LeszkoII napisał(a):Na ulotce syropu raczej nie znajdziesz informacji wprost adresowanej, że Janek Kowalski powinien...
A jednak JK poinformowany o tym jak sie cos robi zrobi to tak, jak powinien. Tak samo jest z JK i znakiem c-12. Choc znak nie mowi jak JK ma odbyc ruch, to JK poinformowany jak ruch sie odbywa odbedzie ruch tak, jak powinien.
LeszkoII napisał(a):...ulotkę czyta ten, kto albo ma zamiar wypić syrop albo go komuś zaaplikować.
A moze kogos poinstruowac o zasadach aplikowania? Dlatego wlasnie stosuje sie w zdaniu czasownik w formie zwrotnej co pozwala zasady aplikowania przekazac kazdemu a nie tylko wymienionemu w zdaniu JK.
LeszkoII napisał(a):W ustawie czy rozporządzeniu wręcz błędem byłoby uszczegóławianie właściwego adresata...
Wiec nie opisuje sie JK jak ma czynnosc wykonac, tylko jak wykonanie czynnosci zostalo przez drogowcow uregulowane aby JK wiedzial, ze nie tylko on czynnosc wykona tak jak to opisano ale kazdy kto ja wykonuje lub wykonywac bedzie (i wykonywal - ale to nie ma dla JK zadnego znaczenia).
LeszkoII napisał(a):I tak wiemy...
Lesiu, Ty nie wiesz - Ty ignorujac zasady j. polskiego tylko sie tego domyslasz choc wprost z formy zdan to wynika.
.....
szerszon napisał(a):To na początek wskaż, gdzie jest napisane o kierunku ruchu przy C-12
W $36.1... no tak, zapomnialem, ze wg Ciebie strzalka wskazujaca w jakim kierunku odbywa sie ruch nie wskazuje kierunku ruchu.
szerszon napisał(a):Nie zmieniasz kierunku jazdy w lewo lub w prao ?
Zmieniam tak samo jak zjezdzajac z serpentyny gorskiej. A dopoki jade serpentyna gorska kierunku jazdy nie zmieniam.
szerszon napisał(a):Czy teraz już wiesz dlaczego ?
Nie, dalej nie wiem. Nie przecze, ze skrecanie w lewo/prawo moze na skrzyzowaniu wystapic - wprost przeciwnie wystepuje bardzo czesto. Ale z art.25.1. nic wiecej nie wynika.
szerszon napisał(a):Czy moje odpowiedzi są satysfakcjonujące ?
Jak najbardziej - po raz kolejny wykazales, ze Twoje wizje pokrycia w PoRD nie maja.