Z racji tego,że nie możesz chyba ZAUWAŻYĆ mojego pytania...tym razem na początku..
GDZIE JEST NAPISANE O ZAKAZIE ZAWRACANIA W CYTOWANYM PRZEZE MNIE PRZEPISIE ?
Na który tak sie powoływałeś...
No wlasnie - nigdzie. Dlaczego niby dwa skrety w lewo na jednym skrzyzowaniu mialbym traktowac jako zawracanie a nie jako dwa skrety w lewo skladajace sie na zawracanie?
Coś ci tym razem przeszkadza, aby użyć słownikowego "zawracania"
A dlatego miałbys traktować inaczej niz dwa skręty w lewo, ponieważ w dyspozycjach np B-23 jest mowa o zawracaniu, a nie o skręcie w lewo ( to znak B- z innym numerkiem

)
Tak samo jak przy P-8c... możesz zawrócić, a nie drugi raz skręcić w lewo
W art.25.1. sporo o skręcaniu - o zawracaniu ani slowa. Trzeba wskazac?
Dla potrzeb określenia pierwszeństwa w zupełności wystarczy..poza tym jest napisane o skręcie w prawo lub skręcie w lewo..o podwójnych nie ma
Ale, ale...co ty chcesz wskazywać ? Przecież juz pokazałeś ,że nie potrafisz znaleźć potwierdzenia swojego punktu widzenia podając konkretny przepis...wiesz..koleżko sympatyczny....kierunek chodu...
Wobec braku kontrargumentow tak wlasnie zamierzam.
Aby był kontrargument powinieneś najpierw podać argument
A ty co ?
Nie potrafisz wskazać w przepisie "nieokreślonego pierwszeństwa"
Ale argumenta...
Bo nikt "na L instruktorze" nie pomyslal, ze PoRD napisano zgodnie z zasadami jezyka prawnego i zgodnie z zasadami wykladni prawa nalezy go interpretowac.
Zabawny jesteś..ty co nie umie wskazać konkretnych zwrotów w przepisach piszesz o wykładni prawa... rozwoziciel pizzy

piszący z błędami m.in ortograficznymi...znafca się znalazł.
Wyłóż mi z zasadami ,że zawracanie to dwa skręty w lewo

jedyny twój "argument" to..."bo widać"...w tym rzecz,że nie tak do końca