszy post w celu znalezienia odpowiedzi na nurtujące pytanie, mogliby ocenić kto jest nowicjuszem a kto doświadczonym userem, co w przypadku różnicy zdań miałoby znaczenie. Przynajmniej tak mi się wydaje, że bardziej zawierzyłbym odpowiedziom 4 osób, które mają po 1000 wpisów niż jednej osoby która ma ich 50.
Pozostaje więc ignorować, jeśli ktoś nie przypadł nam do gustu.
Nawet jeśli ktoś wprowadza błąd innych i snuje księżycowe teorie? Mimo wszystko o tym forum mam lepsze zdanie niż o jakieś mikroblogach na Wykopie czy komentarzach na Onecie.
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez szymon1977 » wtorek 12 stycznia 2016, 17:15

LeszkoII napisał(a):Nawet jeśli ktoś wprowadza błąd innych i snuje księżycowe teorie?
Ogranicz sie do odpowiadania merytorycznie na treści merytoryczne. Nie masz już sił i Ci ręce opadają to nie pisz nic zamiast zalewać Forum OT i prywatą. Wszystkim będzie lżej.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez jasper1 » wtorek 12 stycznia 2016, 17:19

LeszkoII napisał(a):Nawet jeśli ktoś wprowadza błąd innych i snuje księżycowe teorie? Mimo wszystko o tym forum mam lepsze zdanie niż o jakieś mikroblogach na Wykopie czy komentarzach na Onecie.

Już raz proponowałam, by specjalnie oznakować wątki z tak zwanym osobistym stosunkiem do PoRD, to zupełnie wystarczy.
Podejmowanie dyskusji nakręca tylko wszystkich radosnych twórców sofizmatów, Ciebie też. :lol:
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Postprzez pasqudek » wtorek 12 stycznia 2016, 21:16

jasper1: Widzę, że znasz za mało normalnych tematycznych for.
Przypomnę. Forum jest m.in. do swobodnej dyskusji na dany temat związany z konkretnym wątkiem lub tematyką danego forum. Do prywatnego cyrku czy OT służy przeważnie Hyde Park.
pasqudek

Postprzez LeszkoII » wtorek 12 stycznia 2016, 21:27

jasper1 napisał(a):Podejmowanie dyskusji nakręca tylko wszystkich radosnych twórców sofizmatów, Ciebie też.
Niepodejmowanie "dyskusji" to jakieś rozwiązanie, fakt. Pracuję nad sobą :wink:
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez szymon1977 » wtorek 12 stycznia 2016, 21:48

Moderatorze! OT w wykonaniu innych Userów to nie powód abym i ja wyciągał swoje wypowiedzi z Kosza.

http://www.forum.prawojazdy.com.pl/viewtopic.php?f=11&t=38652&sid=81109d774964ebcaca8ebfe615561d44#p392987

Przy okazji proponuję odebrać mi ostrzeżenie i przekazać tym, którzy na nie zasługują. Albo chociaż z taką samą gorliwością przyglądać się przyglądać się wypowiedziom innych Userów jak moim.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez pasqudek » wtorek 12 stycznia 2016, 23:49

@jasper/@LeszkoII: istnieje tez: kasowanie, ostrzezenie. A za nagminne to urlop tymczasowy lub staly
@szymon: podwojnie ten sam wyraz (jeden po drugim)! Potem masz pretensje.
pasqudek

Postprzez szymon1977 » środa 13 stycznia 2016, 01:09

pasqudek napisał(a):@szymon: podwojnie ten sam wyraz (jeden po drugim)! Potem masz pretensje.
No po czymś takim to ban jak nic... i to bez pretensji!
szymon1977

Postprzez szymon1977 » czwartek 14 stycznia 2016, 16:28

Ale to szymon1977 robi burdel z Forum zaśmiecając je prywatą i treścią nic do tematu dyskusji.
nieszymon1977 z kilku ostatnich postów w kilku ostatnio poruszanych na Forum tematach napisał(a):Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon z dużą dozą wątpliwości i nieufności.
...
twoje teorie są jak zwykle wielce zdumiewające i nie ma sensu z tobą dyskutować.
...
Póki ci nie zacytowałem to nawet nie miałeś pojęcia o Art 46.2
...
nie masz większego pojęcia mieszając przepisy. Po prostu ostrzegam innych userów,że czytając twoje posty muszą brać poprawkę na to, że "PoRD i ty" wcale w jednym szeregu nie stoją co ty tu ustawicznie lansujesz. Tu powinno się zastosować "albo"
...
Nie jesteś w stanie pojąć
...
do tego zmierza twa interpretacja
...
Nie da się z tobą dyskutować przy twojej wiedzy.Przyczynę masz powyżej.
...
Nie odróżniasz zatrzymania od zmiany kierunku jazdy.
Nie masz pojecia ,że
...
Generalnie userze szymon-porażka.
...
nie po raz kolejny pisać o moście łączącym odległe brzegi rzeki.
...
Wielokrotnie już tu na forum pokazałeś, że jeśli dostaniesz merytorycznymi argumentami w mazaka prosto między oczy tak, że nie jesteś w stanie nic sensownego na nie odpisać, to jedyne co jesteś w stanie wysmarować, to to, że to nie twoje pomysły zostały obalone.
Lepiej by wyglądało gdybyś odpisał, że nie jesteś w stanie sensownie zmierzyć się z siłą merytorycznej argumentacji. Przynajmniej sprawił byś wrażenie, że chcesz konstruktywnie dyskutować. A jest jak jest....kolejną sagę piszesz o nieomylności szymona... Ja się już dawno przestałem na to nabierać
...
Szymon uznał, że dalej użyte to szczegółowe...na początku to ogólne, a że szczegółowe ważniejsze od ogólnego....to szymon wie lepiej niż ustawodawca
...
Definicja ogólna podana przez ustawodawcę szymonowi się zdewaluowała magicznie... Ot taka merytoryka
...
Niepotrzebnie?
Darwin powiedział,że przetrwają osobniki najlepiej przystosowane, a ja do nich należę ...
Mogę wymyślić jeszcze pięć innych podziałów, ale Ty możesz zapomnieć, że pizgniesz we mnie na tym skrzyżowaniu i obronisz się wywodami o moim włączeniowym A7
...
Gdybyś znał def. drogi wewnętrznej.... Litości! idź już spać. I kto znowu prowokuje OT? TY. Az mam pokuse napisać o tobie to, za co kiedyś dostałem urlop
Jedyne do czego szymon1977 prowokuje to poparcie prezentowanego stanowiska przepisami.

Ps. Reszta już w Koszu.
szymon1977

Postprzez pasqudek » piątek 15 stycznia 2016, 00:25

@szymon1977: Jestem na 5 roznych forach tematycznych. Niestety tylko tu jest taki uzytkownik jak Ty :->
@dylek: czy da rade powyzszemu uzytkownikowi zmniejszyc ilosc postow do: 0?
pasqudek

Postprzez szerszon » piątek 15 stycznia 2016, 00:48

Niestety są artyści tego samego pokroju..może to ten sam ( nie mam na myśli szymona, on jest..niepowtarzalny)
szerszon

Postprzez szymon1977 » piątek 15 stycznia 2016, 00:54

Przykro mi, ale Moderator we współpracy z kilkoma użytkownikami (w tym samym sobą w roli Usera) sam sobie tego użytkownika wyhodował przenosząc moje próby (nie mi oceniać czy udane) odniesienia się merytorycznie do tematu do Kosza tylko dlatego, że w odpowiedzi pojawia się OT i prywata. W powyższym poście masz kilka cytatów.

W tym wątku domagam się od Moderatora sprawiedliwości a nie oceniania zgodności wypowiedzi z Regulaminem Forum przez pryzmat poglądów. Bo jest z tym kiepsko. A szczytem chamstwa był ban dla mnie bo niezgodne z Regulaminem wypowiedzi innych Userów zostały przeze mnie sprowokowane.

Ps. Regulamin Forum pkt 14. Co byś powiedział gdyby Twój ostatni post poleciał do Kosza tylko dlatego, że nie użyłeś polskich znaków?
szymon1977

Postprzez pasqudek » piątek 15 stycznia 2016, 01:00

@szymon:
Po pierwsze: nie robie gownoburzy na forach! Regulamin m.in. na forum jest po to aby pilnowac porzadku! I miec bat na takich jak Ty! A jesli masz problem z dostosowaniem sie to zaloz wlasne forum.
Po drugie: na jednym cytacie wskazalem, razem z @dylkiem, ile Ty bledow robisz.
Po trzecie: jeden z powyzszych postow, na tej stronie, mozna podciagnac pod punkt 12 Regulaminu.
pasqudek

Postprzez JAKUB » piątek 15 stycznia 2016, 06:40

@Szymuś-ja również uważam Cię za internetowego Trola
Taki masz styl, więc ja staram się Ciebie nie "karmić". Życie jest piękne, gdy Cię nie czytam.

Masz dobrego ucznia @Leszko, ale on przy Tobie wymieka w TOLOWANIU. Czasem nawet potrafi przyznać się do błedu, ale kto przeczyta te 10 str. Waszych "pierdoł".
JAKUB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka