tomekkoz napisał(a):zdjęcie z nieprawidłowym torem jazdy - zielonym
Akurat jechałem dziś za L-ką egzaminacyjną na wprost jak zielona strzała na rysunku. Uwierz - nie było "przesiadki" (jechałem dalej jakieś 400m i czysto), szkoda że nie wziąłem kamery. Za to mogę Ci powiedzieć, że gdybyś na egzaminie pojechał torem czerwonym, to nawet byś nie zdążył kierownicą skręcić, usłyszałbyś "koniec egzaminu"

Płakałbyś?
tomekkoz napisał(a):Czerwony jedzie zgodnie ze znakiem C-12
Zielony i czerwony jedzie zgodnie z C-12

Hameryke odkryłem?
tomekkoz napisał(a):Zielony natomiast zajezdża mu drogę- zmienia kierunek jazdy nie z tego pasa co trzeba.

Polecam sprawdzenie własnych kwalifikacji do kierowania pojazdami. Za jazdę torem czerwonym policja może Ci zatrzymać prawko a sąd wlepić zakaz prowadzenia pojazdów
==============
szymon1977 napisał(a):duza przepustowosc nie jest cecha pozytywna bedaca powodem stosowania ronda pierscieniowego

Jaśniej Jaśnie Panie, proszę.
szymon1977 napisał(a):To nie jest cecha przepisow tylko cecha ronda pierscieniowego i dlatego przy duzym natezeniu ruchu ronda pierscieniowego sie nie stosuje ewentualnie wraz ze wzrostem natezenia ruchu zastepuje sie je innym rozwiazaniem.
U nas w Sączu postawili świeże rondko, średnie z jednym pasem dla zadanego kierunku. Pewnie nie uwierzysz, że to najbardziej jedno z najbardziej obciążonych miejsc (wyjazd na Kraków z zakorkowanej ul. Tarnowskiej, odbicie na nowo wybudowaną obwodnicę). Sprawdza się.
Szymon, oznakowanie C-12 (bez sygnalizacji świetlnej) nie ma wpływu na natężenie ruchu(!), tylko na zrównoważenie tegoż ruchu z poszczególnych wlotów. Najlepiej jeśli jest to skrzyżowanie wymuszające zmniejszenie prędkości na wlocie i na obwiedni (przeszkoda w postaci wyspy centralnej). Abecadło Szymon, bez deka filozofowania.
szymon1977 napisał(a):Przede wszystkim to w PoRD nie ma bezposrednio spisanych zasad przejazdu przez jakikolwiek rodzaj skrzyzowania.
To dlaczego traktujesz SoRO wbrew spisanym normom prawnym? W lewo na skrzyżowaniu proszę skręcić Szymon, nawet jeśli jest to SoRO pierścieniowe

szymon1977 napisał(a):A, ze z tego samego PoRD wynikaja inne zasady przejazdu przez skrzyzowanie na jednym skrzyzowaniu niz na drugim?
Tobie zapewne wynikają, co pięknie uzasadniłeś piaskownicą, skarpetkami, brzegiem rzeki, resorakiem, punktem WIDZENIA - podobno to kwintesencja PoRD
==========
lith napisał(a):-kierowca na zewnętrznym dużo lepiej widzi to co sie dzieje na wewnętrznym pasie niż odwrotnie
...aby nie umknęło uwadze