Sygnalizatora kolejowego(przed przejazdami) też nie ma pokazanego PoRD a mimo to wiadomo jak się zachować. W tym przypadku stosujemy się do sygnału świetlnego nieprzypisanego żadnemu sygnalizatorowi. Podobnie z sygnalizatorami dwukomorowymi (wzbudzanymi acyklicznie) - nie wyczytasz o sekwencji tych sygnałów w "170-tce".szymon1977 napisał(a):Skoro sygnalizator "nieco" odbiega od tych opisanych w PoRD to literalnie nie ma do czego sie zastosowac.
Identyfikuj. Czekam na pomysły.szymon1977 napisał(a):Pierwsze co powinienes zrobic to postarac sie go pomimo pewnych niescislosci zidentyfikowac.
Kolor jest bardzo istotny a ja nie jestem daltonistą. Nie do mnie, jako kierującego, należy korygowanie błędów drogowców lub odgadywanie ich zamiarów. Podobnie masz ze znakami B-30 ustawianymi na czas prac remontowych i nieściąganymi na długo długo po zakończeniu tych prac.szymon1977 napisał(a):ograniczajaca sie jedynie do koloru a pomijajaca inne aspekty jak jego usytuowanie czy sasiadujace oznakowanie
Widziałem ten sygnał "w realu" i jest czerwony.szymon1977 napisał(a):A moze po prostu Youtube tak "poprawilo" jakosc kolorow, ze z pomaranczowego zrobil sie czerwony?
=====================
Najnowszy odcinek (nr 565

Bardzo podobny(jeśli nie identyczny) temat przedyskutowaliśmy tutaj.