Chyba jednak nie pojąłeś...twoja próba udowodnienia drogi na obwiedni na podstawie E-1 nie powiodła się.szoferemeryt napisał(a):Wreszcie pojąłem.
Porównanie jest bez sensu.
A że ty widzisz..może masz za mały ekran, ale ja tam nie widzę tzw grubej krechy na całym obwodzie skrzyżowania. Widzisz różnicę pomiędzy grubą krechą, a tą pozostałą ćwiartką ?szymon1977 napisał(a):.....Ja tam widzę 4/4. W prawdzie 1/4 innego koloru ale tak samo szerokie jak pozostałe 3/4.szerszon napisał(a):A na E-1 nie ma "całej" drogi z pierwszeństwem tylko trzy czwarte.
Ty tam widzisz tylko inny kolor ?

Wynika ,że zobaczymy skrzyżowanie.Tylko tyle.Z $36 wynika jedynie, że za znakiem c-12 nie zobaczymy "samodzielnej drogi" biegnącej dookoła. Ale z $36 nie wynika, że droga z pierwszeństwem musi być "drogą samodzielną", ani że droga z pierwszeństwem nie może być "drogą niesamodzielną" składającą się z fragmentów przecinających się na skrzużowaniu "dróg samodzielnych".
Przecież jest napisane o przebiegu pierwszeństwa, a nie o drodze z pierwszeństwem..i nie przebiega dookoła ..nie widać ?.ale czy jest to skrzyżowanie oznaczone c-12 czy nie to na podstawie e-1 jestem w stanie stwierdzić, że droga z pierwszeństwem przebiegać będzie dookoła.