szerszon napisał(a):Jeszcze jakbyś się odważył w końcu...
szymon1977 napisał(a):W kontekście paragrafu 1 i definicji skrzyżowania po raz kolejny zadales pytanie, ktore z PoRD nie ma wiekszego zwiazku.
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szymon1977 » wtorek 10 listopada 2015, 01:15
szerszon napisał(a):Jeszcze jakbyś się odważył w końcu...
szymon1977 napisał(a):W kontekście paragrafu 1 i definicji skrzyżowania po raz kolejny zadales pytanie, ktore z PoRD nie ma wiekszego zwiazku.
przez szerszon » wtorek 10 listopada 2015, 01:25
Przecież postawienie A-7 od razu ci zrobiło drogę. Ile czasu będziesz tylko nabijał sobie posty ?Czy A-7 stojący na wyjeździe ze stacji benzynowej powoduje,że ten wyjazd oznaczony jako droga podporządkowana ( twoja interpretacja) powoduje, że tworzy się skrzyżowanie( przecięcie się dróg) ze wszystkimi konsekwencjami tego faktu ( paragraf 32) ?
przez szymon1977 » wtorek 10 listopada 2015, 03:17
Zacytujesz?szerszon napisał(a):Przecież postawienie A-7 od razu ci zrobiło drogę.
przez LeszkoII » wtorek 10 listopada 2015, 08:15
przez szerszon » wtorek 10 listopada 2015, 08:18
I znowu będziesz pisał,że to nie ty ? Powoływanie się na paragraf 1 jest właśnie tym czym nas tu raczysz.szymon1977 napisał(a):Zacytujesz?szerszon napisał(a):Przecież postawienie A-7 od razu ci zrobiło drogę.
przez szymon1977 » wtorek 10 listopada 2015, 10:33
Gdzie te bledy? Lesio powiela stwierdzenia bez pokrycia.LeszkoII napisał(a):Szymon1977 powiela poważne błędy odnosząc się do treści PoRD...
Wprost przeciwnie. Co widzisz niefortunnego w ocenianie przez kierujacego dojezdzajacego do skrzyzowania czy jest na drodze podporzadkowanej czy nie na podstawie jedynego kryterium jakim jest oznakowanie? Przy oznakowaniu zgodnym z "220" to musi dzialac prawidlowo!LeszkoII napisał(a):Ta definicja jest sformułowana trochę niefortunnie..
przez sankila » wtorek 10 listopada 2015, 20:36
Ależ odniosę się i nawet dopasuję do twoich zdolności pojmowania,formułując pojedyncze równoważniki zdań:szerszon napisał(a): Nie odniesiesz się "słoneczko" do mojego posta ?
przez LeszkoII » wtorek 10 listopada 2015, 21:52
A to oznacza się znakiem D-1 drogę, do której dochodzi droga wewnętrzna, np. wyjazd z CPN? Nie.szymon1977 napisał(a):Gdzie te bledy? Lesio powiela stwierdzenia bez pokrycia.
przez szymon1977 » wtorek 10 listopada 2015, 21:55
przez LeszkoII » wtorek 10 listopada 2015, 22:04
przez szymon1977 » wtorek 10 listopada 2015, 22:14
przez LeszkoII » wtorek 10 listopada 2015, 22:48
Temat do zamknięciaszymon1977 napisał(a):Jak skonczysz to skup sie nad tematem.
przez szerszon » wtorek 10 listopada 2015, 23:36
sankila napisał(a):
- wyjazd z obiektu przydrożnego na drogę publiczną nie jest skrzyżowaniem,
sankila napisał(a):
Gdy jadę drogą z pierwszeństwem, to inaczej mam traktować drogę podporządkowaną a inaczej wjazd ze strefy? Oba mi wiszą.
Gdy wjeżdżam z drogi podporządkowanej, czy mam inne prawa, gdy z przeciwka jest wlot z drogi podporządkowanej, a inne, gdy jest wlot ze strefy? Jeśli upierasz się, że tak, to chętnie się z nimi zapoznam.
przez sankila » piątek 13 listopada 2015, 17:31
Jak na razie, to nie ja tworzę bajki z mchu i paproci, o różnych rodzajach ustępowania pierwszeństwa. A7 to A7, a czy na skrzyżowaniu mam jeden wlot z podporządkowanej i dwa z wewnętrznej, czy dwa z podporządkowanej a jeden z wewnętrznej to mi nadal zwisa i powiewa.szerszon napisał(a):wolałem się skoncentrować na wyjeździe z obiektu, gdzie pięknie poległaś co widać powyżej..tobie "wisi" PoRD
oznakowanie było błędne..
przez szerszon » sobota 14 listopada 2015, 00:24
A paragraf 5.6 jest tym samym co paragraf 5.5sankila napisał(a): Jak na razie, to nie ja tworzę bajki z mchu i paproci, o różnych rodzajach ustępowania pierwszeństwa. A7 to A7, a czy na skrzyżowaniu mam jeden wlot z podporządkowanej i dwa z wewnętrznej, czy dwa z podporządkowanej a jeden z wewnętrznej to mi nadal zwisa i powiewa.
Podziwiam,że tak można ignorować akty prawne..taaaa...żal ci ściska,że jednak okazałaś sie kompletnie niedouczona i sobie zatańczyłem jak chciałem ? No przykro mi...Taa, z szerszonem tak zawsze - jak nie urok, to sr.. .
Bo nie było i ci to udowodniłem. Dwie drogi oddzielone P-4A to skrzyżowanie nie jest skrzyżowaniem, tylko drogą z przełączką,
Bo nie mieli...polecam dalej przepisy.a to C12 nie mieli prawa bez A7 postawić,
Jeśli pojazdy zblizają sie drogą tej samej kategorii to nie mozna..natomiast zrozumienie "zbliżający się" dalej jest poza twoim zasięgiem.a to na skrzyżowaniu D1/A7 nie można się obejść bez par. 25,
Pisałem ci..twoja "wiedza" nie pozwoliła ci zrozumieć tego co napisałem.a to na autostradzie skrzyżowania muszą być,
a nie 5 lub 10..oczywiście,że po coś ta definicja drogi twardej, która tworzy skrzyzowanie , jest...dla ciebie skrzyżowanie tworzy 3 metrowa przełączka...ale to dla ciebie..a to wyjazd ze strefy musi mieć 20m, bo"def. drogi twardej",
..Jest to niezgodne z aktem prawnym..i oczywiście znalazły się takie orły PoRD jak ty i szymon i wypisujecie bzdury... ale po co robisz ten OT ? Nie stać ciebie odpowiedzieć we właściwym wątku ?a to koniec strefy i A7 pewnie się pogryzą .
Nie wszystko , bo takich rond w Polsce na palcach jednej ręki nie zliczysz.Przykład z A-7/D-41 -polecam rozporzadzenie...obwiednia to na dzień dzisiejszy to nie droga jednokierunkowa.Wszystko źle zbudowane, źle oznakowane, źle jechane.
Nie jest zbytnim wyczynem znać kodeks lepeij od ciebie...serwujesz takie majonezy,że witki opadają.I tylko szerszon - samotny biały żagiel, na ocenie błędów i wypaczeń - zna najskrytsze tajniki kodeksu.