No tak, nie pokazuja kierunku tylko wskazuja kierunek, przyznaje racje... a wlasciwie to co za roznica?
Fajnie się tak obcina przepis..w ogóle to powinieneś zostawić tylko "w kierunku" i udowadniać, że to o kierunek jazdy chodzi...w sumie
tak pisałeś jak widać po twoich wcześniejszych postach.
To pokaz jak na skrzyzowaniu jedziesz w innym kierunku niz strzalki na c-12 pokazuja,
Zdjęcie ronda turbinowego ze znakami F-10 i P -8x, F-10 i T-18.Pisałem,że twoje określenia nie mają nic wspólnego z PoRD..
"pokaż że jedziesz "

No to ci pokazałem niejednokrotnie,że przejeżdżając przez rondo moge mieć cztery opcje kierunku JAZDY, które w odpowiedni sposób sygnalizuję..bo w sumie o to się rozchodzi.
to czynem przytakujesz.
Widziałeś, abym jeździł w kółko według twojej interpretacji C-12 ?
Skad pomysl, zeby sygnalizowac kierunek a nie jego zmiane?
Przecież widać, że nie jedziesz prosto..weź linijkę i sobie namaluj. Przecież widać ,że twój "kierunek ruchu" nie jest na wprost. Nie widzisz że strzałki są wygięte ?

w lewo...
Poza tym sygnalizuje sie zmianę kierunku jazdy... skoro tak, to masz "kierunek jazdy" zbliżając sie do ronda" potem go zmieniasz na "kierunek jazdy jak strzałki pokazują bo jedziesz"..tylko jedziesz nie w linii prostej i twój "kierunek jazdy" nie jest na wprost, a potem zmieniasz zawsze w prawo. Dla ciebie zjazd z ronda jest zmianą kierunku jazdy w prawo bo widać. Tylko aby zmienić kierunek jazdy w pierwszej kolejności trzeba go mieć wcześniej, aby było co zmieniać.
Jaki kierunek jazdy masz przed opuszczeniem skrzyżowania ? "na wprost" czy " w lewo"
Jak przestaniecie wmawiac mi jakies chore wizje wlasnego autorstwa
Przecież widać, że to ty jesteś autorem tekstów, które nawet ty sam uznajesz za chore. Tu faktycznie widać postęp z którego możesz się cieszyć.
Teraz prezentujesz te swe rewelacje w inny , bardziej "subtelny" sposób co nie oznacza,że dalej to nie ma nic wspólnego z PoRD...bezpośrednio...