Strefa zamieszkania

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Strefa zamieszkania

Postprzez szymon1977 » wtorek 10 listopada 2015, 01:15

szerszon napisał(a):Jeszcze jakbyś się odważył w końcu...
szymon1977 napisał(a):W kontekście paragrafu 1 i definicji skrzyżowania po raz kolejny zadales pytanie, ktore z PoRD nie ma wiekszego zwiazku.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » wtorek 10 listopada 2015, 01:25

A już ze strefą zamieszkania ma ? :lol: Czy Art 17 jest tak trudny do zrozumienia ?
Piszesz bzdury ,że jak jest A-7 to ani chybi musi być podporządkowana i powołujesz się na paragraf 1. Skoro tak, to bierz sie do roboty i ...
Czy A-7 stojący na wyjeździe ze stacji benzynowej powoduje,że ten wyjazd oznaczony jako droga podporządkowana ( twoja interpretacja) powoduje, że tworzy się skrzyżowanie( przecięcie się dróg) ze wszystkimi konsekwencjami tego faktu ( paragraf 32) ?
Przecież postawienie A-7 od razu ci zrobiło drogę. Ile czasu będziesz tylko nabijał sobie posty ?
szerszon

Postprzez szymon1977 » wtorek 10 listopada 2015, 03:17

szerszon napisał(a):Przecież postawienie A-7 od razu ci zrobiło drogę.
Zacytujesz?
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez LeszkoII » wtorek 10 listopada 2015, 08:15

Szymon1977 powiela poważne błędy odnosząc się do treści PoRD, a konkretnie do definicji drogi podporządkowanej.
Ta definicja jest sformułowana trochę niefortunnie dla kogoś, kto zamiast rozumu używa algorytmów sztucznej inteligencji.
Dlaczego? Ano "droga podporządkowana to droga oznaczona jako droga podporządkowana..." - czyli podobnie do "masło to produkt z mleka przetworzonego na masło...".
Dlatego trzeba posiadać trochę szersze horyzonty myślowe i odnośnie PoRD nie zamykać się wyłącznie w jakimś zdaniu lub nawet tylko w jego fragmencie, gdy stara się wyodrębnić znaczenie konkretnej normy prawnej.
Jak to zrobić? Choćby tak, jak szerszon tłumaczy (siema siema :mrgreen: ).

A tak nawiasem, droga może być oznakowana jednocześnie jako droga z pierwszeństwem oraz jako droga podporządkowana 8) To, jak się oznacza drogę podporządkowaną, przeczytamy w "220-stce".
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez szerszon » wtorek 10 listopada 2015, 08:18

szymon1977 napisał(a):
szerszon napisał(a):Przecież postawienie A-7 od razu ci zrobiło drogę.
Zacytujesz?
I znowu będziesz pisał,że to nie ty ? Powoływanie się na paragraf 1 jest właśnie tym czym nas tu raczysz.
No i ta bzdura,że wyjeżdżający ze strefy oznaczonej dodatkowo A-7 musi ustąpić tylko tym na drodze z pierwszeństwem :lol: :lol: :lol:
szerszon

Postprzez szymon1977 » wtorek 10 listopada 2015, 10:33

LeszkoII napisał(a):Szymon1977 powiela poważne błędy odnosząc się do treści PoRD...
Gdzie te bledy? Lesio powiela stwierdzenia bez pokrycia.
.....
LeszkoII napisał(a):Ta definicja jest sformułowana trochę niefortunnie..
Wprost przeciwnie. Co widzisz niefortunnego w ocenianie przez kierujacego dojezdzajacego do skrzyzowania czy jest na drodze podporzadkowanej czy nie na podstawie jedynego kryterium jakim jest oznakowanie? Przy oznakowaniu zgodnym z "220" to musi dzialac prawidlowo!

A moze zgodnie z "220" drogowcy moga nie oznaczac jak podporzadkowanej drogi podporzadkowanej dochodzacej do skrzyzowania?

A moze zgodnie z "220" drogowcy moga oznaczac jak podporzadkowana dochodzaca do skrzyzowania droge inna niz podporzadkowana?

Szczerze nie widze aby jakiekolwiek inne kryterium niz oznakowanie bylo kierujacemu potrzebne do oceny czy droga jest podporzadkowana czy nie.
szymon1977

Postprzez sankila » wtorek 10 listopada 2015, 20:36

szerszon napisał(a): Nie odniesiesz się "słoneczko" do mojego posta ?
Ależ odniosę się i nawet dopasuję do twoich zdolności pojmowania,formułując pojedyncze równoważniki zdań:

- wyjazd z obiektu przydrożnego na drogę publiczną nie jest skrzyżowaniem,
- wyjazd z drogi wewnętrznej na drogę publiczną nie jest skrzyżowaniem,
- wjazd na autostradę nie jest skrzyżowaniem,
- wyjazd z autostrady nie jest skrzyżowaniem,
- wyjazd ze strefy zamieszkania odbywa się podczas mijania znaku końca strefy.

A teraz skup się bardzo mocno, mój ty intelektualisto, bo będzie zdanie złożone:
Przecięcie drogi publicznej z inną drogą publiczną jest skrzyżowaniem, nawet jeśli na jednej z tych dróg stoi znak końca strefy zamieszkania.
(Gdybyś nie ogarnął skomplikowanej budowy tego zdania, to nie wstydź się, zapytaj - a wytłumaczę).
To jest głos w dyskusji a nie: "zaśmiecanie forum, wprowadzanie bałaganu, kłótnia, prowokacja".
sankila

Postprzez LeszkoII » wtorek 10 listopada 2015, 21:52

szymon1977 napisał(a):Gdzie te bledy? Lesio powiela stwierdzenia bez pokrycia.
A to oznacza się znakiem D-1 drogę, do której dochodzi droga wewnętrzna, np. wyjazd z CPN? Nie.
To że wyjazd z CPN graniczy ze skrzyżowaniem nie oznacza, że wyjazd jest wlotem tego skrzyżowania. Poczytaj trochę o oznakowaniu wlotów skrzyżowania, ok? Czy mam Ci pokazać skrzyżowania, które graniczą z posesją i umieszczoną na niej bramą wjazdową?
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez szymon1977 » wtorek 10 listopada 2015, 21:55

Skup sie na sytuacji przedmiotowej.
szymon1977

Postprzez LeszkoII » wtorek 10 listopada 2015, 22:04

???
Aktualnie skupiam się na twierdzeniu, jakoby wszędzie tam, gdzie ustawiono A-7, występuje droga podporządkowana i to twierdzenie obalam.
LeszkoII

Postprzez szymon1977 » wtorek 10 listopada 2015, 22:14

Wymysliles, ze "wszedzie" to sobie obal, tak jak wymysliles i notorycznie obalasz z ronda "zawsze" w prawo. Tez masz zajecie! Jak skonczysz to skup sie nad tematem.
szymon1977

Postprzez LeszkoII » wtorek 10 listopada 2015, 22:48

szymon1977 napisał(a):Jak skonczysz to skup sie nad tematem.
Temat do zamknięcia 8)
LeszkoII

Postprzez szerszon » wtorek 10 listopada 2015, 23:36

sankila napisał(a):
- wyjazd z obiektu przydrożnego na drogę publiczną nie jest skrzyżowaniem,

Cieszę się ,że tak szybko sie uczysz....i już nie będziesz wypisywała takich niestworzonych rzeczy..
sankila napisał(a):
Gdy jadę drogą z pierwszeństwem, to inaczej mam traktować drogę podporządkowaną a inaczej wjazd ze strefy? Oba mi wiszą.
Gdy wjeżdżam z drogi podporządkowanej, czy mam inne prawa, gdy z przeciwka jest wlot z drogi podporządkowanej, a inne, gdy jest wlot ze strefy? Jeśli upierasz się, że tak, to chętnie się z nimi zapoznam.

A o strefę nie pytam, ponieważ oznakowanie było błędne..wolałem się skoncentrować na wyjeździe z obiektu, gdzie pięknie poległaś co widać powyżej..tobie "wisi" PoRD :lol:
Szkoda , że znowu nie do końca odpowiadasz na temat. :eek2:
szerszon

Postprzez sankila » piątek 13 listopada 2015, 17:31

szerszon napisał(a):wolałem się skoncentrować na wyjeździe z obiektu, gdzie pięknie poległaś co widać powyżej..tobie "wisi" PoRD :lol:
Jak na razie, to nie ja tworzę bajki z mchu i paproci, o różnych rodzajach ustępowania pierwszeństwa. A7 to A7, a czy na skrzyżowaniu mam jeden wlot z podporządkowanej i dwa z wewnętrznej, czy dwa z podporządkowanej a jeden z wewnętrznej to mi nadal zwisa i powiewa.
oznakowanie było błędne..

Taa, z szerszonem tak zawsze - jak nie urok, to sr.. .
A to skrzyżowanie nie jest skrzyżowaniem, tylko drogą z przełączką,
a to C12 nie mieli prawa bez A7 postawić,
a to na skrzyżowaniu D1/A7 nie można się obejść bez par. 25,
a to na autostradzie skrzyżowania muszą być,
a to wyjazd ze strefy musi mieć 20m, bo"def. drogi twardej",
a to koniec strefy i A7 pewnie się pogryzą ...

Wszystko źle zbudowane, źle oznakowane, źle jechane. I tylko szerszon - samotny biały żagiel, na ocenie błędów i wypaczeń - zna najskrytsze tajniki kodeksu.
To jest głos w dyskusji a nie: "zaśmiecanie forum, wprowadzanie bałaganu, kłótnia, prowokacja".
sankila

Postprzez szerszon » sobota 14 listopada 2015, 00:24

sankila napisał(a): Jak na razie, to nie ja tworzę bajki z mchu i paproci, o różnych rodzajach ustępowania pierwszeństwa. A7 to A7, a czy na skrzyżowaniu mam jeden wlot z podporządkowanej i dwa z wewnętrznej, czy dwa z podporządkowanej a jeden z wewnętrznej to mi nadal zwisa i powiewa.
A paragraf 5.6 jest tym samym co paragraf 5.5 :lol:
Otóz tobie wisi..ale fakt czy jest skrzyżowanie czy tego skrzyżowania nie ma, ma znaczenie w świetle paragrafu 32. Oczywiście to dla ciebie nie do pojęcia, czy przecięcie jest skrzyzowaniem i odwołuje zakazy czy nie jest skrzyzowaniem i zakazy dalej obowiązują...ale co tam...A-7 to A-7..a gdzie stoi to już nieistotne...ale żenada. :lol:
Taa, z szerszonem tak zawsze - jak nie urok, to sr.. .
Podziwiam,że tak można ignorować akty prawne..taaaa...żal ci ściska,że jednak okazałaś sie kompletnie niedouczona i sobie zatańczyłem jak chciałem ? No przykro mi...
A to skrzyżowanie nie jest skrzyżowaniem, tylko drogą z przełączką,
Bo nie było i ci to udowodniłem. Dwie drogi oddzielone P-4 :lol: , albo dwa połączone skrzyżowania T :lol:
Niezły popis dałaś... :lol:
a to C12 nie mieli prawa bez A7 postawić,
Bo nie mieli...polecam dalej przepisy.
a to na skrzyżowaniu D1/A7 nie można się obejść bez par. 25,
Jeśli pojazdy zblizają sie drogą tej samej kategorii to nie mozna..natomiast zrozumienie "zbliżający się" dalej jest poza twoim zasięgiem.
a to na autostradzie skrzyżowania muszą być,
Pisałem ci..twoja "wiedza" nie pozwoliła ci zrozumieć tego co napisałem.
a to wyjazd ze strefy musi mieć 20m, bo"def. drogi twardej",
a nie 5 lub 10..oczywiście,że po coś ta definicja drogi twardej, która tworzy skrzyzowanie , jest...dla ciebie skrzyżowanie tworzy 3 metrowa przełączka...ale to dla ciebie..
a to koniec strefy i A7 pewnie się pogryzą .
..Jest to niezgodne z aktem prawnym..i oczywiście znalazły się takie orły PoRD jak ty i szymon i wypisujecie bzdury... ale po co robisz ten OT ? Nie stać ciebie odpowiedzieć we właściwym wątku ?
Twoje ataki na mnie są żenujące... nie z taką "wiedzą" , po ile PJ na bazarze we Wrocławiu ?
Wszystko źle zbudowane, źle oznakowane, źle jechane.
Nie wszystko , bo takich rond w Polsce na palcach jednej ręki nie zliczysz.Przykład z A-7/D-41 -polecam rozporzadzenie...obwiednia to na dzień dzisiejszy to nie droga jednokierunkowa.
I tylko szerszon - samotny biały żagiel, na ocenie błędów i wypaczeń - zna najskrytsze tajniki kodeksu.
Nie jest zbytnim wyczynem znać kodeks lepeij od ciebie...serwujesz takie majonezy,że witki opadają.
szerszon

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze