A i przy skrętach rączki nie tak pracują...oj nie tak

Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szerszon » czwartek 02 lipca 2015, 17:21
przez Borys_q » czwartek 02 lipca 2015, 17:44
przez testuje » czwartek 02 lipca 2015, 21:39
przez mp0011 » piątek 03 lipca 2015, 01:00
przez LeszkoII » poniedziałek 13 lipca 2015, 20:54
przez LeszkoII » wtorek 14 lipca 2015, 22:29
przez Makabra » środa 15 lipca 2015, 09:46
przez LeszkoII » środa 15 lipca 2015, 18:58
przez Makabra » środa 15 lipca 2015, 19:22
przez jasper1 » środa 15 lipca 2015, 20:07
przez LeszkoII » środa 15 lipca 2015, 20:30
A wbiegający dzik? Te ogólne formułki... "kocham"Makabra napisał(a):Jakby kierowcy jeździli zgodnie z przepisami to nawet wbiegajacy pieszy nie powinien spowodowac na zakopiance najechania na tył innego pojazdu.
O jakiej mentalności piszesz? Przecież relacja pieszy-kierowca była wałkowana od dziesięcioleci! Choćby tutaj, tekst wciąż aktualny: http://i.imgur.com/dqZWP5p.jpg?1jasper1 napisał(a):trzeba pomału zmieniać mentalność kierowców i tak rozumiem sens takich programów.
Aż tak źle jeżdżę? Zgadywanka w ciemno, też "kocham". Mogę wrzucić filmiki, "jak jeżdżę" ale nacopoco?Rzadko zdarza mi się zatrzymać przed PdP w celu ustąpienia pierwszeństwa pieszemu.jasper1 napisał(a):Tobie LeszkoII proponuję tydzień bez samochodu.
przez jasper1 » środa 15 lipca 2015, 20:49
LeszkoII napisał(a): jakiej mentalności piszesz?
Tylko że Polacy mają w 4 literach prawo
Aż tak źle jeżdżę? Zgadywanka w ciemno, też "kocham". Mogę wrzucić filmiki, "jak jeżdżę" ale nacopoco?jasper1 napisał(a):Tobie LeszkoII proponuję tydzień bez samochodu.
przez LeszkoII » środa 15 lipca 2015, 21:35
Każda interpretacja "szarego kierowcy" podlega ocenie (interpretacji z uzasadnieniem) niezawisłego sądu. Sędzia lub grono sędziów dokonuje osobistego lub głosowanego (demokratycznie) rozstrzygnięcia. Jasnych przepisów nie powinno się interpretować - a takie w moim przekonaniu są przepisy dot. pieszych w brzemieniu aktualnej ich treści.jasper1 napisał(a):inni mają osobiste interpretacje przepisów, tak jak im pasuje.
To po co te teksty w moim kierunkujasper1 napisał(a):A ja nie o tym jak jeździsz, tylko o tym
To są wyłącznie Twoje nietrafne spostrzeżenia - nie mam pojęcia, na czym oparte - dlatego pytałem, czy wrzucić jakiś filmik z mojej jazdy, mógłby się komus przydać jako wzór do naśladowania.jasper1 napisał(a):ile razy jest mowa na forum o pieszych, to chcesz ich traktować jak gorszy gatunek uczestnika ruchu, masz wyraźną trudność w spojrzeniu na sytuację drogową z ich perspektywy.
No to gościu się zatrzymał i walnęło go auto z tyłu - dobrze że ta piesza nie weszła, bo....jasper1 napisał(a):Tymczasem czy jest to wygodne z pozycji kierowcy, czy nie, to powinna być to grupa najbardziej chroniona prawem
przez szymon1977 » piątek 17 lipca 2015, 21:40
przez LeszkoII » środa 29 lipca 2015, 10:47